Facebook Pixel Από το κοτσιδάκι του Ιντέγιε στην... ανατίναξη!
| 2016-10-15 23:00:00

Από το κοτσιδάκι του Ιντέγιε στην... ανατίναξη!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Από το κοτσιδάκι του Ιντέγιε στην... ανατίναξη!

Ο Sportdog παρουσιάζει τί μας έφτιαξε και τί μας χάλασε στο παιχνίδι Πανιώνιος-Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη.

Μας έφτιαξε...

- Ήρθε κόσμος στη Νέα Σμύρνη. Τη δεκαετία του '80 η έδρα του Πανιωνίου ήταν κατάμεστη, όποτε έπαιζε ο ιστορικός. Αυτές οι εποχές όμως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και πλέον πανηγυρίζουμε όταν βλέπουμε μισογεμάτα γήπεδα. Σημεία των καιρών είναι αυτά. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό οι “κυανέρυθροι” ξεπούλησαν όλα τα εισιτήρια, έκαναν αυτό που λένε οι Άγγλοι sold out. Το γήπεδο βέβαια παρέμεινε μισοάδειο.

- Η εμφάνιση του Καπίνο. Ο 22χρονος τερματοφύλακας με το καλησπέρα έκανε μία καθοριστική επέμβαση στην προσπάθεια του Μασούρα στο 4ο λεπτό. Ήταν σταθερός, αν και η εστία του δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα. Περιμένουμε να τον δούμε και σε κανένα ευρωπαϊκό ματσάκι. Ας παίξει και στις εγχώριες οργανώσεις ο Λεάλι.

- Η άμυνα του Ολυμπιακού. Περιέργως η ερυθρόλευκη οπισθοφυλακή ήταν καλή και δεν έκανε πολλά λάθη. Αν μπορούσε να μεταφέρει την μπάλα μπροστά λίγο καλύτερα θα μιλούσαμε για μεταμόρφωση...

- To μαλλί του Ιντέγιε! Γκολ δεν έβαλε, αλλά σκόραρε σε άλλο τομέα. Ο Νιγηριανός βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, η οποία όπως φαίνεται άνοιξε την όρεξη για στυλιστικές αλλαγές. Η νέα του εμφάνιση με κοτσιδάκι ήταν όλα τα λεφτά. Άντε γιατί βαρεθήκαμε να βλέπουμε συνεχώς τα κουρέματα του Αραβίδη της ΑΕΚ.
 

Μας χάλασε

- Η εικόνα του Ολυμπιακου. Θα περίμενε κανείς, ότι μετά τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ η ψυχολογία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο θα ήταν στα ύψη. Οι παίκτες θα έμπαιναν στο γήπεδο και θα έλιωναν σίδερα. Η ομάδα του Πειραιά όμως δεν εμφανίστηκε τόσο ψυχωμένα, ενώ δεν φάνηκε και κάποια διαφορά ποιότητας. Ήταν λες και παρακολουθούσαμε δύο ομάδες ίδια δυναμικής.

- Το λανθασμένο οφσάιντ στον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός ανακόπηκε ως εκτός θέσης στο 14ο λεπτό, το ριπλέι έδειξε όμως ότι η απόφαση του πρώτου βοηθού Βέρρη ήταν λανθασμένη. Ο παίκτης του Πανιωνίου ήταν ένα μέτρο πίσω από τη νοητή γραμμή, αλλά ο επόπτης που ήταν σε σωστή θέση σήκωσε το σημαιάκι του (δες Εδώ). Είναι κρίμα γιατί αν προηγούταν η ομάδα της Νέας Σμύρνης σε εκείνο το σημείο (πριν σκοράρει ο Μποτία) το παιχνίδι θα αποκτούσε άλλο ρυθμό και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γενικά οι βοηθοί είχαν θέματα στη Νέα Σμύρνη, αφού υπήρξαν και άλλες αμφισβητούμενες φάσεις.

- Τα πολλά νευρά. Εξαιτίας του οφσάιντ του Ανσαριφάρντ και μία αγκωνιά του Ρέτσου στο Φούντα που ζήτησαν οι άνθρωποι του Πανιωνίου δεύτερη κίτρινη το παιχνίδι απέκτησε ένταση. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονταν συνεχώς, άρχισαν να κάνουν σκληρά μαρκαρίσματα και ο αγώνας έχασε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο.

- Το νέο κούρεμα του Φιγκέιρας. Ο Πορτογάλος εμφανίστηκε με νέο λουκ, περισσότερο σοβαροφανές και μας έκανε να αναπολούμε το ξανθοβαμμένο τσυλούφι του, το οποίο ναι μεν ήταν ακαλαίσθητο, παρέμενε σήμα κατατεθέν του δε... Τουλάχιστον ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλός στα καθήκοντά του, δείγμα, ότι έχει αφήσει πίσω τις κακές καλοκαιρινές εμφανίσεις.

- Το στήσιμο του τείχους στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι το τείχος στήθηκε πάνω από ένα μέτρο πίσω απ' ότι έπρεπε, κάτι που μεγέθυνε το οπτικό πεδίο του Μιλιβόγεβιτς προς το τέρμα. Φυσικά μερίδιο ευθύνης φέρει και ο Γιαννιώτης, ο οποίος είναι δανεικός στη Νέα Σμύρνη από την ομάδα του Πειραιά και αντί για εκτίναξη στο παραθυράκι του έκανε... ανατίναξη.

-Δεν παίχτηκε μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φάσεις ήταν λιγοστές στο δεύτερο 45λεπτο και λόγω νεύρων ξανά δεν είδαμε καθαρό ποδόσφαιρο. Επιπρόσθετα, ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, κάτι που λειτούργησε καταλυτικά στην εικόνα του ματς.

- Η διακοπή στο τέλος. Μετά τον διαπληκτισμό και τις κίτρινες σε Φούντα και Τσόρι, έπεσαν αντικείμενα από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Οι συστάσεις δεν έπεισαν τους θερμόαιμους ανεγκέφαλους, ο Λαμπρόπουλος μάζεψε τους παίκτες στο κέντρο και για 5 λεπτά περιμέναμε να κοπάσει η ένταση. Πραγματικά έχουμε κουραστεί με τέτοια φαινόμενα, ιδιαίτερα μετά την περσινή οριστική διακοπή στον ημιτελικό του Κυπέλλου στην Τούμπα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags