Facebook Pixel ΠΑΟΚ μπορούσες, αλλά δεν σε "Χ"άλασε!
| 2016-09-15 23:55:00

ΠΑΟΚ μπορούσες, αλλά δεν σε "Χ"άλασε!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΠΑΟΚ μπορούσες, αλλά δεν σε "Χ"άλασε!

Λευκή ισοπαλία στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα΄, ένα αποτέλεσμα που δεν επηρεάζει την ελληνική ομάδα δεδομένου, ότι στο άλλο παιχνίδι του ομίλου δεν υπήρξε νικητής. Απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Ροντρίγκεζ στο 85'.

Ισόπαλος χωρίς τέρματα αναδείχτηκε ο ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ένα αποτέλεσμα που δεν τον χάλασε, αφού στο άλλο ματς Καραμπάκ και Λίμπερετς ήρθαν επίσης ισόπαλες (2-2).

H έκπληξη του Ίβιτς

Βασικό τον Δημήτρη Πέλκα έθεσε ο Βλάνταν Ίβιτς στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα, κάτι που δεν είχε δείξει στα πλάνα των προπονήσεων. Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Τζαβέλλα, Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας και στα άκρα της Λέοβατς με Μάτος. Οι Τσίμιροτ, Κάνιας και Πέλκας έπαιξαν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή τοποθετήθηκε ο Κλάους και στα άκρα της επίθεσης οι Ροντρίγκες - Τζάλμα.

Καλός αλλά αναποτελασματικός

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, φάνηκε, ότι ο ΠΑΟΚ είχε να τα βάλει με μία άκρως ποιοτική ομάδα, η οποία ήταν πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά, μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ στην επίθεση, ενώ ήταν πολύ επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν θετικός. Είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας (56%-46%), αλλά του έλειπε η αποτελεσματικότητα. Η Φιορεντίνα ήταν εξαιρετική ανασταλτικά κάτι που δυσκόλεψε πολύ την ελληνική ομάδα στη δημιουργία ευκαιριών.

Η έλλειψη του Μπισεσβαρ ήταν εμφανής, γι'αυτό και ο μοναδικός τρόπος να απειλήσει ήταν μέσω μακρινών σουτ. Το κοντέρ κατέγραψε μία καλή προσπάθεια εκ μέρους των “ασπρόμαυρων” και αυτή στο 17', όταν ο Μάτος έβγαλε συρτή μπαλιά από δεξιά, ο Πέλκας έπιασε το σουτ στην κίνηση στη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε εκτός γηπέδου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η καλυτερη στιγμή των Ιταλών στο πρώτο ημίχρονο έγινε στο 26', όταν ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακή το σουτ του Μπαμπακάρ, κρατώντας το 0-0.

Ένα σύστημα δεν φέρνει το γκολ

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι. Μάλιστα έφτιαξαν τρεις ευκαιρίες μία εκ των οποίων (αυτή του Μπαμπακάρ στο 52') ανάγκασε τον Γλύκο σε θεαματική επέμβαση. Στη συνέχεια ο Ίβιτς έριξε στο παιχνίδι Σαχοβ και Κρέσπο (έβγαλε Πέλκα και Κάμπος) και άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2 προκειμένου ο ΠΑΟΚ να γίνει περισσότερο απειλητικός με Ροντρίγκεζ και Αθανασιάδη στην αιχμή του δόρατος. Η διαφοροποίηση του σχήματος δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Βάλτο ρε παιχταρά...

Ο λόγος ήταν το γεγονός, ότι ο Κλάους δεν ήταν σε καλή ημέρα. Γι'αυτό και ο ΠΑΟΚ δεν τραβούσε επιθετικά και ο Ίβιτς τον άλλαξε με τον Τιάμ (ντεμπούταρε), μία κίνηση με την οποία ο Σέρβος επιθετικός ήθελε να δώσει περισσότερη ταχύτητα στην ομάδα του, η οποία στα τελευταία λεπτά δέχτηκα ασφυκτική πίεση από τους Ιταλούς. Η ελληνική ομάδα δεν παράτησε το παιχνίδι και έψαξε το γκολ της νίκης. Μάλιστα θα το είχε καταφέρει στο 85' αν ο Ροντρίγκεζ έκανε καλύτερο τελείωμα. Ύστερα από εξαιρετική πάσα του Λέοβατς, ο επιθετικός από Πράσινο Ακρωτήρι έκανε ποδιά... θανάτου στον Γκονσάλο Ροντρίγκες, αλλά το τελείωμά του ήταν πάνω στον Ταταρουσάνου. Έτσι το παιχνίδι έληξε 0-0, κάτι που δεν επηρέασε τον ΠΑΟΚ, αφού το άλλο παιχνίδι έληξε ισόπαλο 2-2. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην τελευταία φάση της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Γκονσάλο Ροντρίγκες.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags