Facebook Pixel Η κατάρα του «εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους»
| 2016-10-04 21:05:00

Η κατάρα του «εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους»

Η κατάρα του «εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους»

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την νοοτροπία του εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους που αρχίζει και παίρνει διαστάσεις ηλιθιότητας

Η νοοτροπία εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους, αρχίζει και παίρνει διαστάσεις ηλιθιότητας. Κακά τα ψέματα, βρισκόμαστε σε ένα πρωτάθλημα, έναν θεσμό, που παίζουμε με άλλους. Υπάρχουν άλλοι λοιπόν που στήνουν τον ΠΑΟΚ. Γιατί; Μα γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει για να ρίξει την συγκεκριμένη Χούντα της ΕΠΟ. Ούτε η ΑΕΚ το έκανε, ούτε ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ το έκανε.

Ξεκινάς το πρωτάθλημα με μείον τρεις γιατί ο Παπάς πέρυσι πήγε να σου κάψει το γήπεδο. Με προκλητικό τρόπο, σε γεμάτη Τούμπα, φρόντισε να παίξει 80-20 τον Ολυμπιακό και να μη σου δώσει καθαρό πέναλτι στο τέλος.

Ενώ έχεις να καλύψεις το μείον τρία, ξεκινάς με δύο νίκες μία από αυτές μέσα στη Τρίπολη και εμφανίζεται ο Βάτσιος με την Ξάνθη και αφού τους αφήνει να πέφτουν συνεχώς κάτω και να παίζουμε 30 λεπτά καθαρού αγώνα, δεν σου δίνει και πέναλτι μαρς στο 75΄. Χαμένοι δύο βαθμοί. Πας στη Βέροια, δεν σου μετράει καθαρό γκολ, όχι οριακά, αλλά με τον Περέιρα τρία μέτρα πίσω. Φάσεις που ούτε η μία αλλά ούτε η άλλη είναι ανθρώπινα λάθη. Όποιος πιστεύει πως το χέρι της Ξάνθης δεν το είδε ο Βάτσιος, ο βοηθός και ο τέταρτος, μάλλον είναι αφελής.

Εμείς δεν είμαστε όμως σαν τους άλλους, είμαστε ξύπνιοι… επαναστάτες. Τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έμπρακτα κάνει την επανάστασή του προσπαθώντας να ρίξει την ΕΠΟ, αμφισβητείται αυτό από τους ίδιους τους οπαδούς του. Η κάθε ρήξη έχει κόστος. Σήμερα ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι πρώτος στη βαθμολογία και χωρίς κρίση. Δεν είναι πρώτος γιατί έτσι το θέλησαν οι διαιτητές. Σε κανένα πρωτάθλημα, πρωταθλητής δεν στέφεται αυτός που έκανε 30 παιχνιδάρες. Πρωταθλητής είναι αυτός που θα κερδίσει και στην κακή του μέρα.

Ποδοσφαιρικά λάθη έγιναν, τα είδαμε και τα ξέρουμε. Είναι απορίας άξιο το πώς πίστευε το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ πως θα καλύψει το κενό του Κάνιας όταν αυτός δεν παίζει. Επίσης είναι σαφές πως όταν δεν παίζει ο Τζαβέλλας υπάρχει θέμα στην ανάπτυξη από την άμυνα, αλλά και στη ποδοσφαιρική αλητεία που χρειάζεται η κάθε ομάδα για να αλλάξει κάτι που πάει στραβά.

Όμως αυτό είναι άσχετο με το ότι μπήκε ένα καθαρό γκολ και ακυρώθηκε με δόλο. Γιατί η κουβέντα θα ήταν διαφορετική. Και θα γράψω πάνω στη λογική του αν είχαμε κερδίσει με αυτή την εμφάνιση.

Ο ΠΑΟΚ δεν ικανοποίησε, αλλά πήρε τους τρεις βαθμούς. Ο Ίβιτς έδωσε 90λεπτά σε παίκτες που θα τους χρησιμοποιήσει σίγουρα μέσα στον Νοέμβρη και δεν θα μπορούσε να το κάνει αν το τελευταίο 90λεπτό που έπαιξαν ήταν τον Αύγουστο.

Η ομάδα έκανε μία επαγγελματική νίκη και πήραν ανάσες πολλοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές.

Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη κουβέντα. Γιατί έτσι το θέλει η ΕΟ.

Metrosport
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags