Σε ένα συγκλονιστικό ματς στην "Αλιάντς Αρένα" η σκληροτράχηλη Ατλέτικο ηττήθηκε με 2-1 από την Μπάγερν αλλά χάρη στη νίκη με 1-0 στο "Βιθέντε Καλδερόν" επιστρέφει στον τελικό του Champions League μετά από δύο χρόνια! Μεγάλοι οι πρωταγωνιστές οι δυο γκολκίπερ, με τον Όμπλακ να αποκρούει το πέναλτι του Μίλερ στο 1-0, να κάνει σωρεία επεμβάσεων, ενώ ο Νόιερ έπιασε επίσης πέναλτι (ανύπαρκτο) του Τόρες! Η Μπάγερν έκανε το 1-0 με φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο, ισοφαρίστηκε από τον Γκριεζμάν (σε οριακή θέση), ο Λεβαντόφσκι στ0 74` έδωσε ελπίδες με το 2-1, όμως δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος, με τους "κολτσονέρος" να κλείνουν θέση για το Μιλάνο στις 28 Μαΐου!

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Μπορούσε και 2-0

Οι γηπεδούχοι μπήκαν, όπως αναμενόταν, δυνατά στο γήπεδο, με την Ατλέτικο να έχει δώσει γήπεδο από νωρίς, αλλά να μην έχει κινδυνέψει στο πρώτο 10λεπτο. Μια καλή σέντρα-σουτ του Ντάγκλας Κόστα στο 12` με τον Λεβαντόφσκι να μην προλαβαίνει ήταν ό,τι καλύτερο έκαναν οι Βαυαροί στο ξεκίνημα, με τους Ισπανούς να έχουν να αντιπαρατάξουν δυο μακρινά σουτ του Γκάμπι. Πραγματική ευκαιρία ήταν αυτή στο 20`, όταν ο Μίλερ αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση έδωσε στον Πολωνό φορ που από πλάγια θέση πλάσαρε αδύναμα στα πόδια του Όμπλακ!

Η βαυαρική... κατοχή ξεπερνούσε το 70% στα μισά του πρώτου μέρους, με την Μπάγερν να απειλεί με άλλο ένα μακρινό σουτ στο 24` με τον Ριμπερί και τον Λεβαντόφσκι στην επαναφορά να σουτάρει άουτ. Τελικά, ο "γόρδιος δεσμός" λύθηκε στο 31` με το γκολ με απευθείας φάουλ (η μπάλα βρήκε και στον Χιμένες), ενώ δυο λεπτά μετά η πρωταθλήτρια Γερμανίας βρέθηκε μια ανάσα από το 2-0! Ο μοιραίος στο πρώτο γκολ Χιμένες έκανε καθαρό πέναλτι στον Μαρτίνεθ, όμως ο Όμπλακ απέκρουσε την εκτέλεση του Τόμας Μίλερ! Οι γηπεδούχοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ ως το τέλος, με το 1-0 να παραμένει στην ανάπαυλα.

Ματσάρα!

Ο "Τσόλο" ξεκίνησε με αλλαγή στο β` μέρος, βάζοντας τον Καράσκο αντί του Φερνάντες, με τον Βέλγο να πηγαίνει αριστερά και στα χαφ τους Γκάμπι-Κόκε. Η εικόνα δεν άλλαξε πάντως, με την Μπάγερν να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ και την Ατλέτικο σε ρόλο άμυνας, ψάχνοντας μια κόντρα. Την κόντρα τη βρήκε στο 54`, όταν ο Τόρες πέταξε στον κενό χώρο στον Γκριεζμάν που από οριακή θέση οφσάιντ βγήκε μόνος με τον Νόιερ κι έκανε το 1-1!

Η Ατλέτικο πλέον έκανε το αγαπημένο της παιχνίδι, καθώς είχε κλειστεί και απλά περίμενε τους αγχωμένους Βαυαρούς που ήθελαν δύο γκολ... Ο χρόνος λειτουργούσε για τους "κολτσονέρος" που δεν απειλούνταν και ιδιαίτερα από την Μπάγερν. Ο Πεπ έβγαλε τον κακό Ντάγκλας Κόστα στο 73` και πέρασε τον Κομάν, περιμένοντας πολλά από τον νεαρό. Τελικά το βρήκε από τον Αλάμπα στο 74` που έβγαλε σέντρα, ο Βιδάλ έστρωσε με το κεφάλι και ο Λεβαντόφσκι με νέα κεφαλιά το 2-1! Οι Ισπανοί ήταν καταβεβλημένοι από την κόπωση, οι Βαυαροί πρέσαραν ασφυκτικά, με τον Τσακίρ όμως στο 83` να βλέπει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Χάβι Μαρτίνεθ στον Τόρες εκτός περιοχής! Ο Ισπανός εκτέλεσε, όμως ο Νόιερ κράτησε ζωντανή την Μπάγερν αποκρούοντας και κρατώντας το 2-1! Οι γηπεδούχοι βγήκαν όλοι μπροστά με τους Αλάμπα (κυρίως) και Κομάν να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες αλλά το τελικό 2-1 να δίνει την πρόκριση στους "ροχιμπλάνκος"!