Facebook Pixel Μα καλά, «πυροβολείτε» τον Αλαφούζο;
| 2016-11-08 21:41:00

Μα καλά, «πυροβολείτε» τον Αλαφούζο;

Μα καλά, «πυροβολείτε» τον Αλαφούζο;

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, «πιάνει» τον παλμό του κόσμου και σχολιάζει.

Ήταν δεδομένο πως μια ενδεχόμενη ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα προκαλούσε τριγμούς στις τάξεις του τριφυλλιού. Όπως και έγινε με το τέλος του παιχνιδιού, οι πράσινοι φίλαθλοι «έβραζαν» για την τραγική εμφάνιση, έψαχναν απαντήσεις για την ντροπιαστικό αποτέλεσμα και έβαλλαν κατά πάντων ακόμα και του ανθρώπου που έσωσε οικονομικά την ομάδα τους, Γιάννη Αλαφούζου.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό, με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί από την αρχή της σεζόν, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να έχουν απογοητευτεί από την εικόνα της ομάδας μέχρι σήμερα, όμως παραμένει παράλογη η λογική των Ελλήνων φιλάθλων να απαιτούν από τους Προέδρους/ιδιοκτήτες των ομάδων να έχουν προβλέψει τα όσα αρνητικά θα συμβούν μέσα στη σεζόν και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα πριν γίνουν.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Γιάννης Αλαφούζος, οι άμεσοι συνεργάτες του και ο προπονητής της ομάδας πέρασαν το βράδυ τους στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού ακούγοντας τα (δικαιολογημένα) παράπονα των οπαδών της ομάδας. Με λίγα λόγια, αντί να πάνε να ξεκουραστούν μετά από μία άσχημη ημέρα, έκαναν υπομονή και έγιναν το «δωμάτιο εκτόνωσης» των οπαδών του ΠΑΟ.

Ναι, το να αναλάβεις τις τύχες μιας ομάδας έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις, πέρα από τα όποια προνόμια, όμως ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι προσφέρει σε μία ομάδα η διαμαρτυρία για το αποτέλεσμα ενός αγώνα στις 2 το βράδυ. Για ποιο λόγο δηλαδή, ο Αλαφούζος και ο κάθε Αλαφούζος να είναι αναγκασμένος, μέσα στη στενοχώρια του, να ακούει τις παρόλες του καθενός; Γιατί να αναγκάζουν οι φίλαθλοι μιας ομάδας τον διοικητικό ηγέτη τους να δηλώνει πως «αν δεν τους αρέσει η διαχείριση του, να φύγει από την ομάδα»;

Πρέπει, επιτέλους σε αυτή τη χώρα, να καταλάβουμε πως ο κάθε επιχειρηματίας που αναλαμβάνει έναν σύλλογο, με την ανάληψη των καθηκόντων του φέρει ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Ειδικότερα, ο Γ. Αλαφούζος αποφάσισε να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας του τριφυλλιού. Μετά την πολυμετοχικότητα, το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ ήταν τεράστιο και εκεί που φαινόταν πως κανείς δεν είχε σκοπό να «βάλει το κεφάλι του στο ντορβά», ο Αλαφούζος ο τόλμησε και ήταν ξεκάθαρος από την αρχή.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως ουδέποτε έταξε «λαγούς με πετραχήλια» ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Το αντίθετο, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως προέχει η οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ. Παρόλα αυτά, όχι μόνο κατάφερε την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, αλλά αγόρασε προπονητικό κέντρο στην ομάδα που ανήκει στην ΠΑΕ, αναμορφώνει το «Απ. Νικολαΐδης», έκανε μεταγραφές ώστε να ανέβει το αγωνιστικό επίπεδο, στελέχωσε την ΠΑΕ με ανθρώπους που ανεβάζουν το πρεστίζ του συλλόγου σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και άλλα πολλά.

Όμως, καλώς ή κακώς, στη ζωή, στην πολιτική και ασφαλώς στο ποδόσφαιρο, όταν «σπέρνεις» πρέπει να έχεις υπομονή για να χαρείς τους «καρπούς» του κόπου σου, καθώς οτιδήποτε αρνητικό φαίνεται από την πρώτη στιγμή, ενώ οτιδήποτε θετικό αργεί να δείξει τα αποτελέσματά του. Γι’ αυτό λοιπόν, καλή η κριτική αλλά θα πρέπει πάντα να υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση σε αυτούς που με τις πράξεις τους κάνουν καλό σε μία ομάδα…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags