Στα του αγώνα οι Μακεδόνες ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι από τους Κρητικούς, και στο 17΄ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπαρέττα από τον Πρίφτη. Ο Φουρτάδο ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεσε ευστόχησε, κάνοντας με τον τρόπο αυτό το 1-0.Από το σημείο εκείνο κι έπειτα και αφού είχε προηγηθεί ένα τάιμ άουτ προκειμένου οι παίκτες των δύο ομάδων να δροσιστούν, το συγκρότημα του Θωμά Γράφα ήταν αυτό που ισορρόπησε τον ρυθμό του αγώνα, και στο 30΄ είχε την πρώτη του καλή στιγμή με το σουτ του Τσούτση να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Καστανιώτη.

Αυτό το οποίο δεν κατάφεραν οι «κυανόλευκοι», σε εκείνο το χρονικό σημείο θα μπορούσαν να το είχαν καταφέρει στο 32΄ η εκτέλεση πέναλτι όμως του Μασάδο, έπειτ από χέρι στο οποίο υπέπεσε ο Παπατζίκος αποκρούστηκε από τον Καστανιώτη.Έπειτα από την χαμένη αυτή ευκαιρία, τα «λιοντάρια» ήταν αυτά τα οποία στα τελευταία του πρώτο ημιχρόνου, ενέτειναν τις προσπάθειες τους προκειμένου να φτάσουν στο 2-0, τα σουτ όμως του Φουρτάδο στο 39΄ και στο 45΄ δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα καθως το πρώτο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του τέρματος του Πρίφτη, ενώ το δεύτερο αποκρούστηκε από αυτόν με συνέπεια το υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Ότι δεν κατάφεραν στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», το πέτυχαν στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 52΄ με το πλασέ του Μπαρέττα. Η απάντηση από πλευράς ΑΟΧ ήταν άμεση, καθώς στο 55΄ο Καρτσαμπάς με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Χανιώτες ενέτειναν την πίεση τους προς την εστία του Καστανιώτη, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί σε τρεις περιπτώσεις. Στο 57΄ και στο 63΄ με τα σουτ των Χατζηλιάδη και Μασάδο, τα οποία πέρασαν δίπλα από την εστία του Καστανιώτη, αλλά και στο 67΄ με το σουτ του Νάκα το οποίο και απέκρουσε ο ίδιος.

Η απάντηση από πλευράς Πανσερραϊκού, ήρθε στο 74΄κι έπειτα από το τάιμ άουτ του δευτέρου ημιχρόνου, με το σουτ του Φουρτάδο το οποίο και απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ ο Πρίφτης. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε με το υπάρχον σκορ ο Μασάδο στο 83΄ με σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Στο 93΄ οι παίκτες του Πανσερραϊκού ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Μπαρέττα, ο διαιτητής Ζούγρας όμως έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με συνέπεια το υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Καστανιώτης, Τσιμίκας, Καψάλης, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Αγγελίδης (83' Στεργιανός), Σιάκκας, Δωματάς (85' Ανδρέου), Γιάντσης (69' Ρούτσης), Μπαρέττας, Φουρτάδο.

ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Πρίφτης, Παγώνης, Διαμαντόπουλος, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάδο, Καμινιώτης (76' Νύκταρης), Παλιάτσιος, Νάκας, Τσούτσης (90'+3' Φυντικάκης), Δεινόπαπας (46' Χατζηλιάδης).