Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Ο άξονας και το λάθος που τόσο εύκολα προβλέφθηκε
| 2016-10-25 19:19:00

ΚΟΛΚΑΣ: Ο άξονας και το λάθος που τόσο εύκολα προβλέφθηκε

ΚΟΛΚΑΣ: Ο άξονας και το λάθος που τόσο εύκολα προβλέφθηκε

Για να κάνεις πρωταθλητισμό, οφείλεις να αποφεύγεις επιλογές που φαίνεται ξεκάθαρα πως θα σου στοιχίσουν. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας

Είναι σοκαριστικό αυτό που συνέβη στο ''Καραϊσκάκης'' και το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Ήταν μεγάλη ευκαιρία να τους ξεφτιλίσεις και να δηλώσεις έτοιμος για πρωταθλητισμό μέχρι τέλους. Όμως και πάλι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν ένα παιχνίδι που μόνο δικό τους δεν ήταν.

Ο ΠΑΟΚ πληρώνει την έλλειψη αποτελεσματικότητας και η κουβέντα που πρέπει να ανοίξει άμεσα είναι το γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι και θέμα χαρακτηριστικών των παικτών της ομάδας, είναι και θέμα τακτικό. Δεν γίνεται να είναι μόνο ένα από τα δύο. Το ζητούμενο είναι λοιπόν να αναγνωστεί στη σωστή βάση το πρόβλημα.

Το τακτικό πρόβλημα δεν εμφανίζεται στα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και φάσεις έκανε και ότι μπορούσε έκανε για να πάρει το αποτέλεσμα. Πλήρωσε την αναποτελεσματικότητα του Τζάλμα κυρίως και τα εύκολα λάθη του Βαρέλα.

Στα παιχνίδια με κλειστές άμυνες εκτιμώ πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα και αυτό θα έπρεπε να είναι μία κουβέντα εντός ομάδας.

Συμπερασματικά και ενώ είμαστε στο ένα τρίτο της σεζόν, θα σταθώ σε κάτι που έλεγε και έκανε ο Φερνάντο Σάντος. Ο άξονας μίας ομάδας είναι το άλφα και το ωμέγα. Θέλει ποιότητα, θέλει προσωπικότητα, θέλει ουσία και αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, θα αλλάξει και η εικόνα όλης της ομάδας.

Είμαστε κοντά στον Νοέμβρη. Η κουβέντα για την ενίσχυση πρέπει να ξεκινήσει από τώρα. Ενίσχυση στο 6 αφού όταν δεν παίζει ο Κάνιας ο ΠΑΟΚ έχει χασούρα, ενίσχυση στο 8 έτσι ώστε ο Ίβιτς να μην αναγκάζεται να ποντάρει συνεχώς στον ανέτοιμο και χωρίς προσαρμογή ακόμη Σάκχοφ, ενίσχυση σίγουρα και με έναν πιο αποτελεσματικό παίκτη στα εξτρέμ έτσι ώστε να γίνει και καλύτερα το ροτέισον.

Αυτό που αναφέρω με τον Κάνιας παραπάνω, είναι το βασικό λάθος στην αξιολόγηση του ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ισπανός όταν δεν παίζει έρχεται το χάος, με τον ΠΑΟΚ να πιστεύει πως έχει κι άλλες λύσεις στο έξι.

Ο Κάνιας δεν έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο με τη Δυναμό Τιφλίδας και ο ΠΑΟΚ δεν βλεπόταν, δεν έπαιξε στη Βέροια τα ίδια, βγήκε στο 60 με την Κάραμπαχ ο ΠΑΟΚ δέχτηκε φάσεις, βγήκε στο Καραϊσκάκη άλλαξε η μορφή του αγώνα προς το χειρότερο.

Είναι σαφές το λάθος που έχει γίνει και το χειρότερο είναι πως ήταν προβλέψιμο. Είχαμε εικόνα από τους Τσίμιροτ – Χαρίση ως καθαρά 6άρια, ξέραμε πως θα ανταποκριθούν.

Για να κάνεις πρωταθλητισμό, οφείλεις να αποφεύγεις επιλογές που φαίνεται ξεκάθαρα πως θα σου στοιχίσουν.

Metrosport
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags