Ο ΠΑΟΚ που ήθελε να ρεφάρει για την τιμωρία των 5 βαθμών από το ματς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο ξεκίνησε το ματς με τους Βελλίδη, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλα, Λέοβατς, Τζιόλη, Χαρίση, Κάτσε, Κοροβέση, Πέλκα και Αθανασιάδη. Από την άλλη πλευρά ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Πανιώνιο με τους Διούδη, Τασουλή, Κόρμπο, Οικονόμου, Σιώπη, Πατσατζόγλου, Βλάχο, Καραμάνο, Μασούρα, Καθάριο και Μπακασέτα.
Τα πάντα όλα ο Μπακασέτας! Δοκάρι και γκολ!
Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι στο γήπεδο και με την συμπλήρωση του 1ου λεπτού απείλησαν την εστία του Βελλίδη με την κεφαλιά του Μασούρα. Οι Νεοσμυρνιώτες πίεσαν πολύ στο ξεκίνημα, αλλά ο ΠΑΟΚ σταδιακά πήρε μέτρα και άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι.
Ο ρυθμός, πάντως, ήταν πολύ χαμηλός με την πρώτη αξιόλογη φάση για τον ΠΑΟΚ να έρχεται στο 23'. Ο Κλάους έστρωσε με το κεφάλι στον Χαρίση που σούταρε λίγο άουτ. Ο Πανιώνιος είχε ακόμα μία σημαντική στιγμή με το σουτ του Μασούρα στο 29' που απέκρουσε σε κόρνερ ο Βελλίδης, ενώ στο 35' ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο επιθετικός των "κυανέρυθρων" προειδοποίησε με το δοκάρι και τέσσερα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με όμορφο πλασέ, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Κόρμπου. Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς αποτέλεσμα, κι έτσι το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Τζιόλης, δοκάρι και ξανά... Μπακασέτας!
Ο Ίβιτς άλλαξε την διάταξη του ΠΑΟΚ στην επανάληψη βάζοντας στο ματς τον Ροντρίγκες στη θέση του Χαρίση και γυρνώντας σε 4-2-3-1. Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τον έλεγχο και πίεσε του γηπεδούχους χάνοντας την πρώτη καλή φάση στο 52' με τον Κοροβέση που πλάσαρε, αλλά ο Βλάχος έδιωξε πάνω στην γραμμή. Στο ίδιο λεπτό ο Κάτσε εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζιόλης με τρομερή κεφαλιά ισοφάρισε, δίχως να πανηγυρίσει το γκολ εξαιτίας του "κυανέρυθρου" παρελθόντος του.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει έχοντας δύο καλές φάσεις με Βίτορ (61') και Τζιόλη (64'), ωστόσο ο Πανιώνιος ήταν αυτός που πανηγύρισε, καθώς στο 66΄ "χτύπησε" ξανά ο Μπακασέτας. Ο Έλληνας επιθετικός έπιασε ένα απίστευτο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Βελλίδη για να βάλει μπροστά και πάλι τους Νεοσμυρνιώτες. Σύσσωμη η ομάδα του Πανιωνίου αφιέρωσε το γκολ στον άτυχο Τζανδάρη, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών πριν μερικές ημέρες.
Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Ίβιτς να πιέζουν για την ισοφάριση, η οποία θα μπορούσε να έχει έρθει στο 74', όταν ο Κίτσιου έβγαλε ωραία παράλληλη μπαλιά, ο Κοροβέσης έκανε την προβολή, όμως ο Διούδης απέκρουσε, με την μπάλα να βρίσκει και το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Πανιώνιος έκανε και το 3-1, αυτή την φορά όχι με τον Μπακασέτα, αλλά με τον απίθανο Ανσαριφάρντ στο 82'.
Ο Ιρανός επιθετικός πήρε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε έξω από την περιοχή και με όμορφο πλασέ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του Πανιωνίου.
Με αυτό το τρίποντο οι "κυανέρυθροι" εξασφάλισαν την παρουσία τους στα play offs, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία του Πλατανιά, ενώ ο ΠΑΟΚ, αν του αφαιρεθούν οι 5 βαθμοί από το ματς στο Κύπελλο, κινδυνεύει να μείνει εκτός, καθώς οι Χανιώτες και ο Αστέρας καραδοκούν!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανιώνιος: Διούδης, Τασουλής, Κόρμπος, Οικονόμου, Σιώπης, Πατσατζόγλου, Βλάχος, Καραμάνος (90'+1' Αργυρόπουλος), Μασούρας (87' Χαλκιαδάκης), Καθάριος (66' Ανσαριφάρντ) και Μπακασέτας
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Χαρίσης (46' Ροντρίγκες), Κάτσε (89' Aντονις), Κοροβέσης (75' Γκολάσα), Πέλκας και Αθανασιάδης