Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Όλα είναι στο χέρι του μεγαλομετόχου, να παγιωθεί στην Ελλάδα
| 2016-03-29 20:31:00

ΚΟΛΚΑΣ: Όλα είναι στο χέρι του μεγαλομετόχου, να παγιωθεί στην Ελλάδα

ΚΟΛΚΑΣ: Όλα είναι στο χέρι του μεγαλομετόχου, να παγιωθεί στην Ελλάδα

Που βαδίζει ο ΠΑΟΚ; Είναι έτοιμος να νικήσει τις παθογένειές του; Είναι κάτι που με ταλαιπωρεί στο μυαλό. Η απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Η κεντρική ιδέα που υπάρχει είναι σίγουρα καλή. Μία ομάδα που έχει βάση και μπορεί με σοβαρές ποιοτικές πινελιές να ανέβει επίπεδο. Ένας οργανισμός που απελευθερώνεται από τηλεοπτικές συμβάσεις και αστείες διαφημιστικές συμφωνίες που υπέγραψαν άνθρωποι τυχοδιώκτες που κοιτούσαν μόνο να αρμέξουν τον Ιβάν.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανέβει πολλά σκαλοπάτια μαζί; Είναι κρίσιμο το ερώτημα.

Χθες αναφέρθηκα σε κείμενό μου πως ο ΠΑΟΚ μελετάει το ενδεχόμενο να στήσει δικό του κανάλι και να περάσει τα τηλεοπτικά στη δική του διαχείριση. Μακριά από Nova και μακριά από εταίρους που μόνο το καλό του προϊόντος δεν θέλουν.

Αυτό μπορεί να συμβεί από το καλοκαίρι του 2017, Από αυτό το καλοκαίρι τελειώνει η συμφωνία με την Taf και υπάρχει η σκέψη για επένδυση σε εναλλασσόμενες ηλεκτρικές διαφημιστικές πινακίδες και ενίσχυση του μάρκετινγκ. Συνδέεται άλλωστε διαφήμιση με τηλεοπτικά. Η πρώτη θα συντηρήσει το πρότζεκτ.

Όλα αυτά είναι πολύ αισιόδοξα για τον ΠΑΟΚ που ξέρουμε σήμερα. Μία έξοχα οργανωμένη εταιρία πάντως μπορεί να τα καταφέρει. Ίσως τα πρώτα δύο, τρία χρόνια να μη βγάζει τα χρήματα της Νόβα, αλλά μετά ίσως και να τα καταφέρει.

Είναι σύνθετα πρότζεκτ αυτά. Μπορεί να πετάξεις μέσα και όλο τον ΑΣ, ακόμη και την ΚΑΕ που παίρνει ψίχουλα. Μπορείς να κινηθείς για κεντρικές χορηγίες που αφορούν όλο τον σύλλογο. Μπορείς να κάνεις παπάδες. Όμως δεν έχει στελέχη. Όχι μόνο στη ΠΑΕ. Παντού.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Ιβάν Σαββίδης θα επαναδιαπραγματευτεί με τον ΑΣ. Τελειώνει η πρώτη συμφωνία. Όλα είναι στο χέρι του μεγαλομετόχου αφού αποδείχτηκε πως είναι και η μοναδική ελπίδα των παραγόντων του ΑΣ να δούνε κανένα ευρώ παραπάνω. Δεν το έχουν με τα χορηγικά και το μάρκετινγκ.

Πολλά πράγματα κυρίως όσον αφορά στις ομάδα αλλά και στους επενδυτές τύπου Σαββίδη, δεν γίνονται μόνο για τα έσοδα, όσο και για την δημιουργία συμπαγή πυρήνα.

Ο Σαββίδης άλλωστε, δεν υπολογίζει ιδιαίτερα το χρήμα για να κάνει τη δουλειά του. Και αυτή, δεν είναι να βγάλει χρήμα αλλά να παγιωθεί στην Ελλάδα ως ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες.

Και όταν συμβεί αυτό, προφανώς και θα φανούν τα πραγματικά του πλάνα.

ΥΓ. Η συνέντευξη Κοντονή ήταν μία επίθεση κυρίως στον Αλαφούζο. Μία επίθεση που δείχνει πως υπάρχει πλέον μία κόντρα προσωπικής φύσης, που ευνοεί κυρίως τον Μαρινάκη. Και φαίνεται το επικοινωνιακό έγκλημα του Παναθηναϊκού, που δικαιολογημένα πλέον δεν λογίζεται ως σύμμαχος.

Metrosport 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags