Facebook Pixel Το διπλό δίνει πλεονέκτημα εντός Ελλάδας
| 2016-10-20 18:02:00

Το διπλό δίνει πλεονέκτημα εντός Ελλάδας

Το διπλό δίνει πλεονέκτημα εντός Ελλάδας

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα κέρδη που θα έχει ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση νίκης επί της Καραμπάχ και τον «γρίφο» της διαχείρισης από τον Βλάνταν Ιβιτς

Τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ το σημερινό παιχνίδι; Είναι η μεγάλη του ευκαιρία να διαχειριστεί το βαρύ του πρόγραμμα καλύτερα. Κακά τα ψέματα, δεν είναι συχνό το φαινόμενο για μία ελληνική ομάδα να καθαρίσει μία πρόκριση στους «32» με τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου.

Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να έχει το μυαλό του στο «Καραϊσκάκη». Είναι παγίδα να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Αν το αναλύσουμε θα καταλάβουμε πως κερδιζοντας σήμερα στο Μπακού, αποκτά και πλεονέκτημα έναντι των εγχώριων ανταγωνιστών που θα κληθούν να δώσουν κι άλλα παιχνίδια φωτιά στην Ευρώπη.

Το πως θα το διαχειριστεί ο Ίβιτς το παιχνίδι είναι ένα θέμα. Ερωτήματα που είναι δύσκολα να απαντηθούν. Να ξεκινήσει τον ντεφορμέ Λέοβατς ή να εμπιστευτεί τον Γιαννούλη για πρώτη φορά. Να παίξει με Κάνιας στα χαφ ή να επιλέξει να τον κρατήσει φρέσκο για την Κυριακή. Σάκχοφ ή Χαρίση για τη μεσαία γραμμή. Ο Μπίσεσβαρ αντέχει τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα;

Δεν είναι εύκολο να είσαι στη θέση του Ίβιτς όμως για αυτό πληρώνεται. Δεν γίνεται να κάνει μαζικό ροτέισον ή αν το κάνει, δεν πρέπει να έχει την κακή ημέρα της Βέροιας. Η αλήθεια είναι πως ακόμη το ψάχνει σε αυτού του είδους την διαχείριση και εν μέρει πληρώνει το περυσινό μείον τρία. Γιατί αν φύγει επτά βαθμούς ο Ολυμπιακός ανοίγει άλλη κουβέντα μετά.

Η Καραμπάχ δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Πάντα ομάδες από αυτές τις χώρες έχουν υψηλό κίνητρο. Θέλουν τη διάκριση, τα φώτα στραμμένα πάνω τους έστω για μία μέρα. Είναι στο επίπεδο της Καμπάλα, ίσως και λίγο καλύτερη. Δεν την κέρδισε ο ΠΑΟΚ πέρυσι, όμως όπως και να έχει φέτος είναι καλύτερος.

Ισοπαλία δεν σημαίνει καταστροφή, σημαίνει απλά πως η Φιορεντίνα γίνεται το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά. Κάτι που επηρεάζει την συνέχεια του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευχέρεια να περιμένει να χτυυπήσει όποτε του εμφανιστεί το μομέντουμ στον αγώνα. Αυτό το κέρδισε με το διπλό στο Λίμπερετς. Δε χρειάζεται πανικός, δε χρειάζεται βιασύνη. Θέλει μυαλό, έλεγχο στον τέμπο και χτύπημα όταν ο γηπεδούχος που παίζει έναν τελικό, πάρει τα ρίσκα του.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο ΠΑΟΚ τα πάει καλύτερα εκτός έδρας απ' ότι εντός. Και γενικά βγάζει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν απομακρύνεται από την Τούμπα. Ας το μελετήσουμε αυτό. Έχει το ενδιαφέρον του.

Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags