Facebook Pixel Χωρίς προπονητή παίζει ο Παναθηναϊκός
| 2016-05-16 13:42:00

Χωρίς προπονητή παίζει ο Παναθηναϊκός

Χωρίς προπονητή παίζει ο Παναθηναϊκός

Για τον Στραματσιόνι τα γράφω εδώ και καιρό. Ο Ιταλός δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό κι όπως τον «κόβω» στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά που σωστά λέει στη θεωρία.

Γράφει ο Γιώργος Κολοκοτρώνης...

Ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 20΄ με την δικαιολογημένη αποβολή του Τζιόλη και ο Παναθηναϊκός δεν ήξερε τι να κάνει.

Ο προπονητής του μπερδεύτηκε και παρέσυρε την ομάδα σε ένα πολύ προβλέψιμο παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό της αδυναμίας των πρασίνων να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ είναι ότι για μεγάλο διάστημα έπαιζαν με σέντρες.

Είχαν τον χρόνο να βάλουν τη μπάλα κάτω για να ανοίξουν την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΟΚ, όμως δεν είχαν εναλλακτικές λύσεις.

Το παιχνίδι τους ήταν μονότονο και πάλι καλά που μίλησε η κλάση του Μπεργκ και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, ενώ σε μια άλλη φάση ο Σουηδός έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Καταλαβαίνω απόλυτα τις αντιδράσεις των οπαδών του τριφυλλιού που αποδοκίμασαν την ομάδα και τον Στραματσιόνι προσωπικά.

Επιμένω ότι δεν εμπνέει τους παίκτες και παράδειγμα είναι η είσοδος του Μπουμάλ, ο οποίος πήρε λίγες φορές τη μπάλα, διότι οι συμπαίκτες του έπαιζαν κυρίως με Νάνο και Βιγιαφάνες από τα αριστερά.

Η άποψη μου είναι ότι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού εστιάζεται στον προπονητή του.

Τον θεωρώ λίγο. Ένας άλλος στη θέση του με το δίδυμο Λέτο, Μπεργκ και τον βιρτουόζο Βιγιαφάνες θα μπορούσε να φτιάξει μια πολύ πιο επιθετική ομάδα και κυρίως να ξέρει το πώς θα οργανώνει το παιχνίδι και να φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο κερδισμένος του αγώνα, διότι για 74΄ έπαιξε με 10 και για 40΄ με 9 παίκτες, λόγω της ανυπαρξίας του Μακ.

Ο Ίβιτς διαχειρίστηκε ώριμα το ματς, παρά το γεγονός ότι προπονητικά δεν του «κάθισε» κι αναγκάστηκε να κάνει κι αλλαγή στην αλλαγή.

Ο δικέφαλος μπήκε δυνατά, έδειξε τις επιθετικές του διαθέσεις, αλλά μετά το 20΄ υποχρεώθηκε να παίξει άμυνα.

Και, μάλιστα, ήταν καλά στημένος και πολύ συγκεντρωμένος στην αποστολή του.

Έπαιξε όπως έπρεπε και τον βοήθησε η ατολμία των γηπεδούχων.

Τα αντανακλαστικά που έδειξε στην γρήγορη ισοφάριση του Χαρίση φανερώνουν ότι έχει στοιχεία μεγάλης ομάδας.

Ο σκόρερ και ο Τζαβέλλας ήταν οι κορυφαίοι παίκτες του ΠΑΟΚ, ο οποίος οδηγεί την κούρσα στα πλέι οφ μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον έχει στην Τούμπα που σε αυτό το ματς θα είναι γεμάτη.

Επίσης είναι στα συν του ΠΑΟΚ ότι για δεύτερη φορά την ίδια σεζόν στάθηκε όρθιος στην Λεωφόρο και μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Το τονίζω διότι για πολλά χρόνια οι Θεσσαλονικείς έχαναν από τα …Τέμπη.

Τώρα αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει, δείγμα ότι πλέον ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση…

Πηγή: Filathlos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags