Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Το νούμερο ένα πρόβλημα του ΠΑΟΚ που δε χωρά ρίσκο
| 2016-03-24 20:57:00

ΚΟΛΚΑΣ: Το νούμερο ένα πρόβλημα του ΠΑΟΚ που δε χωρά ρίσκο

ΚΟΛΚΑΣ: Το νούμερο ένα πρόβλημα του ΠΑΟΚ που δε χωρά ρίσκο

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το μείζον πρόβλημα των θλάσεων που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τον ΠΑΟΚ και τους λόγους που το δημιουργούν.

Σήμερα θα γινόταν το μεγάλο ραντεβού στην Αθήνα μεταξύ του Κοντονή και των τριών μεγάλων, με την γνωστή βέβαια απουσία του Παναθηναϊκού. Εφόσον αυτό ματαιώθηκε, ας πιάσουμε ένα θέμα εσωτερικό. Τις θλάσεις.

Μετά από πέντε χρόνια ταλαιπωρίας, κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα. Για αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ φταίει η Μεσήμβρια, οι προπονητές, οι παίκτες, τα πάντα. Και εξηγώ.

Το αθλητικό κέντρο στήθηκε σε μία περιοχή που περνάει ο Βαρδάρης. Θέλεις δε θέλεις, επηρεάζεται ο αθλητής από το γεγονός αυτό. Τα γήπεδα έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το ξεκίνημα, αλλά εκτίμησή μου είναι πως πλέον ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προπονείται εκεί. Δεν έχει δυνατότητα να το ρισκάρει.

Οι προπονητές που είχε ο ΠΑΟΚ τελευταία χρόνια, από τον Μπόλονι και μετά, παρουσίασαν ξεκάθαρο πρόβλημα διαχείρισης υλικού. Πολλά λάθη, κάποιοι εξ αυτών κακές προπονήσεις, φοβικό ροτέισον και πολλές προπονήσεις λάθος μελετημένες με κορυφαίο παράδειγμα αυτή που έγινε πριν τον Ατρόμητο φέτος, όταν και μέσα στον αγώνα βγήκαν τρεις θλάσεις.

Οι ίδιοι οι παίκτες. Πρώτον υπάρχουν πολλοί που δεν είχαν την εμπειρία των αγώνων Πέμπτη – Κυριακή, ενώ δεν είχαν ζήσει και ανάλογη πίεση για το αποτέλεσμα. Το μυαλό τους δεν ήταν καθαρό και δεν κατάφεραν να προστατέψουν το σώμα τους που είναι και η περιουσία τους.

Κάποιοι σίγουρα δεν κοιμούνται σωστά, δεν τρώνε σωστά, δεν ζούνε όπως οφείλει να ζει ένας επαγγελματίας αθλητής.

Επίσης μέτρησε πολύ η επιλογή του ΠΑΟΚ να αλλάζει γυμναστή όποτε αλλάζει και προπονητή. Μεγάλο λάθος αφού ο καθένας αντιμετωπίζει τα ίδια θέματα και επειδή δεν τα γνωρίζει κάνει τα ίδια λάθη. Πλέον με τον Αρτίκο να μένει και τον Δανιηλίδη που ξέρει την ομάδα, υπάρχει μία ελπίδα να σωθεί η παρτίδα σε αυτό το κομμάτι.

Ξέχωρα από πλάνα, σχέδια, μεταγραφές, δηλώσεις, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να λύσει πρώτα απ΄όλα αυτό το θέμα. Έχει ακυρώσει μέσα στη σεζόν το 30 ε 40% του ρόστερ και αυτό σημαίνει αυτομάτως πως το ωφέλιμο μπάτζετ της ομάδας πέφτει από τα 15 εκατ. ευρώ στα 10εκατ. ευρώ και κάτω.

Επίσης ο προπονητής που θα προσληφθεί, θα πρέπει να έχει την εμπειρία και την προσωπικότητα να δουλέψει το ροτέισον σωστά, χωρίς πανικό και με ανάσες όταν πρέπει σε όσους πρέπει ανεξαρτήτου χρησιμότητας. Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, με πολύ χειρότερο ρόστερ το έκανε φέτος πολύ σωστά, παρότι άλλαξε δύο προπονητές.

Περιθώρια δεν υπάρχουν. Το θέμα πρέπει να λυθεί γιατί αλλιώς και του χρόνου και τα επόμενα δέκα χρόνια, θα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και κανένας στόχος δεν θα είναι πετυχημένος.

Metrosport 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags