Facebook Pixel "Αν δεν σκοράρει ο Ολυμπιακός μέχρι το 20΄ θα..."!
| 2016-10-02 10:00:00

"Αν δεν σκοράρει ο Ολυμπιακός μέχρι το 20΄ θα..."!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αν δεν σκοράρει ο Ολυμπιακός μέχρι το 20΄ θα..."!

"Αυτή είναι η αδυναμία του Ολυμπιακού"-"Να μην κομπλάρει η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη"-"Με Μπακασέτα ή Μάνταλο τη νίκη"! Ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο στον SportDog για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ!

Έκανε το γήπεδο... άνω κάτω, πριν 18 χρονιά και έδωσε τη νίκη στην Ένωση. Ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο μιλά στον SportDog για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ και προβλέπει σκόρερ αλλά και την έκβαση του αγώνα.

Την περίοδο 1997-1998 η ΑΕΚ βγήκε νικήτρια σε όλα τα ντέρμπι εντός Αθηνών. Νίκησε μέσα-έξω Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά είχε αρκετές απώλειες στην περιφέρεια. Έτσι δεν κατάφερε να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους του πρωταθλήματος, παρότι κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε ηγηθεί για κάποιες αγωνιστικές της κούρσας. Το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», στη Φιλαδέλφεια είχε το ίδιο σκορ (1-) με αυτό της αναμέτρησης του πρώτου γύρου, αλλά διαφορετικό σκόρερ. Στο ΟΑΚΑ είχε δώσει τη νίκη ο Ντέμης Νικολαΐδης, στην έδρα της Ένωσης όμως το τέρμα που έκρινε τον αγώνα πέτυχε ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο.

Ο 50χρονος, βετεράνος, πλέον, επιθετικός κρέμασε τα παπούτσια του, αλλά δεν έμεινε εκτός ποδοσφαίρου. Ο Βραζιλιάνος κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται ως διαμεσολαβητής μεταγραφών (μάνατζερ) και φέρνει ποδοσφαιριστές από την πατρίδα του και την Πορτογαλία. Δεν ξεχνάει καθόλου όμως όσα βίωσε ως παίκτης της ΑΕΚ. Γι'αυτό και ο Sportdog μίλησε μαζί του για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υποστήριξε, ότι η Ένωση είναι σε καλύτερη θέση από τους πεσμένους ψυχολογικά «ερυθρόλευκους», παρά τις απουσίες των Αλμέιδα-Βάργκας. Παράλληλα δεν παρέλειψε να σχολιάσει την παρουσία του Τιμούρ Κετσπάγια στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, αλλά και να κάνει πρόβλεψη, στη συνέντευξη που ακολουθεί, για το ποιός παίκτης θα πετύχει γκολ.

Super League παρακολουθείς;

«Βλέπω, αλλά όχι συχνά. Περισσότερο τα παιχνίδια των μεγάλων. Προβλέπω ωραία πράγματα. Αν έχουμε καλές διαιτησίες, θα επιφυλάξει περισσότερες εκπλήξεις το πρωτάθλημα. Έχουν γίνει κάποια λάθη από τους διαιτητές, αλλά θεωρώ, ότι ήταν ανθρώπινα. Νομίζω ότι έχουμε δει καλύτερες διαιτησίες από άλλες σεζόν. Μακάρι να συνεχιστούν, για να μπορέσει, επιτέλους ο κόσμος να διασκεδάσει και να απολαύσει το ποδόσφαιρο».

Το Ολυμπιακός-ΑΕΚ πως το βλέπεις;

«Αυτά τα ματς είναι πάντα τα ίδια. Είναι δύσκολα και δεν χωρούν προβλέψεις. Πιστεύω, ότι η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση αυτήν την στιγμή από τον Ολυμπιακό. Θα έχει την ευκαιρία να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Για να φτάσεις όμως σε μία νίκη δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει και οι παίκτες να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία, να καταθέσουν το ταλέντο τους και να μπορέσουν να υποστηρίξουν την τακτική του προπονητή τους. Αν πας να παίξεις μέσα στο Καραϊσκάκη και κομπλάρεις, μπορεί να χάσεις».

Τα τελευταία στραβοπατήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη θα επηρεάσουν τους «ερυθρόλευκους»;

«Από το ξεκίνημα της χρονιάς ο Ολυμπιακός δείχνει, ότι δεν είναι η ίδια ομάδα με πέρσι. Έχει πολλές αλλαγές και έχει επηρεαστεί. Αυτή είναι η αδυναμία του. Αν δεν προσπεράσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού το ψυχολογικό πρόβλημα θα έχουν μεγάλες δυσκολίες. Αν δεν βάλει ο Ολυμπιακός γκολ στα πρώτα 20 λεπτά θα αρχίσει, να φωνάζει και να πιέζει ο κόσμος. Ωστόσο, μην ξεχνάμε. ότι παραμένει μία μεγάλη ομάδα και παίζει στην έδρα της».

Για την ΑΕΚ θα παίξουν ρόλο οι απουσίες του Αλμέιδα και του Βάργκας;

«Όχι, δεν το πιστεύω. Θα παίξει ρόλο, αν η ΑΕΚ πάει εκεί μέσα και μπορεί να εξωτερικεύσει τη δυναμική, που έχει δείξει, ότι διαθέτει αυτήν την στιγμή».

Πως σου φαίνεται ο Κετσπάγια στην ΑΕΚ;

«Ο Τιμούρ ανήκει στη νέα γενιά προπονητών στην Ελλάδα. Γνωρίζει πολύ καλά την ΑΕΚ, ξέρει που βρίσκεται. Χρειάζεται και τύχη. Μέχρι στιγμής δείχνει, ότι θα πάει καλά. Από εκεί και πέρα πρέπει, να δει τις αδυναμίες, που έχει η ΑΕΚ μέχρι τον Δεκέμβριο και να τις διορθώσει με τις... σωστές κινήσεις».

Ήσασταν συμπαίκτες με τον Γεωργιανό. Πως ήταν σε αυτά τα παιχνίδια; Παθιαζόταν περισσότερο;

«Ο Τιμούρ ήταν πάντα επαγγελματίας. Δεν επέλεγε παιχνίδια. Δεν ξεχώριζε τα ματς. Θέλει να κερδίζει. Ο Κετσπάγια ξέρει την αδυναμία του Ολυμπιακού, θα έχει δουλέψει όλη αυτή την εβδομάδα και θα παρουσιάσει την ομάδα δυνατή. Μην ξεχνάμε, ότι μία νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη θα κάνει επίσης πολύ καλό στο όνομά του ως προπονητής».

Εκτός από το γκολ που πέτυχες στον Ολυμπιακό τον Φλεβάρη του 1998, στη Φιλαδέλφεια τί θυμάσαι από τα παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους»;

«Αυτά δεν ξεχνιούνται. Θυμάμαι, ότι είχα βάλει γκολ στην έδρα τους ως παίκτης της Ξάνθης και τους είχαμε κερδίσει. Θυμάμαι επίσης τη νίκη στο Κύπελλο, το 1997, με το γκολ του Ντέμη, ύστερα από την κούρσα του Τιμούρ. Είχα παίξει σε όλο το ματς εκείνο. Αυτά τα παιχνίδια τα ζεις από την προετοιμασία! 7 ημέρες πριν τη σέντρα υπάρχει ένταση και στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα βγαίνει το πάθος, με την κατάλληλη βοήθεια από τον κόσμο».

Στο ντέρμπι που σκόραρες, ο Ηλίας Ατματσίδης είχε προβλέψει, ότι θα έβαζες το γκολ της νίκης. Σε αυτό το ματς, ποιός πιστεύεις, ότι θα είναι ο χρυσός σκόρερ;

«Πιστεύω ο Μπακασέτας ή ο Μάνταλος. Σημασία όμως δεν έχει ποιός θα βάλει το γκολ, αλλά να νικήσει η ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags