Μας έφτιαξε

H AEK δεν μπήκε όπως στο Καραϊσκάκη. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε φοβισμένη, για να μην χρησιμοποιήσουμε διαφορετικό επιθετικό προσδιορισμό. Στην Τούμπα όμως δεν είχε την ίδια εικόνα, μπήκε δυνατά, πίεσε ψηλά, κατά τη διάρκεια βέβαια ξεφούσκωσε, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος και πήρε το κέντρο.

Ο Τσίμιροτ κρυφός επιθετικός. Η έμπνευση του Ίβιτς να βάλει έναν χαφ να παίζει κρυφός φορ ήταν φοβερή και αποσυντόνισε τους αμυντικούς της ΑΕΚ, οι οποίοι λόγω της απουσίας του Τσιγκρίνσκι ήταν ασταθείς. Θύμισε πολύ τον Πογιέτ που πέρσι έδινε επιθετικό ρόλο στον Γιόχανσον, ο οποίος μάλιστα είχε πετύχει και γκολ.

Η εμφάνιση του Ανέστη. «Καθάρισε» τις κάθετες μπαλιές των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά και τα λάθη των αμυντικών του. Παρότι έχει θέμα στις εξόδους, αυτό το πρόβλημα δεν φάνηκε στην Τούμπα. Έκανε εξαιρετική επέμβαση στην εκτέλεση φάουλ του Λέοβατς.

Η εμφάνιση του Ανέστη. Έκανε την καλύτερη του εμφάνιση φέτος, αν και σε προηγούμενα παιχνίδια είχε σημαντική παρουσία. Με την καταπληκτική απόδοσή του στο ματς με τον ΠΑΟΚ έκανε μπαμ, ότι πρέπει να κληθεί στην Εθνική από τον Σκίμπε. Έδειχνε ότι έχει βελτιωθεί στους εξόδους, ήταν πολύ καλός κάτω από τα δοκάρια, αν και στερήθηκε τύχης στο γκολ του Μάτος. Χάρη σε αυτόν πέρσι η ΑΕΚ έκανε ένα νικηφόρο σερί 10 αγώνων. Προβλέπω, ότι και φέτος οι ΑΕΚτζήδες θα ανάψουν λαμπάδα στο ύψος του Ανέσταρου.

Η συμβολή του Περέιρα. Μπήκε στο 87' και μέσα σε 8 λεπτά έκανε όσα δεν μπορούσε ο Αθανασιάδης με τον Κάμπος.

Μας χάλασε

H φούξια φανέλα της ΑΕΚ. Η Ένωση και πέρσι αγωνίστηκε με την τρίτη της εμφάνιση (τη μπορντώ). Είναι δεδομένο ότι επιλογή της συγκεκριμένης φανέλας έγινε επειδή ο γηπεδούχος έχει προτεραιότητα ποια εμφάνιση θα φορέσει. Ο ΠΑΟΚ φορά ασπρόμαυρα οπότε ο έτερος Δικέφαλος δεν μπορούσε να φορέσει την πρώτη που είναι κατάμαυρη ή τη δεύτερη που είναι με κιτρινόμαυρες ρίγες. Άρα μας μένει η ροζ, την οποία η πλειοψηφία των Ενωσιτών απεχθάνεται. Αφήστε που στο παρελθόν είχαν βγάλει σύνθημα για τους Παναθηναϊκούς, ότι φοράνε ροζ φανέλες και τώρα βλέπουν να τους εκδικείται η μοίρα...

Η γονατιά του Σακχόβ στον Αλμέιδα. Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ο Πορτογάλος κουβαλά πρόβλημα στη μέση από την πρεμιέρα της Super League. O Ουκρανός παίκτης του ΠΑΟΚ σε μία διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα πρότεινε το γόνατό του και χτύπησε τον επιθετικό της ΑΕΚ στην πλάτη, μία ενέργεια που φάνηκε ηθικά αντιαθλητική. Φαντάζομαι, ο ίδιος ο Σακχόβ δεν θα του άρεσε να του έκαναν το ίδιο, αν είχε κάποιο πρόβλημα... Ο ίδιος παίκτης έριξε σφαλιάρα στον Λαμπρόπουλο σε μία φάση του δεύτερου μέρους.

Η αδυναμία και των δύο να βγάλουν ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν λίγες φάσεις. Παρότι υπήρχε κινητικότητα, δεν υπήρχε η τελική πάσα για να δούμε περσσότερες κλασικές στιγμές, όπως του Τσίμιροτ και του Αλμέιδα.

Η φωτοβολίδα. Οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ διατράνωναν πόσο εκκλησία είναι φέτος η Τούμπα. Μάλλον δεν άντεξαν οι ΠΑΟΚτζήδες να κάνουν τις Παναγίες και είπαν να ξεσπάσουν με μία φωτοβολίδα ευθείας βολής στο 78'. Σημειωτέον, ότι στο Καραϊσκάκη κλαίγονταν επειδή Αρετόπουλος δεν διέκοψε οριστικά το ματς για την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα καπνογόνα, τα οποία ούτε καν έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Τα καλά και τα συμφέροντα...

Ο ωραίος

Γιάννης Ανέστης επειδή κράτησε την ΑΕΚ

Ο μοιραίος

Ο Ντίντακ που είδε ότι η μπάλα είχε βγει άουτ στη σέντρα του Περέιρα και έχασε μετά τον Μάτος στη φάση του γκολ.

Ο καλός

Ο Τσίμιροτ που απολαύσαμε να βγαίνει κρυφός επιθετικός και βοήθησε στη βελτιστοποίηση της εικόνας του αγώνα.

Ο κακός

Ο πρώτος βοηθός Ευθυμιάδης που έδωσε κόρνερ αντί για άουτ πριν μπει το γκολ του Μάτος.

Ο άσχημος

Αυτό το καραγκιοζάκι που έριξε τη φωτοβολίδα μέσα στο γήπεδο.