Facebook Pixel ΑΕΚ γερά πρωτάθλημα ξανά... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-09-17 21:50:00

ΑΕΚ γερά πρωτάθλημα ξανά... (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ γερά πρωτάθλημα ξανά... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ που είχε θέματα στα εκτός έδρας πέρσι, πέτυχε το πρώτο διπλό φέτος, επικρατώντας 2-0 της Βέροιας, πέτυχε το 2 στα 2 και δείχνει, ότι μπορει να κάνει πρωταθληματική πορεία. Γκολάρα ο Μπακασέτας, σκόραρε ο Βάργκας, χάρμα οφθαλμών ο Πατίτο.

Σε ένα ματς, το οποίο έπρεπε να λήξει 0-5 δεδομένου των ευκαιριών που χάθηκαν, η ΑΕΚ επικράτησε 0-2 της Βέροιας και συνεχίζει νικηφόρα στο πρωτάθλημα.

Μόνη αλλαγή ο Σιμόες

Δεν υπήρξαν εκπλήξεις στην ενδεκάδα με την οποία ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε την ΑΕΚ στη Βέροια. Σσε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι εναντίον της Ξάνθης, η μόνη διαφορά ήταν η παρουσία του Σιμόες, ο οποίος επέστρεψε στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Γιόχανσον αντί του Λαμπρόπουλου. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε την εστία και την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ και Ντίντακ. Στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν Μπακασέτας και Πατίτο, επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Μάνταλος και στην κορυφή ο Αλμέιδα.

Εγγύηση ο Πατίτο, Μπακασέτας σε κέφια

Ύστερα από ένα νωχελικό δεκάλεπτο, η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει προς τα καρέ της Βέροιας και να απειλεί την εστία του Λόπεθ. Με κινητήριο μοχλό τον Πατίτο, η Ένωση είχε διάθεση, ταχύτητα, κυκλοφόρησε πολύ ωραία την μπάλα, αναπτυσσόταν σωστά και ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων, όπως και τον τερματοφύλακα που έκανε αρκετές επεμβάσεις. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλες οι καλές φάσεις δημιουργήθηκαν από τον Αργεντινό εξτρέμ, ο οποίος σε έναν ακόμα αγώνα επιβεβαίωσε, ότι είναι από τις σημαντικότερες “κιτρινόμαυρες” προσθήκες των τελευταίων ετών. Ο Ροντρίγκεζ, έτρεχε, κουβαλούσε, μπάλα, έβγαζε σέντρες ακριβείας και αποτέλεσε μία μηχανή παραγωγής ευκαιριών. Εξίσου θεαματική ήταν η παρουσία του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος μπορεί να μην παίζει στη φυσική του θέση, στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής άρχισε να δείχνει πως έχει μπει στο νέο του ρόλο και μπορεί να προσφέρει. Το είχε δηλώσει άλλωστε μετά το παιχνίδι της Εθνικής με το Γιβραλτάρ, ότι είναι διαθέσιμος να μάθει κάθε θέση.

Γκολάρα ο “Μπάκα”, νοκ άουτ ο Ούγκολ

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 13', όταν ο Πατίτο έβγαλε μπαλιά τρύπα στον Μάνταλο, ο οποίος βγήκε ενώπιος ενωπίω με τον Λόπεθ, αλλά σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια η εξ επαφής κεφαλιά του Αλμέιδα έφυγε εκτός γηπέδου. Η Ένωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ έξι λεπτά αργότερα με απευθείας μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο οποίος στο 43' είχε και δοκάρι. Το ευτυχές για τους φιλοξενούμενους ήταν το γεγονός, ότι δεν απειλήθηκαν, ουσιαστικά, από τη Βέροια (που ήταν καλύτερη σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό) με εξαίρεση μία ευκαιρία του Καπετάνου στο 28', η οποία προήλθε από λάθος έξοδο του Ανέστη. Το δυσάρεστο για την ΑΕΚ ήταν, ότι έχασε τον Αλμέιδα στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Αλμέιδα έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς χτύπησε στη μέση, όπου ταλαιπωρούταν με ενοχλήσεις καθ'όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεν χάνονται αυτά, καθάρισε ο Βάργκας

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έριξε τους ρυθμούς και έδωσε χώρους στη Βέροια. Οι γηπεδούχοι όμως δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Ανέστη, ο οποίος απειλούταν μόνο με σέντρες και σουτ. Από το 60' οι “κιτρινόμαυροι” ανέκτησαν ξανά την όρεξή τους και πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ. Ο Μπακασέτας αποτέλεσε μόνιμη απειλή για τον Λόπεθ, όπως και ο Βάργκας. Η χαρακτηριστικότερη ευκαιρία που χάθηκε όμως ήταν αυτή του Πλατέλλα στο 79ο λεπτό, η οποία θύμισε αυτή του Μάνταλου στο πρώτο 45λεπτο. Ο “Μπάκα” έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε στον βραχύσωμο εξτρέμ, αλλά αυτός σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ βρισκόταν προ κενής εστίας.

Τελικά το παιχνίδι “καθάρισε” ο Βενεζουελάνος στο 87'! Ύστερα από τακουνάκι του Μπακασέτα, ο Βάργκας με διπλή προσπάθεια νίκησε τον τερματοφύλακα της Βέροιας και σημείωσε το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ. Έτσι η ΑΕΚ έκανε το δύο στα δύο και πλέον έχει 6 βαθμούς στην κατάταξη.

Βέροια (Αλέκος Βοσνιάδης): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Αραγονέ, Ναβαλόφσκι (82' Βίτι), Μαραγκός, Παπαστεριανός, Παπαδόπουλος, Σαρπόνγκ (46' Καλβο), Άρτσε (72' Μιλίεβιτς), Μαρτίνεθ, Καπετάνος

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (81' Λαμπρόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πατίτο (64' Πλατέλλας), Αλμέιδα (41' Βάργκας)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags