Facebook Pixel Άρθρο Κόλκα: Ο Βαρέλα και το ατού της αμυντικής τετράδας
| 2016-09-14 12:54:00

Άρθρο Κόλκα: Ο Βαρέλα και το ατού της αμυντικής τετράδας

Άρθρο Κόλκα: Ο Βαρέλα και το ατού της αμυντικής τετράδας

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την αντίδραση του Βαρέλα μετά το λάθος του και γιατί η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ είναι η πιο δυνατή από τις υπόλοιπες.

Ο καλός παίκτης φαίνεται. Και η προσωπικότητα επίσης. Στεναχωρήθηκα όταν είδα την αντίδραση του Φερνάντο Βαρέλα μετά το λάθος που έκανε. Ήταν ξεκάθαρο πως πόνεσε πραγματικά.

 

Στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή γίνονται λάθη. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε τους ανθρώπους. Το απόλυτο κλισέ μόνο οι νεκροί δεν κάνουν λάθη είναι το πραγματικό. Στη περίπτωση του Βαρέλα επιβεβαιώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο.

 

Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε αυτό το λάθος, όμως κακά τα ψέματα όταν ένα παιδί έρχεται από μία άλλη χώρα, δέχεται την εμπιστοσύνη του κοινού με το καλημέρα και ξεκινά με αυτό το λάθος ένα πρωτάθλημα, σίγουρα τον πονάει.

 

Θέλει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη, θέλει να δείξει πως μπορεί να γίνει σημαντικός. Αν ως χαρακτήρας είναι σάπιος, δεν θα δείξει να ασχολείται πολύ. Για εμένα, η κορυφαία στιγμή, αυτή που μου έδειξε ο Βαρέλα είναι αυτό που πρέπει σε επίπεδο νοοτροπίας, ήταν ο τρόπος που αντέδρασε στο λάθος του. Που έπεσε στα γόνατα, που τράβηξε τα μαλλιά του, που έφυγε στη φισούνα ντροπιασμένος με τη λήξη του αγώνα.

 

Αυτό σημαίνει πως το παιδί είναι νικητής. Πως δεν θέλει την ήττα, δεν θέλει τα λάθη του. Σημαίνει πως δεν ήρθε εδώ να κάνει τουρισμό, αλλά να αφήσει το στίγμα του. Σημαίνει πως ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που σέβεται το χέρι που τον τρέφει.

 

Τον πιστεύω πολύ τον Βαρέλα. Νομίζω άλλωστε πως ενώ τα φώτα είναι στραμμένα στους μπροστινούς, πως η πιο δυνατή γραμμή του ΠΑΟΚ είναι η αμυντική. Ιδιαίτερα η πρώτη τετράδα με Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλα και Λέοβατς.

 

Ο συνδυασμός της τεχνικής και της ταχύτητας των δύο πλαγίων, με τη δύναμη, την τεχνική και την προσωπικότητα των δύο στόπερ, συνθέτουν για εμένα την πιο λειτουργική γραμμή της ομάδας. Καμία ομάδα από τις ανταγωνιστικές δεν έχει αυτό τον συνδυασμό στο επίπεδο που το έχει ο ΠΑΟΚ.

 

Τους τίτλους τους δίνει η άμυνα και για αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι τον Βαρέλα να ξεπεράσει το λάθος αυτό. Κακά τα ψέματα, είναι ευκολότερο για όλους μας να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Φανταστείτε το λάθος αυτό να το είχε κάνει ο Τζαβέλλας τι θα γινόταν. Είναι οι γνωστές παθογένειες που πρέπει να πολεμήσουμε για να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ.

 

Και για να συμπληρώσω, τους τίτλους τους δίνει η άμυνα και επιθετικά γιατί οι πλάγιοι μπακ έχουν τους περισσότερους χώρους από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και ο ΠΑΟΚ έχει αυτούς που δημιουργούν σε κάθε παιχνίδι που παίζουν.

Πηγή: Metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags