Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Θα μιλήσετε επιτέλους σοβαρά σε αυτή τη χώρα για μια επένδυση;
| 2016-03-18 23:50:00

ΚΟΛΚΑΣ: Θα μιλήσετε επιτέλους σοβαρά σε αυτή τη χώρα για μια επένδυση;

ΚΟΛΚΑΣ: Θα μιλήσετε επιτέλους σοβαρά σε αυτή τη χώρα για μια επένδυση;

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την συνέντευξη του Τούντορ που έβγαλε λαυράκια προς την σωστή κατεύθυνση αλλά και την υπόθεση Καρατάσιου

Από τη μία είχαμε την συνέντευξη Τούντορ που μπορείς να βγάλεις αρκετά λαυράκια προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή που φωτογραφίζει τα λάθη που ουδέποτε πρέπει να επαναληφθούν. Από την άλλη, έχουμε την υπόθεση Καρατάσου η οποία πραγματικά δεν με απασχολούσε γνωρίζοντας το πρώιμο του θέματος, όμως μετά τις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης, έχω πάθει ένα μικρό αμόκ.

Την ώρα που ο Μάκης Γκαγκάτσης μιλούσε με τους φορείς που μαζεύτηκαν στην Μητρόπολη Νεαπόλεως, ο ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης μας ενημέρωνε για την αντίθεσή του να δοθεί το στρατόπεδο στον ΠΑΟΚ. Μία κλασική λαϊκίστικη προσέγγιση που έδωσε την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο κόμμα.

Θέλει να γίνει λέει χώρος πρασίνου κτλ κτλ. Λες και ο ΠΑΟΚ θα φτιάξει εκεί εργοστάσιο χημικών.

Ενδιαφέρον έχει το πώς προσεγγίζει το κόμμα εξουσίας την πραγματικότητα. Το έργο είναι πασιφανές.

Ενώ δεν έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ, βγάζουν μία άρνηση γιατί απλούστατα κάποια κίνηση πολιτών τους πίεσε και τους ανάγκασε να το κάνουν γιατί από εκεί τσίμπησαν ψήφους.

Την ίδια στιγμή, προτείνουν μία πολιτική γενικότητα, χωρίς ουσία και βέβαια εξασφαλισμένα κεφάλαια. Πχ πως θα γίνει πάρκο, πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, ποιο είναι το σχέδιο, υπάρχουν τα κεφάλαια για να το συντηρήσουν; Πετάνε μία μαλακία για το πράσινο και καλυφθήκαμε.

Προσωπικά εγώ δεν θέλω να γίνει το γήπεδο και το αθλητικό κέντρο στου Καρατάσου. Όμως μετά από αυτή την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μου γύρισε λίγο το μάτι. Συνάντησα ξανά μπροστά μου την μπακαλίστικη προσέγγιση που έχει στα πράγματα ένα κόμμα εξουσίας.

Παίρνει θέση χωρίς να έχει δει αν η επένδυση είναι φιλική προς το περιβάλλον, χωρίς να έχει δει πόσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται σε μία περιοχή που η ανεργία φτάνει το 40%, δεν έχουν δει καμία απολύτως μελέτη για το κέρδος που μπορεί να έχει και η γύρω περιοχή από την δημιουργία του γηπέδου του ΠΑΟΚ, δεν γνωρίζουν καν που τους πάνε τα τέσσερα. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω από τον τρόπο που γράφτηκε η ανακοίνωση.

Εννοείται πως είμαι υπέρ του περιβάλλοντος όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι. Είμαι επίσης σίγουρος πως όσοι δεν θέλουν να γίνει η επένδυση, έχουν σοβαρούς λόγους να το πιστεύουν. Όμως όταν το προσεγγίζεις μπακαλίστικα και οι μισοί φορείς που βρέθηκαν στις κουβέντες είναι άσχετοι με το θέμα, τότε δεν πρόκειται ως κοινωνία να κερδίσεις απολύτως τίποτα.

Από την άλλη, αντιλαμβάνομαι το ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να γνωρίζει ποιες είναι οι επιλογές της, όμως έχω την αίσθηση πως διάφοροι παρατρεχάμενοι την οδηγούν σε λάθος μονοπάτια και σε καταστάσεις που δεν πρόκειται να εξελιχθούν με καμία Παναγία.

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags