Facebook Pixel Ρε ΠΑΟΚ, παραλίγο να... Κλάους μέντες! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-09-29 21:49:00

Ρε ΠΑΟΚ, παραλίγο να... Κλάους μέντες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρε ΠΑΟΚ, παραλίγο να... Κλάους μέντες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και "κοψοχόλιασε" τους οπαδούς του; Ο ΠΑΟΚ με επική ανατροπή πήρε την πρώτη νίκη στους ομίλους επικρατώντας 2-1 της Λίμπερετς. Και τα δύο γκολ ο Αθανασιάδης. Πολλά αμυντικά λάθη οι ασπρόμαυροι.

Την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην Τσεχία. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Δικέφαλος του Βορρά το ανέτρεψε και πήρε το τριποντο κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς.

Επιστροφή Κλάους

Με τον Στέφανο Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης παρέταξε ο Βλάνταν Ίβιτς τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τη Σλόβαν Λίμπερετς. Στις άλλες θέσεις δεν υπήρξαν εκπλήξεις. Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τον Παναγιώτη Γλύκο κάτω από τα δοκάρια και για κέντρο της άμυνας το δίδυμο Βαρέλα-Τζαβέλλα. Στα άκρα της άμυνας έπαιξαν ο Μάτος με τον Λέοβατς, ενώ στα χαφ οι Κάνιας, Σάχοφ, Τσίμιροτ. Στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ροντρίγκες με τον Τζάλμα και κορυφή ο Κλάους.

Έπαθε ψυχρολουσία αλλά το... έσωσε!

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ. Και αυτό γιατί η ελληνική ομάδα να συμπληρώσει ένα λεπτό στο ματς και δέχτηκε γκολ. Μόλις στο 46' οι Τσέχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στην αντεπίθεση (Ο Τζαβέλλας είχε πέσει στο έδαφος), ο Σίκορα μοίρασε στον Κομλιτσένκο που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για τη Λίμπερετς, η οποία θα μπορούσε να είχε πάρει κεφάλι δύο τερμάτων, αν ο Γλύκος δεν απέκρουε την κεφαλιά του Χόβορκα στο 8'. Ένα λεπτό αργότερα η ελληνική ομάδα ξαναμπήκε στο παιχνίδι!

Ο Ροντρίγκεζ βγήκε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή, ο Σίκορα όμως όχι όμως τον ανέτρεψε, αλλά ακούμπησε την μπάλα με το χέρι, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον διαιτητή Μπόγκναρ που έδωσε την εσχάτη των ποινών, με τον Αθανασιάδη να ευστοχεί από τα 11 βήματα. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες. Για να πούμε την πάσα αλήθεια, δεν εκμεταλλεύτηκε όσες λιγοστές έφτιαξε, όπως αυτή με τον Ροντρίγκεζ στο 17' που πλάσαρε πάνω στον Ντουμπράβκα ή τις δύο φάσεις με Αθανασιάδη και Βαρέλα στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Από μηχανής Κλάους

Στο δεύτερο μέρος οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά και έκαναν κάποιες ευκαιρίες μέχρι το 60' που ο ΠΑΟΚ επανέκτησε την κυριαρχία. Η ελληνική ομάδα, όμως, έπασχε τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά. Δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις και προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ... βούτυρο στο ψωμί του Ντουμπράβκα, ενώ στα στημένα οι επιλογές στερούνταν λογικής.

Τα λεπτά περνούσαν και ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν έβαλε το γκολ της νίκης, αλλά ήταν και ασόβαρος ανασταλτικά. Στο 76' οι Τσέχοι είχαν δοκάρι με τον Κομλιτσένκο που είχε βγει τετ α τετ με τον Γλύκο. Στο 82' ο Αθανασιάδης έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Ύστερα από σέντρα του Λέοβατς από αριστερά, ο Κλάους πετάχτηκε και με κεφαλιά έκανε το 1-2, που ήταν και το τελικό σκορ, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αν και είχαν ευκαιρίες πριν την λήξη. Έτσι οι Θεσσαλονικείς πήραν το πρώτο τρίποντο στους ομίλους και συγκατοικούν στην κορυφή του ομίλου με τη Φιορεντίνα που επικράτησε 5-1 της Καραμπάκ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags