Facebook Pixel Ο μαχητής και ο δειλός διαιτητής!
| 2016-10-16 22:43:00

Ο μαχητής και ο δειλός διαιτητής!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο μαχητής και ο δειλός διαιτητής!

Ο SportDog παρουσιάζει τί μας έφτιαξε και τί μας χάλασε από το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ηρακλής.

Μας έφτιαξε

Η Κουρομπίλια. Η εικόνα γυναικών διαιτητών μας ξενίζει στην Ελλάδα αλλά πρέπει να τη συνηθίσουμε. Στο κάτω κάτω θα ήταν καλή αφορμή να ασχοληθούμε με τα διαιτητικά από άλλη οπτική γωνία. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε φαλτσοσφυρίγματα και λάθη. Ας δούμε καμία όμορφη παρουσία εντός του γηπέδου. Μακάρι να μπορούσαν να σφυρίξουν και παιχνίδια της Super League γυναίκες διαιτητές. Αν δεν απατώμαι, δεν το επιτρέπει αυτό ο κανονισμός, κάτι που σίγουρα πρέπει να αλλάξει. Στο παιχνίδι η βοηθός έκανε κάποια λαθάκια. Για παράδειγμα έκοψε τον Σάκχοφ με ανύπαρκτο οφσάιντ στο 38', ενώ θα μπορούσε να δει την παράβαση του Κίτσιου πάνω στον Κυριακίδη ή το χέρι του Κρέσπο.

Η απόδοση του Κάμπος και του Ροντρίγκεζ. Τα δύο εξτρέμ είναι τα γρανάζια που κινούν τη μηχανή του ΠΑΟΚ. Κάνουν άνω κάτω τις άμυνες από τα άκρα, βγάζουν και καλές μπαλιές, δυστυχώς όμως ο Κλάους δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει.

Η εμφάνιση του Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός ήταν καταπληκτικός, έβγαλε την ασίστ στον Ροντρίγκες και έκανε πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Το σημαντικότερο όλων είναι, ότι έπαιζε με φοβερή απλότητα, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στο ποδόσφαιρο. Αν σημείωνε γκολ και στη φάση του 66' που “έβγαλε” ο Χουάντερσον θα ήταν όλα τα λεφτά.

Η εικόνα του Ηρακλή. Με Λάρισα, Ολυμπιακό και ΑΕΚ έδειξε, ότι δεν είναι ξοφλημένος, όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν. Την ίδια σοβαρή εμφάνιση έκανε και με τον ΠΑΟΚ Είναι δεδομένο, ότι τον επηρέασε το γρήγορο γκολ των “ασπρόμαυρων”, αλλά και η αποβολή του Σαραμαντά. Αν ο “γηραιός” άντεχε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο 45λεπτο, είναι σίγουρο πως τώρα το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα ήταν διαφορετικό, όπως και το κλίμα στην Τούμπα. Οι “κυανόλευκοι” ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί και το πάλεψαν αρκετά. Σε περίπτωση που είχαν κάποια σφυρίγματα υπέρ τους (όπως το πέναλτι στον Κυριακίδη) τώρα, θα γράφαμε για τα λαϊκά δικαστήρια έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ... Μακάρι να μη λυγίσει στη συνέχεια ο Ηρακλής από τα οικονομικά του προβλήματα.

 

Μας χάλασε

H συμπεριφορά του Σαραμαντά. Ο αμυντικός του Ηρακλή αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για εξύβριση της βοηθού Κουρομπίλια. Η λεκτική βία είναι κατακριτέα πόσω μάλλον όταν πρόκειται για γυναίκα. Ο Σαραμαντάς χρίζει μεγαλύτερης τιμωρίας από αυτή που ορίζει ο κανονισμός για τις κόκκινες κάρτες.

Η αστοχία του Κλάους. Αν δεν του πάει καλά από την αρχή του ματς επηρεάζεται ψυχολογικά, χάνει τα άχαστα και τελειώνει το παιχνίδι... άσφαιρος. Αν δεν μπορεί ο Αθανασιάδης, να βάλει τα αυτονόητα, καλό είναι η οικογένεια του ΠΑΟΚ, να μην διαμαρτύρεται, επειδή ο Σκίμπε δεν τον χρησιμοποιεί στην Εθνική.

H αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ. Προηγήθηκε νωρίς, έπρεπε να είχε κλειδώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα και όμως πάσχισε να πάρει το τρίποντο. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα, δεν έχει καθόλου το εύκολο γκολ, παρότι φτιάχνει ευκαιρίες. Επαναλαμβάνουμε, ότι ήταν λάθος που δεν αποκτήθηκε επιθετικός που θα έχει επαφή με τα δίχτυα το καλοκαίρι.

Το πέναλτι στον Κυριακίδη. Η φάση ήταν ξεκάθαρη. Ο Κίτσιου δεν βρήκε μπάλα αλλά πόδια. Κακώς δεν δόθηκε η παράβαση από τον Κύζα, ο οποίος επιβεβαίωσε ξανά πόσο κακός διαιτητής και δειλός είναι. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 88', δεν είδε πεντακάθαρο χέρι του Κρέσπο έξω από την περιοχή. Είναι ξεκάθαρο, ότι φοβόταν την Τούμπα. Γιατί αν γινόταν το 1-1 σε εκείνο το σημείο, ποιός μπορεί να πει, ότι η κατάσταση δεν θα ξέφευγε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάγκας Κλάους! Δείτε τι έκανε στο ντέρμπι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags