Facebook Pixel Κλοπ-ή στο Ντόρτμουντ!
| 2016-04-08 06:45:00

Κλοπ-ή στο Ντόρτμουντ!

Κλοπ-ή στο Ντόρτμουντ!

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ πήρε την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Ντόρτμουντ και το προβάδισμα πρόκρισης. Καθάρισαν Σεβίλλη και Σαχτάρ, ανοιχτοί λογαριασμοί για Βιγιαρεάλ και Σπάρτα Πράγας.

Η Βιγιαρεάλ ήταν η μόνη γηπεδούχος που χαμογέλασε στα πρώτα ματς της φάσης των "8" του Γιουρόπα, σε μια βραδιά που ανήκε στους φιλοξενούμενους. Μεγάλα διπλά πέτυχαν η Σαχτάρ στην έδρα της Μπράγκα και η Σεβίλλη σε αυτή της Μπιλμπάο. Ο Γιούργκεν Κλοπ "πίκρανε" την ομάδα που τον ανέδειξε, καθώς στην επιστροφή του στο "Βεστφάλεν" η Λίβερπουλ απέσπασε ισοπαλία που της δίνει το πάνω χερί ενόψει της ρεβάνς.


Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ 1-1


Οι "κόκκινοι" πάγωσαν το "Βεστφάλεν" αφού προήθηκαν με δεξί σουτ του Οριζί μέσα από την περιοχή στο 36'. Μάλιστα, λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον ίδιο παίκτη στην εκπνοή του ημιχρόνου, αλλά ο Βάιντερφέλερ τον νίκησε σωτήρια σε τετ α τετ. Τελικά, οι γηπεδούχοι βρήκαν τη λύση από... ψηλά αφού ισοφάρισαν στο 48' με κεφαλιά του Χούμελς έπειτα από σέντρα του Μχιταριάν. Η ρεβάνς αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.


Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 1-2


Το "κανόνι" των γηπεδούχων, Άριτζ Αντούριθ χτύπησε ξανά βάζοντας τη Μπιλμπάο μπροστά με κεφαλιά σε σέντρα του Μουνιαΐν στο 48'. Παρ' όλα αυτά, η Σεβίλλη βρήκε τον τρόπο να φέρει "τούμπα" τα πράγματα Αρχικά, ο κεντρικός αμυντικός Κολοτζιέτζακ έφερε το ματς στα ίσα με σουτ από κοντά στο 56' και Ιμπόρα ολκλήρωσε την ανατροπή στο 83' εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Γκαμεϊρό και τελειώνοντας ιδανικά την αντεπίθεση των Σεβιγιάνων. Έτσι, η ομάδα του Ουνάι Έμερι απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά στην πορεία της προς το τρίτο συνεχόμενο Γιουρόπα Λιγκ.


Μπράγκα - Σαχτάρ 1-2


Οι Ουκρανοί δείχνουν να έχουν ήδη καθαρίσει ήδη την υπόθεση πρόκριση καθώς πέτυχαν 2 εκτός έδρας γκολ απέναντι στους σαφώς κατώτερους Πορτογάλους. Το σκορ άνοιξε ο Ρακίτσκι με σουτ από πλάγια θέση στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Φερέιρα να δίνει στη Σαχτάρ "αέρα" δυο τερμάτων με όμορφο σκαφτό σουτ στην κίνηση στο 75'. Το γκολ που δίνει έστω κάποιες λίγες ελπίδες στη Μπράγκα ενόψει του επαναληπτικού πέτυχε ο Γουίλσον με κεφαλιά στο 89'.


Βιγιαρεάλ - Σπάρτα Πράγας 2-1


Δυο γκολ του Σεντρίκ Μπακαμπού έδωσαν στη Βιγιαρεάλ τη νίκη απέναντι στους σκληροτράχηλους Τσέχους. Το 1-0 ήρθε μόλις στο 3' και ήταν ευγενική χορηγία του τερματοφύλακα Μπίτσικ, ο οποίος άργησε να απομακρύνει τη μπάλα με αποτέλεσμα ο Μπακαμπού να τον πιέσει, η μπάλα να χτυπήσει πάων στον φορ της ισπανικής ομάδας και να καταλήγει στα δίχτυα. Η ισοφάριση επετεύχθη κόντρα στη ροή του αγώνα με κεφαλιά του Μπράμπετς από κόρνερ στο 45'. Ωστόσο, η Βιγιαρεάλ ήταν καλύτερη και πήρε τελικά τη νίκη με το δεύτερο γκολ του Μπακαμπού στο 63'. Μάλιστα, τα "καναρίνια" ήταν καλύτερα και έχασαν ευκαιρίες να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα. Το 2-1 είναι πονηρό σκορ και με δεδομένη τη δυναμική της Σπάρτα στην έδρα της, η ρεβάνς αναμένεται συνερπαστική.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags