Η αλήθεια είναι πως στα χρόνια που βρίσκεται ο Γιάννης Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, τα οικονομικά της ομάδας μαζεύτηκαν και ο σύλλογος μπόρεσε να λειτουργήσει ξανά σαν μεγάλη ομάδα.

Κέρδισε ένα Κύπελλο και κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα ποδοσφαιριστές που ναι μεν είχαν ρίσκο οι περιπτώσεις τους, αλλά τελικά η ομάδα δικαιώθηκε για την επιλογή της.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μάρκους Μπεργκ, που όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό το μοναδικό που ήθελε ήταν να μπει ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη...

Και το κατάφερε με το παραπάνω στο τριφύλλι, δεδομένου ότι σήμερα είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που υπάρχει στο ρόστερ...

Μία αντίστοιχη περίπτωση για τους "πράσινους" ήταν και εκείνη του Μολέδο!

Που ήρθε στην ομάδα τον περασμένο Γενάρη μετά από μία δύσκολη περίοδο για εκείνον και η μεταγραφή του αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία.

Καλώς εννοούμενη ως έναν βαθμό, δεδομένου ότι ο άνθρωπος ήταν πολύ καιρό εκτός τοπ δράσης.

Μόνο που στον Παναθηναϊκό ο Μολέδο βρήκε τη γαλήνη του και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δείξει το ταλέντο του ξανά σε τοπ επίπεδο!

Με τη μεγάλη του εμφάνιση εναντίον της ΑΪΚ, να ανοίγει την όρεξη σε κάποια ευρωπαϊκά κλαμπ! Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στις αρχές του καλοκαιριού ο Παναθηναϊκός απέρριψε πρόταση 1,5 εκ. ευρώ για την πώλησή του!:

Η τιμή του άλλωστε αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, βρίσκεται περίπου στα 2 εκ. ευρώ.

Να σημειώσουμε επίσης πως πριν από χρόνια, όταν είχε "χτυπήσει" τη μεταγραφή στη Μέταλιστ, είχε φτάσει μέχρι τα 6 εκ. ευρώ!

Κι αυτά είναι γεγονότα και καταστάσεις που τα μετράνε πολύ τα σοβαρά ευρωπαϊκά κλαμπ (δηλαδή αν έχει κάνει ξανά μεταγραφή στην Ευρώπη, αν επανήλθε σε καλό επίπεδο μετά τον τραυματισμό του κ.λπ.).

Ο Βραζιλιάνος άσος έχει στοιχεία που ψάχνουν σε μεγάλα πρωταθλήματα και όπως έχουν ενημερώσει διάφοροι μάνατζερ τον Παναθηναϊκό, αν συνεχίσει στο ίδιο τέμπο μέχρι τον Γενάρη, θα σκάσει πρόταση 5 - 6 εκ. ευρώ για την παραχώρησή του!

Στον Παναθηναϊκό κρατάνε μικρό καλάθι, για αυτό και περιμένουν πρώτα για να δούνε...

Με την ελληνική πιάτσα των μάνατζερ να σχολιάζει ότι οι "πράσινοι" είναι διατεθεμένοι να τον πουλήσουν με όποια πρόταση είναι στα 4+ μύρια...

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρόκειται για αποχώρηση - βόμβα αν προκύψει πώληση του Μολέδο με 4+ εκ. ευρώ, πολύ περισσότερο αν σκεφτούμε ότι τον περασμένο Γενάρη αντιμετωπίστηκε με μεγάλη δυσπιστία η απόφαση της διοίκησης να τυπογράψει συμβόλαιο μαζί του...

** ΚΛΙΚ ΚΙ ΕΔΩ - Άρθρο παρέμβαση: Να γιατί δεν κάνει μεταγραφές ο Μαρινάκης!