Καιρό είχαμε να δούμε τέτοιες σκηνές μέσα σε αγγλικό γήπεδο, καθώς τα περιστατικά βίας στο Νησί είχαν περιοριστεί εκτός αυτών. Κι όμως, χθες το βράδυ, στο ματς της Γούεστ Χαμ με την Τσέλσι για την φάση των 16 του Λιγκ Καπ έγινε ο κακός χαμός!

Οπαδοί των πρώτων ήρθαν σε σύγκρουση με τους οπαδούς των "μπλε" και το "London Stadium" μετατράπηκε σε πεδίο... μάχης με καρέκλες, μπουκάλια, ξύλο και ανοιγμένα κεφάλια να συνθέτουν στο σκηνικό.

Η διοίκηση των "σφυριών" καταδίκασε τα επεισόδια και δεσμεύτηκε ότι μαζί με την διοίκηση της Τσέλσι θα συνεργαστούν με την αστυνομία για να βρουν τους ταραξίες.

"Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία αποχώρησε από το γήπεδο με σωστή συμπεριφορά, υπήρξε μια μειοψηφία που παρακολούθησε το ματς και είχε ξεκάθαρα πρόθεση να συμμετέχει σε συγκρούσεις και βία. Είχαμε καλή συνεργασία με τις δύο ομάδες και το στάδιο, όμως συνέβησαν ανεπίτρεπτες καταστάσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

Έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα και οι συλλήψεις φτάνουν τις 7. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακούραστα μέχρι να αναγνωρίσουμε κι άλλους ταραξίες και να τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης", τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης, BJ Harrington.

"Είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτό ως σύλλογος, ως ομάδα. Να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, ειδικά στην Αγγλία, είναι ανεπίτρεπτο...", τόνισε ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ, Σλάβεν Μπίλιτς, ενώ ο Αντόνιο Κόντε, δήλωσε:  "Δεν μου αρέσει να βλέπω τέτοιες καταστάσεις".

"Ήταν εφιάλτης... Αν δεν κλείσουν σύντομα αυτό το γήπεδο, κάποιος θα σκοτωθεί", ήταν η ατάκα οπαδού στο BBC Radio 5.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: