Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Δεν έχει περιθώριο να τζογάρει ο ΠΑΟΚ! Έχει ανάγκη σταθερότητας!
| 2016-03-17 22:05:00

ΚΟΛΚΑΣ: Δεν έχει περιθώριο να τζογάρει ο ΠΑΟΚ! Έχει ανάγκη σταθερότητας!

ΚΟΛΚΑΣ: Δεν έχει περιθώριο να τζογάρει ο ΠΑΟΚ! Έχει ανάγκη σταθερότητας!

Ο Σταύρος Κόλκας αρθρογραφεί για το μέλλον του Ίβιτς στον ΠΑΟΚ και για τον προγραμματισμό που πρέπει να γίνει στον Δικέφαλο

Το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο μέλλον είναι άγνωστο γιατί είναι αλήθεια πως δεν μας έχει πείσει για τον προγραμματισμό του. Όμως σε κάποια φάση θα πρέπει να συντονιστεί και να λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τίθεται ένα ερώτημα για το αν ο Βλάνταν Ίβιτς μπορεί να σηκώσει το βάρος του πάγκου του ΠΑΟΚ. Σε πρώτη φάση τα πήγε περίφημα, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο. Την Κυριακή υποδέχεται την Καλλονή, πιθανότατα θα κερδίσει. Μετά έρχεται η διακοπή, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα επιστρέψουν σημαντικοί παίκτες για την τελική ευθεία. Ροντρίγκεζ, Ζάιρο, Τσίμιροτ, Γλύκος και Μπερμπάτοφ. Σε δύο αγώνες επιστρέφει και ο Μακ από την τιμωρία του.

Είναι πολύ πιθανό ο Ίβιτς να τα πάει πολύ καλύτερα από τον Τούντορ. Αυτό αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον; Είναι καλό για τον Ίβιτς να αναλάβει το βάρος από την αρχή μίας χρονιάς;

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι οι δομές του και κακά τα ψέματα ο Ίβιτς κινδυνεύει υπερβολικά αν ξεκινήσει την επόμενη σεζόν χωρίς να αλλάξουν αυτές. Όπως βέβαια εκτέθηκαν όλοι οι προπονητές της εποχής Σαββίδη, έτσι θα εκτεθεί και ο Σέρβος. Πιθανότατα χωρίς να το αξίζει.

Το σοφότερο που έχει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να πάει σε επιλογή ενός έτοιμου προπονητή. Το όνομα του Φερνάντο Σάντος είναι το κατάλληλο και από δίπλα ο Ίβιτς που τον εκτιμά. Όταν ο Πορτογάλος στήσει τις δομές, ας αναλάβει μετά ο Σέρβος. Και τι εννοώ με αυτό.

Ο Σάντος δεν είναι δεδομένος. Για να έρθει να δουλέψει στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να διασφαλίσει τον τρόπο ομαλής λειτουργίας. Το πρώτο πράγμα που θα πει είναι το «με ποιον μιλάω»; Με έναν βέβαια που θα πρέπει να δίνει τις λύσεις. Ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε τριάντα. Για να δουλέψει ο Σάντος στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να υπάρξει ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας. Αυτό που μελλοντικά θα προστατέψει τον κάθε Ίβιτς και την επένδυση του Σαββίδη.

Εκτιμώ πως ο ΠΑΟΚ θα κάνει λάθος αν δεν κλείσει άμεσα τον Σάντος. Εγώ γνωρίζω πως δεν του έχει μιλήσει, δεν έχει γίνει διερευνητική κουβέντα. Και το θεωρώ μέγιστο λάθος.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τζογάρει άλλο. Έχει ανάγκη σταθερότητας, έχει ανάγκη σταδιακής εξέλιξης ενός πρότζεκτ. Έχει ανάγκη σοβαρότητας.

Γνωρίζω πως διερευνητικές επαφές με προπονητές έχουν γίνει, όπως γνωρίζω και για παίκτες. Όμως η αλήθεια είναι πως στο πίσω μέρος του μυαλού τους όλοι κοιτάνε για το πώς θα πάει ο Ίβιτς. Κάτι που πιθανότατα θα φέρει χάσιμο χρόνου και μακροπρόθεσμα θα εκθέσει τον ίδιο τον Σέρβο όπως συνέβη με πολλούς συναδέλφους του.

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags