Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό με καμία από τις δυο ομάδες να μην παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο στο επιθετικό κομμάτι. Οι μεν Ιταλοί γιατί ήταν εμφανώς στημένοι με αμυντικούς τους προσανατολισμούς, οι δε Βέλγοι επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν τα επιθετικά τους όπλα εξαιτίας της πολύ καλής αμυντικής οργάνωσης των αντιπάλων που έκλειναν άριστα τους χώρους.

Το Βέλγιο είχε μόνο δυο καλά σουτ του Ναϊνγκολάν από μακρινή απόσταση σε όλο το πρώτο 45λεπτο με την επιθετική τριπλέτα των Αζάρ, Ντε Μπρόινε και Λουκάκου να μην μπορεί να βρει χώρους για να δημιουργήσει. Οι Ιταλοί μπορεί να μην εντυπωσίασαν, ωστόσο πέτυχαν το γκολ στο 31' δίχως να έχουν απειλήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή! Ο Μπονούτσι έκανε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Τζακερίνι κοντρόλαρε σωστά και πλάσαρε έυστοχα τον Κουρτουά για το 1-0. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο δίλεπτο η "Σκουάντρα Ατζούρα" θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει το προβάδισμά της. Πρώτα με ένα πολύ καλό σουτ του Καντρέβα που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουρτουά και έπειτα με τον Πελέ να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ ήταν ολομόναχος!

Το παιχνίδι... ζωντάνεψε στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε δυο τεράστιες ευκαιρίες για κάθε ομάδα. Στο 53' ο Λουκάκου βρέθηκε σε τετ α τετ μετά από αντεπίθεση του Βελγίου και ασίστ του Ντε Μπρόινε, αλλά η επιλογή του να σκάψει τη μπάλα πάνω από τον Μπουφόν αποδείχθηκε λανθασμένη αφού αστόχησε. Μόλις δυο λεπτά αργότερα, ο Γκρατσιάνο Πελέ έπιασε κεφαλιά μέσα από την περιοχή με τον Κουρτουά να ίπταται και να απομακρύνει!

Καθώς η ώρα κυλούσε, οι Ιταλοί έδιναν όλο και περισσότερο χώρο στο Βέλγιο και οχυρώνονταν στην άμυνά τους. Ο Μαρκ Βίλμοτς φόρτωσε την ομάδα του με επιθετικού, ωστόσο γκολ δεν βρήκε παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του δημιούργησαν δυο σπουδαίες, τις οπίες σπατάλησε ο Οριγκί σε προσπάθειες με το κεφάλι (82', 89'). Και αφού δεν μπόρεσαν οι Βέλγοι, το έκαναν οι Ιταλοί! Στα... χασομέρια, ο Καντρέβα πήρε τη μπάλα στην αντεπίθεση, τη γύρισε στον επερχόμενο Πελέ και αυτός "τίναξε" τα δίχτυα του Κουρτουά με εντυπωσιακό μονοκόμματο βολέ!

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Σιμάν (75' Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Ναϊνγκολάν (61' Μέρτενς), Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Αζάρ, Λουκακού (73' Ορίγκι).

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (78' Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν (59' Ντε Σίλιο), Έντερ (75' Ιμόμπιλε), Γκρατσιάνο Πελέ.