Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ψηφίστηκε στην καλύτερη εντεκάδα της φάσης των 16 του Europa League. Η επιτυχία του αυτή όμως επισκιάστηκε από έναν ακόμα σοβαρό τραυματισμό που τον κάνει να χάσει τη σεζόν, αφού η διάγνωση έκανε λόγο για ρήξη αχίλλειου τένοντα στη γάμπα!

'Άλλη μια ατυχία για ένα παιδί που ξεκίνησε με τρομερές προοπτικές στον Ολυμπιακό. Μετά από λίγες μόλις συμμετοχές με τους “ερυθρόλευκους” γυάλισε στο μάτι της Σάλκε στην οποία μεταγράφηκε το 2010. Έκτοτε και μέχρι σήμερα η κακοτυχία τον καταδιώκει. Συνολικά στην καριέρα του έχει συμμετάσχει σε 164 αναμετρήσεις και έχει χάσει άλλες 95! Παρουσιάζει συγκλονιστική ευπάθεια σε τραυματισμούς την τελευταία εξαετία. Με το που άρχισε να δοκιμάζεται σε top επίπεδο, το κορμί του άρχισε να διαμαρτύρεται.

Το πρώτο... περιστατικό έγινε στη Σάλκε όπου χρειάστηκε σε ηλικία 20 χρονών τον Δεκέμβρη του '12 να κάνει χειρουργείο για αποκατάσταση μηνίσκου και καθαρισμό χόνδρου. Έμεινε έξω 2,5 μήνες και μετά από προσεκτική δουλειά έκανε την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους. Η σεζόν '13-'14 ξεκίνησε νομίζοντας πως τα χειρότερα ήταν πίσω του. Όμως σε μια προπόνηση της Σάλκε ένιωσε πάλι πόνους στο ίδιο γόνατο. Νέα περίοδο αποθεραπείας και επιστροφή στα γήπεδα τον Δεκέμβρη του 2013 σχεδόν ένα χρόνο μετά το χειρουργείο του.

Το 2014, όντας επίσημα πλέον στο δυναμικό της Λεβερκούζεν, μπήκε προσεκτικά στα γήπεδα για να πάρει χρόνο συμμετοχής, έχοντας μεγάλο στόχο τη συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2014. Που τέτοια τύχη όμως. Τότε ήταν η εποχή που έπαθε την πρώτη από τις τρεις συνολικά εξαρθρώσεις ώμου. Έχασε το Μουντιάλ, αλλά και πολλά ακόμα παιχνίδια εξαιτίας των εξαρθρώσεων.

Ο “Κούλης” το λιγοστό διάστημα που κατάφερε να έχει συνεχόμενους αγώνες, έδειξε τις δυνατότητές του αφού το όνομα του ακούστηκε για πολλές μεγάλες ομάδες και γύρω του στηνόταν χορός εκατομμυρίων. Φανταστείτε το παιδί αυτό να είχε μια νορμάλ (από άποψη τραυματισμών) καριέρα, τι θα μπορούσε να πετύχει στην καριέρα του. Αν και μόνο 24 χρονών, το μέλλον του μοιάζει προδιαγεγραμμένο δυστυχώς καθώς όποτε ”πατάει γκάζι”, το κορμί του τον...φρενάρει.