FIFA και UEFA θα τοποθετήσουν στον όμιλο της Εθνικής μας για τα προκριματικά του Μουντιάλ και την εθνική ομάδα του Γιβραλτάρ. Ακυρώνεται το φιλικό με τη Ρωσία, που είχε προγραμματιστεί στις 6/9.

Γιβραλτάρ και Κόσσοβο αναγνωρίστηκαν ως ισότιμα μέλη της FIFA και πλέον θα έχουν κανονικά δικαίωμα στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Ο λόγος ωστόσο που το Γιβραλτάρ τοποθετείται στον όμιλό μας, είναι γιατί έχει πέντε συμμετέχουσες, όπως και ο ένατος, που θα… τραβήξει το Κόσσοβο, ενώ οι πρώτοι επτά από έξι ομάδες. Κατ’ αυτόν τον τρόπον θα σχηματιστούν εννιά ισάριθμοι σε ομάδες όμιλοι.

Η FIFA γνωρίζοντας φυσικά ότι η Ελλάδα και η Κύπρος, που συμμετέχουν στο όγδοο γκρουπ των προκριματικών, δεν αναγνωρίζουν το Κόσσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, αποφάσισε να μην κάνει κλήρωση, αλλά να τοποθετήσει με ορισμό στους ομίλους τις δύο νεοεισερχόμενες ομοσπονδίες στους κόλπους της, προκειμένου να αποφύγει το οποιοδήποτε κώλυμα.

Το Γιβραλτάρ έκανε την παρθενική του εμφάνιση στα προκριματικά του Euro 2016, ενώ το Κόσσοβο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε προκριματική φάση. Η οριστικοποίηση της συμμετοχής στα προκριματικά του Μουντιάλ των Γιβραλτάρ και Κοσσόβου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο από ειδική επιτροπή.

Σημειώνεται ότι στις 6 Σεπτεμβρίου η εθνική μας είχε προγραμματίσει φιλικό με τη Ρωσία, διότι είχε ρεπό από τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, λογικά σε αυτό το κενό θα αγωνιστεί με το Γιβραλτάρ και το φιλικό δεν θα πραγματοποιηθεί. Υπενθυμίζεται ότι άλλοι αντίπαλοι της Εθνικής μας είναι το Βέλγιο, η Κύπρος, η Βοσνία και η Εσθονία.

Πηγή: soccerplus.gr