Επισήμανα ότι το θέμα με τη μεταγραφή του Κάρλος Εντουάρντο δεν έχει να κάνει μόνο με τα λεφτά που ζητάνε οι Αραβες και είναι πολλά, αλλά έχει να κάνει και με μία ακόμη παράμετρο. Κι αυτή αφορά το αγωνιστικό κομμάτι!

Διότι ενώ ο Μάρκο Σίλβα είναι απόλυτος ότι ο Βραζιλιάνος μπορεί άριστα να παίξει σαν «8άρι» (κάτι σαν Ιμπαγάσα ας πούμε, όταν πρωτοήρθε και έπαιζε στα χαφ με τον Μοντέστο κόφτη και τον Φουστέρ μεσοεπιθετικό), ο ίδιος ο Εντουάρντο μοιάζει να προτιμάει να παίζει σε επιθετικογενή ρόλο στα χαφ. Ουσιαστικά δηλαδή στη θέση του Φορτούνη. Δεν… πολυθέλει να έχει κι ανασταλτικά καθήκοντα, αφού θεωρεί ότι παίζοντας πιο οπισθοχωρημένα χάνει το μεγάλο του όπλο, που είναι να χώνεται από πίσω και να σκοράρει.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα έχει νόημα ο Ολυμπιακός να φέρει τον Βραζιλιάνο άσο. Γιατί πολύ απλά θα είναι σαν να «θάβει» τον Φορτούνη, πάνω στα καλύτερά του. Το να παίζουν μία ο ένας και μία ο άλλος, επίσης δεν έχει νόημα. Οπότε εάν ο Βραζιλιάνος επιμένει να μη θέλει να παίζει σαν κεντρικός χαφ, αλλά πιο προωθημένος, δεν βλέπω μεταγραφή. Αν αποδεχθεί ότι ο ρόλος του θα είναι πιο οργανωτικός και σε πιο… πίσω τετραγωνικά, αλλάζει το πράγμα.

Διότι ο Μάρκο ξέρει πολύ καλά ότι ο Εντουάρντο μπορεί να ανταποκριθεί σαν «8άρι», αφού τον είχε παίκτη στην Εστορίλ. Το ζητούμενο είναι να έχει επιθυμία ο παίκτης να παίζει εκεί κι όχι πιο μπροστά.

Πηγή: Γαύρος