Facebook Pixel Η πρόταση Μελισσανίδη, η στάση Αλαφούζου και το διαίρε και βασίλευε…
| 2016-03-10 17:06:00

Η πρόταση Μελισσανίδη, η στάση Αλαφούζου και το διαίρε και βασίλευε…

Η πρόταση Μελισσανίδη, η στάση Αλαφούζου και το διαίρε και βασίλευε…

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για τον απόηχο της συνάντησης των ιδιοκτητών και την επόμενη ημέρα.

Εδώ και καιρό έχω εκφράσει μια συγκεκριμένη άποψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μοίρασμα των χρημάτων του Champions League.

 

Στην Αγγλία ήταν ο Μέρντοχ, στην Ελλάδα το μοίρασμα του Champions League

 

Μόνο εάν χάσει ο Ολυμπιακός (και η ΕΠΟ) τα λεφτά, υπάρχει ελπίδα!

 

Αυτή η τοποθέτηση έχει να κάνει με το «μέγεθος» του ελληνικού ποδοσφαίρου σε σχέση με τα χρήματα που έρχονται από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τα 30 εκατ. ευρώ είναι πολλά για το προϊόν που βγάζει αυτή η στάνη!

Είδα με χαρά τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον μοναδικό που καλώς ή κακώς ξέρει πολλά καντάρια μπάλα σε σχέση με άλλους συμμάχους (Σαββίδη, Αλαφούζο) να προτείνει κάτι ανάλογο.

Μάλιστα το «αφεντικό» της ΑΕΚ, το έκανε ακόμη πιο ξεκάθαρο, λέγοντας ότι θα δίνουν το 40% των χρημάτων στους μικρούς. Δηλαδή το market poll, που ούτως ή άλλως δεν είναι επίτευγμα μιας ομάδας, αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου στο σύνολό του.

Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους μικρούς αφενός ν’ ακολουθήσουν την πρόταση Μελισσανίδη, αφετέρου να μπουν κάποιοι κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι με αυτά τα χρήματα μπορούν να φτιαχτούν καλύτερες γηπεδικές εγκαταστάσεις, καλύτεροι αγωνιστικοί χώροι, γενικά να «ομορφύνει» το άθλημα.

Το έχω ξαναγράψει ότι εάν ζούσαμε στην Αγγλία, όπου η ουραγός βάζει στο ταμείο της 100 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά, τα 30 του Champions League θα ήταν σχεδόν το 1/3!

Στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα τηλεοπτικά (κύρια πηγή εσόδων των ΠΑΕ) είναι το 1/8 των χρημάτων του Champions League και ενδεχομένως να λέω και πολλά…

 

Και για να το κάνουμε και πενηνταράκι. Όσες διοικήσεις της ΕΠΟ και εάν αλλάξεις, όσες ΚΕΔ και ν’ αλλάξεις, όσους διαιτητές και εάν φέρεις από το εξωτερικό, όσο τα χρήματα είναι υπέρογκα, τόσο θα δημιουργούνται προβλήματα, καχυποψίες, ίντριγκες και περίεργες διαδρομές.

Είναι σαν να προσπαθούμε να εξηγήσουμε την αλφάβητο…

 

Παράλληλα έγινε πολύ κουβέντα για την απουσία του Γιάννη Αλαφούζου και εάν με αυτό τον τρόπο «πούλησε» τη συμμαχία. Η απάντηση είναι… τρίχες! Άλλωστε είτε πήγαινε, είτε τώρα που δεν πήγε, δεν θα άλλαζε τίποτα.

O Aλαφούζος θα κριθεί από άλλα πράγματα και όχι από την… απουσία του σε μια συνάντηση διαξιφισμών!

 

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να παρουσιάσουν το μέτωπο Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αλαφούζου διαλυμένο, τσακωμένο και έτοιμο να βαρέσει κανόνι! Μήπως ξέρετε το διαίρε και βασίλευε;

Παλιά τακτική…

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags