Facebook Pixel Το πήρε σπίτι της! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-05-18 23:37:00

Το πήρε σπίτι της! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πήρε σπίτι της! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σεβίλλη κάνει πλάκα, επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ με φοβερή ανατροπή του σκορ και κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη σεζόν το Γιουρόπα Λιγκ.

Δώστε της να το πάρει σπίτι της! Η Σεβίλλη έχει κάνει δική της διοργάνωση το Γιουρόπα λιγκ. Στον τελικό της Βασιλείας παρότι η Λίβερπουλ προηγήθηκε, οι Ανδαλουσιανοί έκαναν τρομερό come back και το σήκωσαν για τρίτη σερί χρονιά.

Ούτε στην Ελλάδα!

Καλά μας έχουν παραμυθιάσει τόσα χρόνια ότι οι Άγγλοι καταπολέμησαν τη βία στα γήπεδα, τα τελευταία χρόνια όμως αποδείχτηκε, ότι απλά το περιόρισαν. Αυτό αποδείχτηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, όπου οπαδοί της Λίβερπουλ και της Σεβίλλης συγκρούστηκαν, έπεσε το ξύλο της αρκούδας, μία εικόνα πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της διοργάνωσης (διάβασε και δες βίντεο ΕΔΩ). Ούτε στον κεκλεισμένο των θυρών ελληνικό τελικό του Κυπέλλου δεν είχαμε τέτοιες ομορφιές.

Δαιμονισμένοι Άγγλοι

To πρώτο ημίχρονο είχε έναν πρωταγωνιστή, τη Λίβερπουλ, η οποία ήταν απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού έκανε όλες τις ευκαιρίες, με εξαίρεση μία φάση που ανήκε στη Σεβίλλη (32' ψαλιδάκι Γκαμέιρο). Με κινητήριο μοχλό τον Λαλάνα που είχε ελεύθερο ρόλο και τρελαμένο τον Στάριτς ο βρετανικό σύλλογος μπήκε φουριόζος στο ματς και με άγριες διαθέσεις για να καθαρίσει γρήγορα την κούπα.

Στο 12' οι “κόκκινοι” διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Καρίτσο, κάτι που ήταν πασιφανές, αλλά ο Έρικσον εξελίχθηκε σε... Κουκουλάκη. Στο 34' όμως ήρθε το γκολ, με τον Στάριτζ να κεραυβολεί με απίστευτο σουτ τον Σορία Πέντε λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο τέρμα με κεφαλιά του Λοβρέν, αλλά ο Στάριτζ επηρέαζε τη φάση όντας σε εμφανή θέση οφσάιντ και ακυρώθηκε. Έτσι διατηρήθηκε το 1-0 ως σκορ ημιχρόνου.

Ολική επαναφορά

Στο δεύτερο μέρος ήρθαν τα πάνω κάτω! Η Σεβίλλη κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή. Ισοφάρισε στο 46' με τον Γκαμέιρο (τρελή ποδιά του Μαριάνο στο Μορένο πριν) και στο 63' πήρε το προβάδισμα με τον Κόκε. Όπως καταλαβαίνετε, η αναμέτρηση απέκτησε φοβερό ενδιαφέρον και παρακολουθήσαμε ματσάρα. Εφτά λεπτά αργότερα οι Ισπανοί έκαναν το 1-3 ξανά με τον Κόκε, αλλά η Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ, κάτι που δεν επιβεβαίωσε το ριπλέι, αφού η μπάλα πήγε στον σκόρερ από διπλή κόντρα σε πόδια αμυνόμενου ποδοσφαιριστή.

Οι Άγγλοι δεν βρήκαν ποτέ τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψουν το σκορ, όπως είχαν κάνει κόντρα στη Ντόρτμουντ στα προημιτελικά. Ετσι η Σεβίλλη επικράτησε, σήκωσε το τρόπαιο και εδραίωσε την κυριαρχία της στη διοργάνωση, κατακτώντας 3 σερί χρονιές το Γιουρόπα Λιγκ. Σημειωτέον, ότι στο παρελθόν είχε κερδίσει δύο χρονιές σερί το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2006, 2007).




Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags