Διάβασα μια δήλωση του αγαπητού Ολυμπιακού Ανδρέα Λοβέρδου, ότι θέλει στον Ολυμπιακό τον Μπεργκ. Προφανώς, τον θέλει αντί του Ιντέγε.
Και μου ήρθε μια ιδέα. Να κάνω μια σύγκριση των φετινών πεπραγμένων του Ιντέγε και του Μπεργκ. Δεν έχει ενδιαφέρον; Τι έχει κάνει ο ένας και τι έχει κάνει ο άλλος κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Πάμε λοιπόν.

Στο πρωτάθλημα:
- Ο Ιντέγε έχει παίξει σε 20 παιχνίδια, στα 18 βασικός και στα 2 αλλαγή. Και έχει βάλει 8 γκολ. Συν ότι έχει δημιουργήσει με πάσες του 6 γκολ.
- Ο Μπεργκ έχει επίσης παίξει σε 20 παιχνίδια, στα 17 βασικός και στα 3 αλλαγή. Και έχει βάλει επίσης 8 γκολ. Συν ότι έχει φτιάξει άλλα 3.
Αρα, με ίδια συμμετοχή (για την ακρίβεια, 8 λεπτά παραπάνω ο Ιντέγε), ο Νιγηριανός κι ο Σουηδός έχουν επιτύχει τον ίδιο αριθμό γκολ (κανένα με πέναλτι), με τον Ιντέγε να έχει τις διπλάσιες ασίστ.

Στην Ευρώπη:
- Ο Ιντέγε έχει παίξει σε 8 παιχνίδια, στο Champions League (6) και στο Europa League (4), όλα βασικός. Εχει βάλει ένα γκολ, έχει μία ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι.
Ο Μπεργκ έχει παίξει σε 4 παιχνίδια, τα 3 βασικός και το ένα αλλαγή, 2 για τα προκριματικά του Champions League και 2 για τα προκριματικά του Europa League. Εχει βάλει 2 γκολ.

Και στο Κύπελλο:
- Ο Ιντέγε έχει παίξει σε 3 ματς, τα 2 βασικός και το ένα αλλαγή, και έχει βάλει 2 γκολ.
- Ο Μπεργκ έχει παίξει σε 4 ματς, το ένα βασικός και τα 3 αλλαγή, και δεν έβαλε γκολ.

Σύνολο:
- Ο Ιντέγε έχει σημειώσει 11 γκολ και έχει φτιάξει 7, σε 31 συμμετοχές (28 βασικός).
- Ο Μπεργκ έχει σημειώσει 10 γκολ και έχει φτιάξει 3, σε 28 συμμετοχές (21 βασικός).

Από εκεί και πέρα, να συνυπολογίσουμε…
*Ο Ιντέγε είναι δύο χρόνια μικρότερος του Μπεργκ. Εχει γεννηθεί στις 10.10.1988, ο δε Μπεργκ στις 17.8.1986.
*Η χρηματιστηριακή αξία του Ιντέγε, βάσει του transfermarkt, είναι 6,5 εκατ. ευρώ και του Μπεργκ 5 εκατ. ευρώ.
*Ο Ιντέγε είναι πρώτο χρόνο στην Ελλάδα, ενώ ο Μπεργκ τρίτο χρόνο. Και βάσει της ποδοσφαιρικής λογικής, ένας παίκτης όσο περισσότερο προσαρμόζεται, τόσο καλύτερος γίνεται και προσφέρει περισσότερο σε μια ομάδα.

Αυτά λοιπόν είναι τα δεδομένα της φετινής παρουσίας του Ιντέγε και του Μπεργκ. Ο δικός μας έχει παίξει λίγο περισσότερο από τον δικό τους και έχει λίγο καλύτερα στατιστικά, ειδικά στον τομέα των ασίστ, όπου έχει υπερδιπλάσιες.

Και τέλος πάντων, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, ως συνήθως, αυτό που κάνουμε είναι να μην αξιολογούμε σωστά. Αλλοτε υπερτιμάμε παίκτες μας κι άλλοτε υποτιμάμε. Ασφαλώς και υπάρχουν καλύτεροι φορ στην Ευρώπη από τον Ιντέγε. Ομως, ο Ιντέγε είναι ένας καλός φορ κι αυτός.

Και ως ελληνικός σύλλογος, πόσα παραπάνω από τα 5 εκατ. ευρώ, που ακούστηκε ότι κόστισε ο Αφρικάνος, μπορείς να διαθέσεις; Εδωσε η Μονακό 9 για τον Καρίγιο και μέχρι τώρα της έχει κάνει 4 γκολ σε 34 παιχνίδια…

Πηγή: Γαύρος