Ο γνωστός νομικός και φίλαθλος του Ηρακλή, Θεόφιλος Πατέλης μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την κατάσταση στον Ηρακλή, το θέμα της Μίκρας, αλλά και τις εξελίξεις στην ΠΑΕ.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει έγγραφο για την Μίκρα, αλλά και να υπάρχει το έγγραφο είχε ένα σκοπό όταν έγινε. Ο σκοπός έχει παύσει να υπάρχει, η ΠΑΕ Ηρακλής δεν εξυπηρετεί την ιδέα του Ηρακλή και τον λόγο που έγινε η παραχώρηση».

Για τις δηλώσεις του Καγιούλη επί του θέματος:

«Ο ερασιτέχνης έβγαλε ανακοίνωση. Ο κ. Καγιούλης δεν ήξερε αν χάλασε η ρύθμιση του ΙΚΑ. Δεν ήξερε ότι είχαμε δικαίωμα μιας μεταγραφής και χάθηκε. Τι ξέρει δηλαδή; Δεν έχω καταλάβει τι είναι στον Ηρακλή και τι ακριβώς κάνει. Τον άκουσα με προσοχή, αλλά δεν έχω καταλάβει.  Κάθε φορά που ο κ. Παπαθανασάκης ζορίζεται εμφανίζει και κάποιον για τον Ηρακλή. Ήταν ο κ. Μίλερ, μετά ήταν οι Τούρκοι».

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα:

«Απώτερος σκοπός δεν είναι να φύγει κάποιος, αλλά να λειτουργήσει ο Ηρακλής. Θέλουμε να βρεθεί μια λύση και δε βρίσκεται με τα παιχνίδια του κ. Παπαθανασάκη. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να πουλήσει τον Ηρακλή σε λογικό τίμημα σε κάποιον σοβαρό ενδιαφερόμενο, όπως για παράδειγμα ο κ. Αρβανιτίδης. Έναν Ηρακλή με τα σημερινά χρέη δε θα βρεθεί κάποιος να τον αγοράσει; Πρέπει να μας πει ο κ. Παπαθανασάκης πόσα χρέη παρέλαβε, τι τα έκανε και τι ζητάει για να φύγει. Ζητούσε 4,5 εκατομμύρια. Πρέπει να γίνει έλεγχος. Υπάρχουν τρόποι. Επανδρώνεται ο ερασιτέχνης της ΑΕ Ποντίων και από εκεί ίσως ζητηθεί να γίνει έλεγχος στην ΠΑΕ Ηρακλής».

Για τα χρήματα που πήρε ο Ηρακλής από την πώληση Βέλλιου:

«Πήραμε κάποια χρήματα από την πώληση του Βέλλιου. Να μας πουν σε ποιο λογαριασμό έχουν μπει και σε τι έχουν εξυπηρετήσει. Ο Ηρακλής είναι σε ομηρία. Πρέπει να μεταβιβάσει τις μετοχές και να πάει στο καλό. Κοροϊδεύει την ιστορία ενός συλλόγου που είναι τεράστιος».