Facebook Pixel "Οχυρό" η Γαλλία ενόψει EURO
| 2016-03-23 17:00:00

"Οχυρό" η Γαλλία ενόψει EURO

"Οχυρό" η Γαλλία ενόψει EURO

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα φιλοξενηθεί στην Γαλλία, υποσχέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μπερνάρ Καζνέβ, λίγες ώρες μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο των Βρυξελλών.

"Δεν μπορούμε να ανεβάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο αυτό που ήδη είναι πολύ υψηλά από τον Ιανουάριο του 2015, αλλά μπορούμε να ενισχύσουμε τα μέτρα μας", είπε ο Γάλλος υπουργός, τέσσερις μήνες μετά τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και 80 μέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016.

"Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στην τρομοκρατία. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα, αλλά θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη ευελιξία, για παράδειγμα να επανεξετάσουμε τη θέση μας σχετικά με τις fan zones", είπε ο κ. Καζνέβ, αναφερόμενος στους ανοιχτούς χώρους μακριά από τα γήπεδα όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται έως και 100.000 φίλαθλοι και να παρακολουθούν σε γιγαντοοθόνες τους αγώνες.

"Θα πρόκειται για μια πρωτοφανή σε μέγεθος επιχείρηση», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Αθλητισμού, Πατρίκ Κανέρ. «Ποτέ άλλοτε τέτοια μεγάλη διοργάνωση δεν είχε τόσο στενή παρακολούθηση και ασφάλεια. Αλλωστε διακυβεύονται η εικόνα και η φήμη της Γαλλίας", πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από πλευράς της UEFA με την οποία θέλησε να διεβεβαιώσει πως το Euro 2016 θα διοργανωθεί με απόλυτη ασφάλεια.

Βαλς: "Κανονικά το Euro και το Tour de France"

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, έστειλε μήνυμα πως η χώρα του θα διοργανώσει κανονικά τόσο το Euro 2016 όσο και το "Tour de France".

"Ναι, θα γίνει και το Euro 2016 και ο Γύρος της Γαλλίας", ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρωθυπουργός ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στον ραδιοφωνικό σταθμό "Europe 1", την επομένη του αιματοκυλίσματος στις Βρυξέλλες, για να προσθέσει χαρακτηριστικά:

"Τα μεγάλα αθλητικά, πολιτιστικά και λαϊκά αθλήματα είναι απαραίτητα για να δείξουμε πως είναι ένας λαός ελεύθερος, που στέκεται στα πόδια του και ο οποίος δεν φοβάται".

Φόβος για άδειες εξέδρες

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, Τζιανκάρλο Αμπάτε, έκανε λόγο ακόμη και για αναμετρήσεις στην διοργάνωση του Euro 2016 όπου ενδέχεται να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών στις εξέδρες.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags