Η φετινή χρονιά μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη. Δευτερότρτιτη στο Ισπανικό πρωτάθλημα και εκτός CopaDelRey. Υπάρχει βέβαια και ο στόχος του Τσάμπιονς Λιγκ που μένε αμελητέος δεν είναι, αλλά όταν ζορίσουν τα πράγματα, θα φανούν τα κενά και οι ελλείψεις τη Ρεάλ απέναντι στους μεγάλους διεκδικητές. Κενά που προφανώς έχει διαγνώσει το έμπειρο μάτι του «Ζιζού» και θέλει να τα καλύψει σε συνεργασία με τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ με πρωτοκλασάτους παίκτες. Το αναλυτικό ρεπορτάζ της  “Marca” αναφέρει τα εξής:

Στη θέση του τερματοφύλακα παρά την εκπληκτική σεζόν του Νάβας, θεωρείται σίγουρο ότι θα κινηθούν εκ νέου για τον Ισπανό Ντε Χέα της Γιουνάϊτεντ που βρέθηκε λίγες… ώρες μακριά από τη Ρεάλ το καλοκαίρι!

Στην άμυνα υπάρχει έλλειμα. Ο Ράμος έχει εκδηλώσει τάσεις φυγής και δεν είναι γνωστό αν θα αλλάξει γνώμη. Μείνει ή φύγει ο αρχηγός θεωρείται σίγουρο πως θα αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός. Υποψήφιοι είναι ο θαυματουργός νεαρός Στόουνς της Έβερτον, ο Λαπόρτ της Μπιλμπάο και ο Μαρκίνιος της Παρί, με προτεραιότητα στον τελευταίο. Επίσης θα αναζητηθεί και ένα αριστερό μπακ για κάλυψη στον Μαρσέλο με πρώτους επιλαχόντες τους Ροντρίγκεζ της Βόλφσμπουργκ και Αλάμπα της Μπάγερν, με φαβορί τον πρώτο.

Στη μεσαία γραμμή θα υπάρξει ένα λίφτινγκ αφού Χάμες και Ίσκο είναι φευγάτοι. Ο Ζιντάν έχει σαν πρώτο στόχο τον Πογκμπά της Γιουβέντους, ενώ αν δεν… κάτσει του Γάλλου, θα στραφεί προς τον Αζάρ της Τσέλσι ή τον Σανέ της Σάλκε.

Τέλος για την επίθεση, το φεύγω-μένω του Ρονάλντο οδηγεί τους ιθύνοντες της Ρεάλ να κοιτάξουν στην αγορά με Ομπεμαγιάνγκ της Ντόρτμουντ να είναι κατά πολλούς κλεισμένος αλλά να ρίχνουν ματιές και προς Λεβαντόφσκι μεριά.