Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη στον Πατρίτσιο Ροντρίγκεζ για το χτύπημα στον Ντιόγκο Φιγκέιρας στο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ Patricio Julian Rodriguez για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. γ, και παρ.6 περ. στ. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας πρωταθλήματος Super League, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, της 2/10/2016).

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έκανε χρήση του βίντεο, όπως έχει το δικαίωμα βάσει κανονισμού για πράξεις που διέλαθαν της προσοχής του διαιτητή ενός αγώνα. 

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ θα κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας και βάσει των άρθρων για τα οποία διώκεται, ο Πατίτο απειλείται με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών για βιαιοπραγία σε βάρος αντίπαλου ποδοσφαιριστή. 

Aυτό σημαίνει ότι αν τιμωρηθεί τελικά θα χάσει το παιχνίδι με τη Λάρισα την επόμενη Δευτέρα, τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην Κέρκυρα.