Facebook Pixel "Δεν είναι ο Ολυμπιακός των προηγούμενων χρόνων"
| 2016-09-26 20:12:00

"Δεν είναι ο Ολυμπιακός των προηγούμενων χρόνων"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν είναι ο Ολυμπιακός των προηγούμενων χρόνων"

Ο βετεράνος παίκτης της Λάρισας και του Ολυμπιακού, Τάσος Κυριάκος μιλάει στον Sportdog για την τεράστια νίκη της ΑΕΛ. Που κρίθηκε το ματς και τί λέει για τον Άγγελο.

Είναι γέννημα θρέμμα Λαρισαίος. Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο ποδόσφαιρο, στον Απόλλων Λάρισας, στον οποίο αγωνίζεται και σήμερα, αλλά υλοποίησε το όνειρό του αγωνιζόμενος (σε δύο θητείες) στην ΑΕΛ (2000-2002, 2008-2009). Είχε όμως ένα πέρασμα από τον Ολυμπιακό (χωρίς συμμετοχές το 2005-2006), ενώ κατά τη θητεία του στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον Άγγελο Αναστασιάδη προπονητή. Ο Τάσος Κυριάκος είναι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία των “βυσσινί”, αλλά κρατά χαμηλά την μπάλα.

Ο 38χρονος αμυντικός μέσος μίλησε στον SportDog για το κυριακάτικο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής, που κρίθηκε το ματς, αλλά και τί σημαίνει για την εξέλιξη του πρωταθλήματος η εμφάνιση και το πρώτο στραβοπάτημα των “ερυθρόλευκων”. Διαβάστε αναλυτικά τί δήλωσε:

 

Πώς είδες το παιχνίδι;

«Η ΑΕΛ στην πρεμιέρα δεν ήταν τόσο καλή, όπως και στην Κέρκυρα. Νομίζω, ότι με τον Ολυμπιακό έκανε την καλύτερη εμφάνιση της. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έδειξε ότι δεν είναι η ομάδα που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν έρθει πολλοί νέοι παίκτες και έχει αλλάξει 3 φορές προπονητή».

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

«Από την στιγμή που έπαιζε στο γήπεδό της, ο κόσμος έδωσε μεγάλη ώθηση. Ακόμα και το Λάρισα-Ολυμπιακός είναι ένα ντέρμπι. Η ομάδα διψούσε για τη νίκη και την πήρε στα τελευταία λεπτά. Αυτό το αποτέλεσμα θα της δώσει πολλά ψυχολογικά οφέλη. Φυσικά και ο κύριος Άγγελος έβαλε το λιθαράκι του. Είναι πάρα πολύ έμπειρος προπονητής και έχει ζήσει πολλά ντέρμπι».

Πως είναι ο Αναστασιάδης στα ντέρμπι;

« Είναι ένας προπονητής που διαβάζει καλά το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του ματς. Αυτό έκανε και στον Ολυμπιακό. Το είπε άλλωστε και στη συνέντευξη Τυπου. Είπε ότι “ο Ολυμπιακός είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο να καταλάβει το παιχνίδι της Λάρισας. Δεν το έκανε και καταφέραμε να κερδίσουμε”. Προετοιμάζει όμως κατάλληλα και τους παίκτες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για αυτούς τους αγώνες. Γι'αυτό και κέρδισε η Λάρισα».

 

Η πρώτη γκέλα του Ολυμπιακού ήρθε πολύ νωρίς φέτος. Δείχνει κάτι αυτό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος;

«Δεν νομίζω ότι με μία ήττα του Ολυμπιακού κρίθηκε το πρωτάθλημα. Για μένα αυτό είναι καλό. Βλέπουμε, ότι και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στη βαθμολογία. Μακάρι να συνεχιστεί μέχρι τέλους αυτό, για να υπάρχει ενδιαφέρον ακόμα και για τις ομάδες που θα κυνηγήσουν έξοδο προς την Ευρώπη ή τις άλλες που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Γιατί τα τελευταία χρόνια τα ξέραμε όλα αυτά από τον Ιανουάριο».

 

Σε ποια θέση προβλέπεις ότι θα τερματίσει η ΑΕΛ;

«Εγώ θεωρώ τη Λάρισα μεγάλη ομάδα. Δυστυχώς η ομάδα έλειπε από τη Super League όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος όμως είναι απαιτητικός και η ομάδα πρέπει να τερματίζει μέσα στην πρώτη πεντάδα. Πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags