Facebook Pixel Θα τους «κάψει» ο Λέσκοτ;
| 2016-08-29 21:00:00

Θα τους «κάψει» ο Λέσκοτ;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Θα τους «κάψει» ο Λέσκοτ;

Μεταγραφάρα της ΑΕΚ ο Άγγλος, το νόμισμα όμως έχει πάντα δύο όψεις! Ποιες είναι οι αρνητικές προεκτάσεις και πώς μπορούν να σωθούν ορισμένοι παίκτες. Σχολιάζει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Αναμφισβήτητα, η προσθήκη του Τζολεον Λέσκοτ αποτελεί την πιο ηχηρή καλοκαιρινή μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, με φοβερό βιογραφικό και παραστάσεις από ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων του κόσμου, όπως το αγγλικό. Κανείς δεν αρνείται, ότι ο 34χρονος θα ανεβάσει επίπεδο την Ένωση. Μαζί με τον Τσιγκρίνσκι είναι δυνατόν να χτίσουν ένα απροσπέλαστο δίδυμο στα στόπερ. Το νόμισμα όμως έχει πάντα δύο όψεις.

Η άφιξη του Λέσκοτ ναι μεν δημιουργεί θετικές προϋποθέσεις, ίσως φέρει δε και κάποιες αρνητικές προεκτάσεις. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Είναι φανερό, ότι οι βασικοί κεντρικοί οπισθοφύλακες της ΑΕΚ θα είναι ο Ουκρανός με τον Άγγλο. Αυτό σημαίνει, ότι ο Κολοβέτσιος θα είναι ο πρώτος αναπληρωματικός του αμυντικού διδύμου με τους Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο (που από πέρσι τέθηκε εκτός πλάνων), να υπολογίζονται ως τριτοτέταρτες ρεζέρβες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως εναλλακτικές λύσεις στη μεσαία γραμμή. Πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές με μέλλον, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα κάποια στιγμή να κληθούν στην Εθνική. Αν έπαιζαν. Γιατί, ο παραγκωνισμός τους θεωρείται σχεδόν σίγουρος και η έλλειψη παιχνιδιών είναι η χειρότερη τροπή που μπορεί να πάρει η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή.

Μην ξεχνάμε επίσης, ότι μιλούμε για τρία ελληνόπουλα. Η διοίκηση της ΑΕΚ από την στιγμή που αποφάσισε να τρέξει διαδικασίες της επανεκκίνησής της, ξεκαθάρισε από τη Γ' Εθνική, ότι θέλει να στηριχτεί στο ελληνικό στοιχείο. Τη περσινή σεζόν όμως η Ένωση απέκλινε ξεκάθαρα από το δόγμα της (ελληνοποίησης), αφού οι κανόνες που έχει επιβάλλει το σύγχρονο, κερδοσκοπικό ποδόσφαιρο δεν επιτρέπει την στήριξη των ομάδων σε γηγενείς μονάδες. Αυτή η εξέλιξη ίσως να έκανε κακό σε ορισμένους παίκτες. Ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα, όπου έπαιζε ο Μπαρόχα που δεν ήταν και καλύτερος του Ανέστη. Η αδικία αποκαταστάθηκε εν τέλει, αλλά το κακό είχε συμβεί. Με τις εμφανίσεις που έκανε ο υψηλόσωμος γκολκίπερ, αν είχε περισσότερες συμμετοχές, δεν θα μπορούσε αυτήν την στιγμή να είναι στις επιλογές του Σκίμπε; Πόσο καλύτεροι είναι δηλαδή ο Καρνέζης και ο Καπίνο;

Οπότε στην προκειμένη περίπτωση, η ΑΕΚ και ο Τιμούρ πρέπει να ενεργήσουν, έτσι ώστε και να προφυλάξουν τους παίκτες της ομάδας, ώστε να μην τους κάψουν. Υπάρχουν δύο τινά για αυτούς τους παίκτες: ή θα έχουν χρόνο συμμετοχής (δίπλα σε Τσιγκρίνσι ή Λέσκοτ, ώστε να βοηθηθούν από αυτούς) σε παιχνίδια εναντίον ομάδων χαμηλότερης δυναμικότητας ή θα δοθούν δανεικοί. Επειδή όμως κανείς δεν προδιαγράφει, ότι ο Δικέφαλος δεν θα δυσκολεύεται ακόμα και στα λεγόμενα «εύκολα» παιχνίδια, η δεύτερη επιλογή φαντάζει πιο πιθανή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags