Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ:Ο Ολυμπιακός θα πληρώσει τη ζημιά που έκανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο
| 2016-04-17 17:47:00

ΚΟΛΚΑΣ:Ο Ολυμπιακός θα πληρώσει τη ζημιά που έκανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΚΟΛΚΑΣ:Ο Ολυμπιακός θα πληρώσει τη ζημιά που έκανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Και να που η ζωή τα φέρνει έτσι που ο Ολυμπιακός μάλλον θα παίξει προκριματικά. Και θα πληρώσει την ζημιά που έκανε ο ίδιος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Και να που η ζωή τα φέρνει έτσι που ο Ολυμπιακός μάλλον θα παίξει προκριματικά. Και θα πληρώσει την ζημιά που έκανε ο ίδιος στο ελληνικό ποδόσφαιρο ρίχνοντάς το επίπεδο σε απόλυτο βαθμό.

Η πρόκριση της Λίβερπουλ με τον εντυπωσιακό τρόπο που ήρθε, δίνει πλέον 25% πιθανότητες στους ερυθρόλευκους να παίξουν απευθείας στους ομίλους. Και αυτό γιατί μόνο αν το πάρει η Σαχτάρ έχουν αυτή τη δυνατότητα. Τα ποσοστά πέφτουν κι άλλο, γιατί πρέπει να τερματίσει και πρώτη στην Ουκρανία, έχοντας πέντε βαθμούς διαφορά από την πρώτη σήμερα Ντιναμό Κιέβου. Χλώμιασε.

Δεν πειράζει έτσι είναι αυτά. Ρόδα είναι και γυρίσει. Και το κάρμα δεν γίνεται να σε πάει μία ζωή. Έχεις κάνει τόσα που σε κάποια φάση θα πληρώσεις.

Και σιγά – σιγά θα πρέπει να δούμε τον ηγέτη – επενδυτή Μαρινάκη να βάζει το χεράκι του στη τσέπη. Γιατί δεν είναι μόνο η ενδεχόμενη χασούρα, είναι και τα χρήματα που χάνει από την ανακατανομή των τηλεοπτικών που δεν είναι λίγα. Υπολογίζονται στα δύο εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αφήνοντας αυτό το κομμάτι πίσω, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει σήμερα για Χανιά. Παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει για να μην πάρει βαθμό η ΑΕΚ. Και απέναντι σε μία ομάδα που μετά τον Πανιώνιο είναι η έκπληξη του Πρωταθλήματος. Με καλό ρόστερ, σωστό ποδόσφαιρο.

Ο Ίβιτς καλείται να παρουσιάσει ένα σύνολο πιο αποτελεσματικό. Ο αγωνιστικός χώρος είναι μικρός, ο ΠΑΟΚ έχει ταχύτητα και για να πάρει νίκη θα πρέπει να «σκοτώσει» τον αντίπαλό του στις φάσεις που θα του δοθούν.

Πηγαίνοντας στο βόλεϊ, είδα εξαιρετικά αντανακλαστικά από τον Αντώνη Τσαλόπουλο όσον αφορά στις συνθήκες που θα αγωνιστεί η ομάδα στους τελικούς. Απευθείας έκλεισε τσάρτερ, το πλήρωσε ο ίδιος μάλιστα και γλιτώνει την ομάδα από μεγάλο τράβηγμα.

Το βασικότερο για εμένα είναι πως δεν ζήτησε λεφτά από τον Σαββίδη. «Χθες τον γνώρισα τον άνθρωπο, σήμερα θα του ζητούσα λεφτά»; Έτσι έλεγε και έβαλε το χέρι στη τσέπη, δείγμα του ότι έχει μπέσα μέσα του. Δεν το σκέφτεται λάθος.

Γενικά ο Τσαλόπουλος το έχει φιλοσοφήσει σωστά. Του αξίζει ένα τρόπαιο για να μείνει ζεστός και να στήσει την ομάδα στις ίδιες βάσεις, κρατώντας όποιους παίκτες μπορεί και συμπληρώνοντας το ρόστερ με κάποιες ποιοτικές λύσεις.

Και είμαι σίγουρος πως θα ξεκινήσει με την ανανέωση του Καλμαζίδη όχι για έναν αλλά για περισσότερα χρόνια. Έτσι ώστε να περάσει το μήνυμα πως ο ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσει και πάλι.

Metrosport
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags