Facebook Pixel Άρθρο Κόλκα: Θέλουμε τον Ιβιτς του Β΄ημιχρόνου
| 2016-08-21 11:51:00

Άρθρο Κόλκα: Θέλουμε τον Ιβιτς του Β΄ημιχρόνου

Άρθρο Κόλκα: Θέλουμε τον Ιβιτς του Β΄ημιχρόνου

Ο Σταύρος Κόλκας αρθρογραφεί για τον ΠΑΟΚ που γνωρίζει ότι είναι ξανά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και τον Ίβιτς του δευτέρου μέρους

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από την Τιφλίδα γνωρίζοντας πως είναι ξανά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το κέρδος του.

 

Κακά τα ψέματα, ο Ίβιτς ακόμη δοκιμάζει τις δυνατότητες του ρόστερ του. Ίσως να τον σόκαρε και λίγο ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ. Όλους μας σόκαρε άλλωστε.

 

Όπως κατέγραψα και εχθές, δεν μου άρεσε η νοοτροπία και η σύνθεση χαρακτηριστικών της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν σαφές στο μυαλό μου πως δεν υπάρχει περίπτωση με αυτό το σχήμα να παιχτεί ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Απλά το 28% κατοχή μπάλας έγινε 38% λόγω αδυναμίας του αντιπάλου.

 

Η εικόνα της ομάδας ήταν κακή και αυτό το γεγονός βαραίνει τον Ίβιτς. Έχει αποδειχτεί πως μεσαία γραμμή χωρίς έμπειρο σημείο αναφοράς τύπου Τζιόλη παλαιότερα και Κάνιας προχθές, δεν μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, ενώ τα εύκολα λάθη που γίνονται φέρνουν σε ανόητο κίνδυνο την ομάδα.

 

Ο Ίβιτς ήταν διαφορετικός στο δεύτερο ημίχρονο. Σαν να ήταν άλλος που έστησε την ομάδα πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα. Το επιθετικό πνεύμα που πρέπει να έχει το φαβορί ΠΑΟΚ σε τέτοιες αναμετρήσεις. Ο τρόπος που πρέπει να στήσει το μέταλλο που θα τον οδηγήσει σε κατάκτηση Πρωταθλήματος μετά από 31 χρόνια.

 

Ξαφνικά, ενώ ο Ίβιτς του πρώτου ημιχρόνου θα κούμπωνε το 1-0, ρίχνει στη μάχη τον επιθετικογενή Μπίσεσβαρ και ο ΠΑΟΚ σκοράρει το δεύτερο. Η 3η αλλαγή είναι ο Περέιρα όχι αντί του Κλάους, αλλά αντί του Κάμπος. Πάει για το 0-3 και το παίρνει. Θα μπορούσε να κάνει και το 0-4 ή το 0-5. Έστω όμως και αυτό που πήρε, είναι αρκετό και για να στείλει την ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα αλλά και να πάρει το μήνυμα που χρειαζόταν από το ίδιο του το ρόστερ.

 

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί πολλές ομάδες στην Ευρώπη. Ούτε εννοείται στην Ελλάδα όπου σήμερα έχει το ακριβότερο ρόστερ. Είναι μέσα στη 50άδα κορυφαίων ομάδων, είναι σε καλό φεγγάρι, είναι η ώρα να χτίσει μία νοοτροπία πρωταθλητισμού. Αυτή που στην Ελλάδα έχει μόνο ο Ολυμπιακός που την έφτιαξε «παράνομα» και ο Παναθηναϊκός σε έναν μικρό βαθμό, τον οποίο όμως πουλάει πολύ καλά επικοινωνιακά.

 

Όλοι μας λοιπόν τον Ίβιτς του δευτέρου ημιχρόνου. Γιατί κακά τα ψέματα, ο προπονητής περνάει κυρίως τα μηνύματα προς τους παίκτες. Δεν αρκεί να τους λες στη φισούνα να μπούνε για τη νίκη. Αρκεί να το δείχνεις με τις επιλογές σου και την τακτική σου προσέγγιση.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags