Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Τυχερός στην κακή του μέρα
| 2016-10-31 21:43:00

ΚΟΛΚΑΣ: Τυχερός στην κακή του μέρα

ΚΟΛΚΑΣ: Τυχερός στην κακή του μέρα

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το ντέρμπι που κυριάρχησε η νευρικότητα και ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην κακή του μέρα όντας τυχερός

Ήταν ένα ντέρμπι που κυριάρχησε η νευρικότητα και το γιατί ήταν σαφές πριν την έναρξή του. Ο τρόπος που ξέφυγε ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία ανάγκασε τις δύο ομάδες να δώσουν μία αναμέτρηση που χωρίς νίκη τις άφηνε πολύ πίσω.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχοντας επιπλέον και το μείον τρία της περυσινής σεζόν, μάλλον ήταν σε πιο δύσκολη θέση. Δεν θα μπορούσα να πω πως ήταν μη αναστρέψιμη η κατάσταση, αλλά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Όλη αυτή η εικόνα έφερε νευρικότητα. Αρχικά στους δύο προπονητές που το μυαλό τους έμεινε στο πως θα κλειδώσουν την αμυντικής τους λειτουργία. Και αν για την ΑΕΚ που έπαιζε εκτός έδρας ήταν κάτι πολύ δικαιολογημένο, για τον ΠΑΟΚ που ήταν και πιο πίσω βαθμολογικά και γηπεδούχος, μάλλον ήταν λάθος.

Ο Ίβιτς επέμεινε στον Σάκχοφ, επέμεινε στον Κάμπος, ο Μπίσεσβαρ έμεινε στον πάγκο και το πλαν β ήταν πως αν δεν πάει το παιχνίδι επιθετικά, βάζουμε Μπίσεσβαρ και Μυστακίδη που θα ψάξουν την ενέργεια. Με αυτή τη λογική ουσιαστικά έβαλε τη πολύ μέτρια φετινή ΑΕΚ στο παιχνίδι.

Υπήρχε ισορροπία, δεν έγιναν φάσεις, το γήπεδο πάγωσε, τα πάντα πήγαν στη λεπτομέρεια και κάπου εκεί με τον Χριστοδουλόπουλο η ΑΕΚ θα μπορούσε ακόμη και να κλέψει το παιχνίδι.

Στο τέλος, γίνεται κάτι εκτός πλάνου. Ο Ίβιτς έχει μία αλλαγή, δεν την έκαψε για κάποιον τραυματισμό ή για οποιοδήποτε άλλο απρόοπτο και ρίχνει στο παιχνίδι τον Περέιρα. Ο Αργεντίνος σε εννέα λεπτά συνολικά, δίνει κάποιες ενέργειες και χωρίς να κάνει όργια βγάζει μία σέντρα που φέρνει το γκολ. Έδειξε μέσα σε ελάχιστα λεπτά, πως μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος απ ότι πολλοί συμπαίκτες του σε ολόκληρο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ παίρνει το παιχνίδι με το γκολ του Μάτος, ο οποίος βάζει δεύτερο μεγάλο γκολ μετά από εκείνο στη Τιφλίδα, δίνει τρεις βαθμούς σε ένα ντέρμπι και το βασικότερο, σε μία κακή μέρα για την ομάδα του.

Το πως θα διαβάσει ο Ίβιτς αυτό που συνέβη είναι θέμα δικό του. Άλλωστε κρίνεται από το αποτέλεσμα.

Για τη διαιτησία δεν μπορώ να σταθώ στο αν ήταν ή δεν ήταν κόρνερ αυτό που δόθηκε στον ΠΑΟΚ. Και δύο φάσεις πριν υπάρχει κόρνερ σε πλασέ του Ροντρίγκες και ο Σιδηρόπουλος το έδωσε άουτ. Δεν ήταν ούτε πέναλτι, ούτε ακυρώθηκε κάποιο γκολ. Το γκολ μάλιστα δεν προήλθε από το κόρνερ αυ΄το καθ αυτό, αλλά από την εξέλιξη της εκτέλεσής του. Ας είμαστε σοβαροί, ούτε ο Σιδηρόπουλος, ούτε ο Ευθυμιάδης έχουν δώσει δικαιώματα.

Metrosport 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags