Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Η απόδειξη πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι το ρόστερ
| 2016-03-22 22:27:00

ΚΟΛΚΑΣ: Η απόδειξη πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι το ρόστερ

ΚΟΛΚΑΣ: Η απόδειξη πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι το ρόστερ

Το θέμα του ΠΑΟΚ λοιπόν για όσους θέλουν να απαξιώσουν το ρόστερ του, είναι οργανωτικό και αφορά στη διάρκεια ενός πλάνου. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Βλέπω κάποιες τοποθετήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ άκρως απαξιωτικές για το ρόστερ. Το συμπέρασμα που έχω καταλήξει είναι ξεκάθαρο πλέον. Η αγνή αγάπη για την ομάδα απέχει από πολύ κόσμο. Αυτοί που φωνάζουν συνήθως, μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που τους αρέσει να δημιουργούν κλίμα, όχι απλά δεν την αγαπάνε αλλά βάζουν πολύ πάνω το εγώ τους από το κοινό καλό.

Κουβέντα για τους ποδοσφαιριστές γίνεται, αλλά ελάχιστοι την βάζουν σε σωστή βάση. Η επικοινωνία για παράδειγμα, είναι πάρα πολύ σημαντική για την ψυχοσύνθεση των οπαδών. Και ο ΠΑΟΚ πάντα υστερούσε στην επικοινωνία από τις ομάδες του κέντρου. Τώρα ακόμα περισσότερο.

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από αυτό των ανταγωνιστών του λέω εγώ, αν γίνει μία πιο σοβαρή επιλογή προπονητή το καλοκαίρι από αυτή του Τούντορ. Και για την επιλογή αυτή, σίγουρα δεν φταίνε οι παίκτες.

Παρατηρούσα στατιστικά. Αλήθεια εσείς που διαβάζετε το κείμενο αυτή τη στιγμή, ποιον έχετε σε μεγαλύτερη εκτίμηση, τον Πέλκα ή τον Μάνταλο; Προφανώς τον δεύτερο γιατί έχει πλασαριστεί καλύτερα από τα μίντια. Όμως ο Πέλκας έχει 9 γκολ, καμιά 15 συμμετοχές παραπάνω από τον παίκτη της ΑΕΚ και πέντε ασίστ. Ο Μάνταλος έχει 3 γκολ και 2 ασίστ.

Λένε για τον Τζιόλη. Αλήθεια ο Σιμόες τι διαφορετικό έχει ή μήπως το βιογραφικό του είναι πιο βαρύ; Μήπως είναι πολύ πιο μικρός ηλικιακά; Την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει Βίτορ – Τζαβέλλα στα στόπερ, ο Παναθηναϊκός αποθεώνει τον Μολέντο που είχε να παίξει δύο χρόνια και παρτενέρ έχει τους Τελάντερ και Ταυλαρίδη. Ο Κουτρουμπής παίζει και αμυντικό χαφ εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έχει Τσίμιροτ.

Μήπως να τους συγκρίνουμε και αυτούς σε επίπεδο χαρακτηριστικών; Στα εξτρέμ ο ΠΑΟΚ έχει Ροντρίγκες, Μακ, Ζάιρο, Μυστακίδης τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει μεταφέρει το δεκάρι Βάργκας στη πλευρά, ακόμη και τον Τζιμπούρ. Μόνο ο Μπαρμπόσα είναι σταθερά. Όσο για τον Παναθηναϊκό με Κλωρανίδη – Καλτσά και τώρα έναν Εβαγκελίστα, τον Μπουμάλ που πριν τον Πανιώνιο δεν ακούμπησε στον Παναιτωλικό και έπαιζε στα Ψαχνά.
Να μιλήσουμε για φορ; Ο ΠΑΟΚ με Κλάους – Μπερμπάτοφ, ο ΠΑΟ με Μπεργκ και Πέτριτς, η ΑΕΚ με Αραβίδη.


Το θέμα του ΠΑΟΚ λοιπόν για όσους θέλουν να απαξιώσουν το ρόστερ του, είναι οργανωτικό και αφορά στη διάρκεια ενός πλάνου. Όταν γίνει μία σοβαρή επιλογή στον πάγκο, όταν λειτουργήσει σε σωστό τάιμινγκ και όταν αποφασίσει να εξελίξει τον υπάρχον κορμό και όχι να τον καταστρέψει, τότε θα είναι σβηστά δεύτερος και θα κοιτάει προς τα πάνω.

Για αυτό όταν κάποιος απαξιώνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ας ρίχνει μία ματιά που αγωνίζονται, σε ποιο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος και να σταματήσουν να τους μειώνουν.

Αυτή η τακτική πίεσης προς τον πολιτικό Ιβάν Σαββίδη οδήγησε την ομάδα σε πολλές παλινοδίες και πλέον δεν υπάρχουν τα περιθώρια για νέα λάθη.

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags