Δεν χρειαζόταν να διαβάσω την ανακοίνωση των συνδεσμιτών του ΠΑΟΚ στη Δράμα για να νιώσω ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρόσβαλε βάναυσα τη Δόξα, τους φιλάθλους της, τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στη Δράμα, αλλά και τους δύο ολυμπιονίκες, Αννα Κορακάκη και Κώστα Δουβαλίδη, που είναι και αυτοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

Δεν χρειαζόταν να έχω ζήσει 19 χρόνια σ’ αυτή την πόλη για να καταλάβω πώς ένιωσαν οι κάτοικοί της από τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ το φιλικό παιχνίδι με τη Δόξα. Μιλάμε για το αυτονόητο. Μιλάμε γι΄αυτό που συμπεραίνει η κοινή λογική.

«Σε μια εντελώς ασπρόμαυρη γιορτή, που χρόνια είχαμε να ζήσουμε στην πόλη μας, η οποία είναι φυσικά και πόλη του μεγάλου ΠΑΟΚ, η εταιρεία που διοικεί την αγαπημένη μας ομάδα αποδείχθηκε ανεπαρκής», γράφουν οι ΠΑΟΚτσήδες συνδεσμίτες και είναι άξιοι συγχαρητηρίων, γιατί, παρά τη δικαιολογημένη οργή τους, εκφράζονται τόσο νηφάλια και διακριτικά.

Καιρός είναι να καταλάβουν αυτοί που διοικούν την… εταιρεία, ότι με το όνομα του ΠΑΟΚ και με τον σεβασμό που ο ΠΑΟΚ οφείλει να δείχνει σε κάποιες ηθικές αξίες, δεν δικαιούται να παίζει κανείς.

Ηθική αξία είναι να αντιμετωπίζεις με την επαγγελματική ομάδα σου έναν αντίπαλο ιστορικό και όχι να στέλνεις ένα τσούρμο πιτσιρικάδες, σνομπάροντας μια φιλική αναμέτρηση που και εσύ ο ίδιος δέχτηκες να γίνει.

Ηθική αξία είναι να τιμάς τους δικούς σου οπαδούς σε μια πόλη στην οποία ζουν πολλοί από αυτούς, αλλά και τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι πήγαν στο γήπεδο για να δουν τον μεγάλο ΠΑΟΚ και όχι μια αντιπροσωπεία από παιδαρέλια.

Ηθική αξία είναι να δίνεις όσο το δυνατόν περισσότερη λάμψη στη βράβευση δύο ολυμπιονικών, οι οποίοι τυχαίνει μάλιστα να είναι φίλοι της ομάδας σου και όχι να κομπορημονείς ότι τους τίμησες σε μια γιορτή – παρωδία.

Από τον Ιβιτς και τον Μίχελ, μέχρι τον ίδιο τον Σαββίδη και όσους έχει τοποθετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της… εταιρείας του, οφείλουν όλοι μια μεγάλη συγνώμη στη Δόξα, στους οπαδούς της Δόξας και του ΠΑΟΚ, στους δύο ολυμπιονίκες, αλλά και τον ίδιο τον ΠΑΟΚ, τον οποίο εξέθεσαν. Τέτοιο ατόπημα ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει και πρέπει να υποσχεθούν ότι δεν θα το επαναλάβουν, αφού αναγνωρίσουν δημοσίως το τεράστιο σφάλμα τους.

Τελικά, έχουν δίκιο οι συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ να επιρρίπτουν την ευθύνη στην… εταιρεία που διοικεί την ομάδα τους. Γιατί ξέρουν ότι άλλο είναι ο ΠΑΟΚ και άλλο είναι η εταιρεία που τον διοικεί. Ο ΠΑΟΚ, ως οργανισμός και οι ΠΑΟΚτσήδες, ως λαός, σέβονται τις ηθικές αξίες και τις υπηρετούν. Αυτοί δεν ευθύνονται για τις γκάφες της εταιρείας, που, πολύ συχνά, δυστυχώς, δείχνει ότι είναι και επιπόλαιη και ανιστόρητη και χωρίς καμία ευαισθησία…

Metrosport