Αυτά τα ματς, με ομάδες μικρομεσαίες, πρέπει να καθαρίζουν με συνοπτικές διαδικασίες. Από το πρώτο λεπτό ο αντίπαλος πρέπει να κατανοεί πως δεν είναι η μέρα του και θα χάσει, με αγωνιστικό και όχι με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά πάντως πως δεν θα έχει τύχη να πάρει αποτέλεσμα. Αυτό το πέτυχε η Ενωση καθαρίζοντας τη νίκη σε 16 λεπτά, γιατί είχε έναν στράικερ κλάσης που έβαλε δύο γκολ, είχε τον Πατίτο να σερβίρει δύο γκολ και τον Μάνταλο να πατάει περιοχή και να σκοράρει μία φορά και σε άλλη μία περίπτωση να έχει δοκάρι.

Ασφαλώς υπήρχαν και ψεγάδια στην απόδοση της ΑΕΚ. Σαφώς το διάστημα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και ήταν σαρωτική ήταν το πρώτο 20λεπτο. Ο Τιμούρ Κετσπάγια μάλλον αδικαιολόγητα έδωσε πολύ χώρο στον αντίπαλο. Μάλιστα η Ενωση φλέρταρε να ξαναβάλει την Ξάνθη στο ματς, όταν μετά την καλή είσοδο της στο δεύτερο μέρος όπου έχασε ευκαιρίες για γκολ, άρχισε να οπισθοχωρεί για να παίξει στην κόντρα με ένα σχήμα 4-3-3. Όμως από την άλλη δεν θα πρέπει να λησμονεί κανείς πως πρόκειται για πρεμιέρα, πως ακόμα υπάρχουν αυτοματισμοί που πρέπει να αποκτήσει η ομάδα κι ασφαλώς σε ένα ματς που αρχίζει με τρελό τρόπο οφείλεις να είσαι λίγο παραπάνω προσεκτικός στα μετόπισθεν.

Ο Ανέστης όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και πραγματοποίησε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις και δείχνει πολύ ανεβασμένος, σταθερός και βελτιωμένος στις εξόδους. Ο Τσιγκρίνσκι δεν ξεκίνησε καλά και στην εκκίνηση είχε κι ορισμένες λάθος μεταβιβάσεις, αλλά στη συνέχεια ανέβασε πολύ την απόδοση του και στο δεύτερο μέρος που η ΑΕΚ δέχτηκε κάποια πίεση, καθάρισε σχεδόν τα πάντα. Έκανε και δύο τρελά σλάλομ και νομίζω πως ειδικά στη φάση γύρω στη μία ώρα αγώνα, το γκολ το δικαιούταν.

Η ΑΕΚ έλαμψε χάρη στα δύο μεγάλα αστέρια της. Ο Πατίτο απέδειξε πως είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής και θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Μπορεί να φαίνονται πολύ απλές οι ντρίπλες που κάνει, όπως και οι ασίστ που βγάζει, αλλά πρέπει να είσαι πολύ μερακλής της μπάλας για να βγάλεις ορισμένες από τις ενέργειες που είχε ο Αργεντινός, που θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είναι γύρω στο 65-70% αυτών που μπορούμε να δούμε από εκείνον.

Κλείνω με τον Ούγκο Αλμέιδα για τον οποίο ακόμα και τη μέρα που πήγαινε να τον αποκτήσει η ΑΕΚ άκουγα στον αέρα γκρίνια. Ποδοσφαιριστής και ειδικά φορ με τις παραστάσεις που έχει ο Ούγκο Αλμέιδα, μπορεί να σημειώσει για πλάκα 20 και βάλε γκολ στην Σούπερ Λίγκα, αρκεί να έχει σωστή τροφοδότηση. Σήμερα πήρε μία μπαλιά για γκολ την έκανε, έβαλε ένα υπέροχο δεύτερο προσωπικό (το 3ο της ΑΕΚ) με δικό του κλέψιμο και από την αρχή μέχρι το τέλος δική του έμπνευση, ενώ είχε και δύο εξαιρετικές πάσες πριν βγει από το παιχνίδι, στην δομήση του οποίου συμμετέχει πολύ κάνοντας «σπασίματα» της μπάλας με τις κεφαλιές του. Αν έπαιζε και ο Λάζαρος σήμερα, μπορεί να είχε βάλει περισσότερα γκολ.

ΥΓ: Επιστρέφοντας από το γήπεδο, μπήκα στο διαδίκτυο ώστε να ενημερωθώ για τις τρέχουσες εξελίξεις. Έπεσα πάνω στην απάντηση-παραλήρημα ενός ανθρώπου που πλέον το ψέμα του έχει γίνει τόσο εύκολο όσο η αναπνοή κι αναφέρομαι ασφαλώς στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Έμεινα κατάπληκτος όταν διάβασα την απάντηση του στην δημοσιογράφο του ALPHA, πως κανένας από τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών Μέσων δεν συμπαραστάθηκε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Θυμίζω πως σε όλα τα μαγαζιά, παρά τα τρομακτικά προβλήματα που υπήρχαν ήδη από εκείνον τον καιρό, όλοι μα όλοι οι συνάδελφοι, ήθελαν δεν ήθελαν, έκαναν κινητοποίηση μιας εβδομάδας το λιγότερο όταν έκλεισε η ΕΡΤ, ενώ πολλά ΜΜΕ το τράβηξαν και περισσότερο.

Ειδικά σε μία εποχή που τουλάχιστον στον ΣΠΟΡ FM οφείλονταν στους εργαζόμενους, μισθοί 5,5-6 μηνών και ο σταθμός βρισκόταν σε οριακό σημείο από οικονομικής άποψης (με τις απεργίες χάνονταν λεφτά από διαφημιστικό χρόνο, αναφορές που έπρεπε να γίνονται σε χορηγούς κτλ.) δηλαδή μία ανάσα από το κλείσιμο, απεργία έγινε απ’ όλους από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή χωρίς να παίζει πρόγραμμα και το ΣΚ με απεργιακό πρόγραμμα. Φυσικά πρωτοστάτες και σε εκείνη την απεργιακή κινητοποίηση ήταν σύντροφοι του που και αυτούς τους πούλησε στην πορεία, ο σημερινός Πρωθυπουργός. Την πιο θλιβερή εντύπωση μου έκανε πως κανένας δεν του το απάντησε.

Πηγή: sport-fm.gr