Ο Ντάνι Άλβες μίλησε στη “Guardian” και έδωσε ένα τρομερό σόου αναφερόμενος στα πάντα. Στον εαυτό του, στην ομάδα του, στον Λιονέλ Μέσι, στα χρήματα, στη διασημότητα, ακόμα και στα... προσόντα του!


Ιδού τα λεγόμενά του:


Για το ποιος είναι ο καλύτερος διξιός μπακ όλων των εποχών: “Ο Καφού”


Για το πόσα τρόπαια έχει κερδίσει στην καριέρα του: “Είκοσι;Τριάντα;”


Για τον Λέο Μέσι και το πως κερδίζει τη “Χρυσή Μπάλα”: “Δεν είμαι ο Μέσι,αλλά κάθε φορά που πάει στο γκαλά της «Χρυσής Μπάλας», πρέπει να πηγαίνω μαζί του,γιατί είμαι στην ομάδα της χρονιάς. Πάντα του λέω "Κάθε φορά που έρχομαι μαζί κερδίζεις! Χα χα…" "Ίσως επειδή έχω έναν φίλο ανάμεσα στους κριτές. Μάλιστα του λέω πως πρέπει να με παίρνει μαζί του στο γκαλά, γιατί όποτε το κάνει, κερδίζει”.


Για τη διασημότητα και τα χρήματα: “Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος αγωνίζεται για δύναμη, χρήμα και διασημότητα. Δεν σταμάτησε κανείς ποτέ να σκεφτεί ότι η διασημότητα είναι μια μαλακία;» και συμπλήρωσε “το χρήμα είναι αναγκαίο κακό, σου χαρίζει ωραίες στιγμές. Μου δίνει ωραία πράγματα, αλλά η ευτυχία; Αυτό δεν είναι θέμα χρημάτων”.


Για τους παίκτες που έρχονται στη Μπαρτσελόνα και τον εαυτό του: “Παίκτες έρχονται και φεύγουν. Δε σημαίνει πως είναι κακοί, είναι τέρατα, αλλά στη Μπαρτσελόνα δεν αρκεί να είσαι τέρας”, ενώ είχε και διάθεση αυτοκριτικής: “Χωρίς να παίζω καλά άμυνα έχω αντέξει εννέα χρόνια στην Μπάρτσα. Φανταστείτε τι θα είχα καταφέρει αν ήμουν καλύτερος”.


Για τον Αλέξις Σάντσες και την πορεία του στην “Μπάρτσα”: “Δεν απέτυχε, αλλά είναι δύσκολο να παίξεις εδώ, γιατί πρέπει να καταλάβεις την ιδέα του παιχνιδιού μας. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και ήξερα ότι θα πετύχει όταν φύγει. Ειδικά αν πήγαινε κάπου όπου θα ήταν πρωταγωνιστής. Είναι το είδος του παίκτη που το χρειάζεται αυτό”.


Για τους επικριτές του, και τα... σωματικά του προσόντα: “Οι επικριτές μου με έχουν πάντα κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να μεγεθύνεις το κακό χωρίς να μεγεθύνεις το καλό. Αν δεις τα αρχ... μου είναι τόσο μεγάλα (κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια του), αν τα βάλεις κάτω από τον μεγεθυντικό φακό θα γίνουν τόσα (κάνοντας την ίδια κίνηση με τα χέρια, αλλά μεγαλώνοντας την απόσταση μεταξύ τους)”.


Για το τραγούδι και τις φωνητικές του ικανότητες: “o κόσμος λέει ότι δεν μπορώ να τραγουδήσω, αλλά μπορώ. Τραγουδάω,επειδή μου αρέσει και δε θέλω να περιβάλλομαι από αρνητικά πράγματα”.