Facebook Pixel Τι περιμένει ο Κοντονής στη συνάντηση με τους «4»
| 2016-03-16 12:15:00

Τι περιμένει ο Κοντονής στη συνάντηση με τους «4»

Τι περιμένει ο Κοντονής στη συνάντηση με τους «4»

Είμαστε, λοιπόν, πάνω στα αναμμένα κάρβουνα εν όψει της «ιστορικής συνάντησης» των Μαρινάκη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού.

Τι, αλήθεια, μπορεί να βγει για το καλό του ποδοσφαίρου απ' αυτό το «ραντεβού κορυφής». Τα τέσσερα αφεντικά των δημοφιλέστερων ομάδων έχουν σκοτωθεί δημοσίως με αχαρακτήριστα, με βαρύτατα μπινελίκια και καλούνται να τα... βρουν. Τι να βρουν;

Άσε στην άκρη τους «4», τους κυρίους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Το ερώτημα, το πολιτικό ερώτημα είναι γιατί ο αριστερός Κοντονής επιδιώκει, λέει, να έχει... επιτυχία η συνάντηση «εργασίας» του με τους τέσσερις εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής.

Κατ' αρχήν. Επειδή το έργο, εννοώ την εν λόγω συνάντηση των «4» ΠΑΕ, το στήνει ο Κοντονής, δεν μπορούμε παρά να ομιλούμε πολιτικά. Όχι οπαδικά. Ο Κοντονής δεν είναι αριστερός. Δεν σκέπτεται αριστερά. Δεν μιλάει αριστερά. Είναι καραμπινάτος ψευτοπαραμύθης, ούτε καν παραμύθης.
Στόχος μου είναι να υπάρχει ισονομία στο πρωτάθλημα, σαλιαρίζει ο Κοντονής. Η απόλυτη επιβεβαίωση ότι ο άνθρωπος είναι άουτ. Ότι απευθύνεται στην εξέδρα. Στους οπαδούς που θεωρούν ότι χάνουν το πρωτάθλημα λόγω παρασκηνίου.

Το πρωτάθλημα δεν γίνεται για να θριαμβεύσει η... δικαιοσύνη. Η ισονομία. Για να μη βρίζει η εξέδρα τα κοράκια. Τι μαλακίες είναι αυτές. Αυτά τα λένε οι απατεώνες. Αυτοί που δεν είναι επιχειρηματίες. Αυτοί που πουλάνε κάθαρση, εξυγίανση, πατριωτικό οπαδισμό.

Το ποδόσφαιρο, κύριοι, είναι μπίζνες. Ποδόσφαιρο που δεν παράγει επιχειρηματικά κέρδη είναι καταδικασμένο στην αγωνιστική αναξιοπιστία και στο εμπόριο της υποψίας και της αμαρτίας. Υγιές ποδόσφαιρο δεν είναι το... δίκαιο ποδόσφαιρο, αλλά εκείνο που στηρίζεται στην αγορά. Η δε αγορά θα αγκαλιάσει το ποδόσφαιρο, όταν είναι θεαματικό, ανταγωνιστικό, όχι επειδή θα... σφυρίζουν φίφτυ-φίφτυ τα κοράκια.

Καταδικασμένο είναι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, όχι γιατί είναι βρώμικο, όχι γιατί δεν παίζεται στα ίσα, αλλά επειδή... δεν βλέπεται. Στην Ελλάδα καμμία ομάδα, ούτε ο πρωταθλητής, ούτε ο δευτεραθλητής, καμμία ομάδα δεν παίζει ποδόσφαιρο της προκοπής. Παρουσιάζουν ένα προϊόν που δεν ικανοποιεί ούτε τους οπαδούς. Τους πελάτες τους.

Στόχος του Κοντονή, αν ήξερε τι του γινόταν, και βέβαια δεν κορόιδευε ως πολιτικός, θα ήταν, επιτέλους, στην Ελλάδα να αρχίσει να λειτουργεί η ποδοσφαιρική βιομηχανία. Μόνον έτσι θα εξαφανιστούν οι... παθογένειες, τα φαλτσοσφυρίγματα και οι εγκληματικές οργανώσεις.

Ο Μαρινάκης αποφάσισε να διαλύσει την εγκληματική οργάνωση στο πρωτάθλημα, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags