Facebook Pixel Στηρίζει Grexit η ΑΕΚ;
| 2016-03-31 12:34:00

Στηρίζει Grexit η ΑΕΚ;

Στηρίζει Grexit η ΑΕΚ;

Η αλήθεια είναι πως (ούτε) η χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, έβαλε ουσιαστικά βήματα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εκείνο όμως που πιστοποίησε, είναι πως πλέον υπάρχει μια ισορροπία σ” ένα πολύ λεπτό σχοινί. Ο Κοντονής επέμεινε στην θέση του περί της διακοπής του κυπέλλου, χωρίς όμως να βάζει στο τραπέζι τις κινήσεις για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την άλλη μεριά, η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ απειλούν με grexit αν δεν συνεχιστεί το κύπελλο, αλλά δεν παίρνουν την παραμικρή πρωτοβουλία, ως προς τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάτι που σημαίνει πως ελλοχεύουν μια σειρά από κίνδυνοι. Από το να περιοριστεί η κουβέντα αποκλειστικά και μόνο στο ζήτημα του κυπέλλου και τελικά να συνεχιστεί χωρίς να υπάρξει το παραμικρό βήμα προς την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, μέχρι να βυθιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σ” ένα τέλμα, που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγει.

Η ΑΕΚ παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις. Χωρίς όμως να μπορεί ούτε να παρέμβει, ούτε να πάρει θέση. Είναι άλλωστε καθαρό και ξάστερο αυτό το οποίο πρεσβεύει η ΑΕΚ. Πρέπει να σπάσει το απόστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγές στις ηγεσίες των θεσμών του. Όλες οι άλλες συζητήσεις, είναι ανούσιες. Η ΑΕΚ προφανώς και θέλει να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όπως και θέλει να συνεχιστεί το κύπελλο. Όμως από την άλλη μεριά, είναι αποφασισμένη να συστρατευτεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια είναι προς την κατεύθυνση του να μπει το «μαχαίρι στο κόκκαλο», προκειμένου να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Εκείνο που δεν πρόκειται να στηρίξουν στην ΑΕΚ, είναι μπαλωθιές στον αέρα και χωρίς νόημα.

Πηγή: enwsi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags