Facebook Pixel «Πήρε Σκόκο η ΑΕΚ» (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-08-10 23:56:00

«Πήρε Σκόκο η ΑΕΚ» (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Πήρε Σκόκο η ΑΕΚ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Sportdog σκιαγραφεί το προφίλ του Πατίτο από την εμφάνισή του στα Τρίκαλα. Ποια είναι τα δυνατά του χαρακτηριστικά και πως τον είδε αγωνιζόμενο άνθρωπος που τον παρακολούθησε από κοντά. Μοιάζει ποδοσφαιρικά με τον "υδραυλικό";

Η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ στα Τρίκαλα, δυστυχώς, δεν είχε τηλεοπτική μετάδοση, ούτως ώστε να βοηθήσει τον κόσμο της ομάδας, αλλά και τους δημοσιογράφους, που δεν βρέθηκαν στο γήπεδο, να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την εμφάνιση της Ένωσης. Η ανάγκη του ρεπορτάζ βέβαια ώθησε τον υπογράφοντα σε μία εναλλακτική λύση. Καλός φίλος και Ενωσίτης από το Μαυρέλι Τρικάλων προσφέρθηκε να μεταφέρει τηλεφωνικώς, ό,τι έβλεπε στο γήπεδο. Ο λόγος για τον Δημήτρη Γάλλο, του οποίου τη γνώμη επιστεύομαι, καθ'ότι υπήρξε βετεράνος ποδοσφαιριστής. Έπαιξε μπάλα σε ομάδες του νομού από τον οποίο κατάγεται, αλλά και της Θεσσαλονίκης. Κόβει το μάτι του από μπαλίτσα δηλαδή. Δεν θα σας πουλήσω... φούμαρα, μεταφέροντας άλλου την άποψη για δική μου.

Του ζήτησα να δώσει βαρύτητα στην εμφάνιση του Πατρίτσιο Ροντρίγκεζ, μιας και έχουν γραφτεί πολλά για τον Αργεντινό, τον οποίο μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης κανείς δεν είχε δει αγωνιζόμενο. Η πρώτη κουβέντα που είπε ο Δημήτρης για τον Πατίτο ήταν αρκετή για να καταλάβει κανείς, ότι πρόκειται για πολύ καλό ποδοσφαιριστή. «Χρήστο, έχουν δίκιο για ό,τι έλεγαν. Πήρε Σκόκο η ΑΕΚ».

Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά παιχνιδιού του Ροντρίγκεζ; «Κινείται διαρκώς. Ζητά μπάλα. Παίζει ελεύθερα. Βγαίνει στον χώρο και δεν κλείνεται στις γωνίες, όπως κάνει ο Βάργκας, ο οποίος είναι πολύ προβλέψιμος. Είναι πολύ καλύτερος από τον Βενεζουελάνο κατ' εμέ», τόνισε το μάτι του Sportdog στο στάδιο των Τρικάλων.

Η ντρίμπλα του είναι το δυνατό του στοιχείο. «Είναι φοβερός ντριμπλαδόρος. "Σκοκίζει" πολύ η ντρίμπλα του. Φάνηκε στο γκολ. Δυστυχώς δεν υπάρχει η εικόνα για να το δείτε. Του πέρασε ο Αραβίδης την μπάλα και εκείνος με δύο προσποιήσεις βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σκόραρε, όπως θα έκανε ο “υδραυλικός”», επισήμανε.

Ο Ροντρίγκεζ είναι πολύ εκρηκτικός χαρακτήρας και πολλές φορές λειτουργεί σαν προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Νευριάζει όταν γίνονται λανθασμένες κινήσεις στο παιχνίδι και δίνει συνεχώς συμβουλές στους συμπαίκτες του. Στα Τρίκαλα υπήρξαν αρκετές στιγμές, στις οποίες αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. «Η πιο χαρακτηριστική ήταν, όταν σε κάποια φάση ο Μπακάκης έδιωξε από την άμυνα όπως, όπως. Η καμινάδα δεν του άρεσε με τίποτα. Του έκανε νόημα με το χέρι και του είπε να γυρνά την μπάλα. Αυτή η κίνηση για μένα δείχνει πολλά», είπε ο Δημήτρης Γάλλος.

Συμπερασματικά, ο Πατίτο είναι ένας «αέρινος παίκτης με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά. Έχει φοβερή ντρίμπλα και δείχνει, ότι είναι ποδοσφαιριστής ενδεκαδάτος. Όταν θα πάρει περισσότερα παιχνίδια θα αφήσει φοβερές εντυπώσεις».

 Δεν αποκλείεται στα φιλικά να κάνει πράγματα και θάματα, αλλά στα επίσημα να μην αποδώσει ο Ροντρίγκες. Έχουμε δει άλλωστε παίκτες και στο παρελθόν, να μην αποδίδουν στον επιθυμητό βαθμό. Είναι κρίμα πάντως που οι οπαδοί της ΑΕΚ θα αργήσουν να τον δούνε ξανά στο γήπεδο. Το φιλικό με τον Ηρακλή, αυτό το Σάββατο, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Οπότε, μόνο στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό, στς 20 Αυγούστου και αν είναι 100% έτοιμος, θα μπορέσουν να τον παρακολουθήσουν.


Μικρά μικρά από Τρίκαλα:

-Έσκασαν οι ποδοσφαιριστές από τη ζέστη. 38 βαθμούς κελσίου είχαν τα Τρίκαλα την ώρα του αγώνα. Γι'αυτό έγιναν και δύο διαλείμματα προκειμένου να πιούνε νερό οι παίκτες και να πάρουν ανάσες.

-Από τα αστεία στιγμιότυπα της αναμέτρησης ήταν ένα περιστατικό, στο οποίο υπεύθυνος του σταδίου πήρε μία μάνικα και άρχισε να καταβρέχει τον κόσμο της ΑΕΚ για να δροσιστεί. Αμέσως οι Ενωσίτες του... έψαλλαν το γνωστό σύνθημα με τον ψυχίατρο.

-Αμέσως μετά το παιχνίδι, ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της τοπικής ομάδας, Νίκος Γιδόπουλος, ζήτησε αναμνηστική φωτογραφία με τον Χρήστο Αραβίδη, ο οποίος δεν το χάλασε το χατίρι. Ο πατέρας του γκολκίπερ είναι συνάδελφος και δουλεύει σε ΜΜΕ των Τρικάλων.

-Το βιντεάκι με το γκολ του Αλμέιδα (και όλα τα άλλα της αναμέτρησης τα οποία σας παρουσιάσαμε ΕΔΩ) το τράβηξε από την εξέδρα ο Δημήτρης Γάλλος, ο οποίος παραπάνω μας βοήθησε να σχηματίσουμε εικόνα για τον Πατίτο. Ο Δημήτρης είναι πλέον από τα πιο δυνατά στελέχη διασωστών του ΕΚΑΒ, παλαιότερα όμως είχε εργαστεί ως εικονολήπτης. Το βίντεο το οποίο τράβηξε από κινητό αποδεικνύει, ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται με τίποτα.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags