Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Μόνο αν αποβληθούν, θα αλλάξει κάτι
| 2016-11-10 21:53:00

ΚΟΛΚΑΣ: Μόνο αν αποβληθούν, θα αλλάξει κάτι

ΚΟΛΚΑΣ: Μόνο αν αποβληθούν, θα αλλάξει κάτι

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το μοιραίο αλλά αναμενόμενο χτύπημα στο ποδόσφαιρο και για την ξεκάθαρη λύση που υπάρχει

Έγινε το μοιραίο χτύπημα για το ποδόσφαιρο το οποίο δεν μπορείς να πεις πως δεν ήταν αναμενόμενο.

Άνθρωποι θρασύδειλοι που την πέφτουν σε οικογένειες, σπίτια, που εκβιάζουν, που ορίζουν τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων ετσιθελικά.

Η λύση είναι μία και ξεκάθαρη. Αποβάλεις τον οργανισμό που προκαλεί όλα αυτά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλεις να λέγεσαι κυβέρνηση ή παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Δεν μπορεί να σε ξεφτιλίζει ένας οργανισμός.

Δεν μπορεί να ορίζεται διοίκηση με στελέχη της κυβέρνησης και επιλογές της ΦΙΦΑ, να δέχονται αυτά μαφιόζικα χτυπήματα και να μην υπάρχει ξεκάθαρη αντίδραση. Και το ξεκάθαρη μεταγράφεται σε αποβολή του συγκεκριμένου οργανισμού. Το παραμυθάκι έχει δράκο και είναι γνωστός σε όλους.

Μία απλή ανάγνωση των δημοσιευμάτων των ΜΜΕ που ελέγχουν, μία απλή καταγραφή γεγονότων, αρκεί για να τους αποβάλεις. Αλλιώς είσαι κότα λυράτη και η αιτία που θα ξεκινήσει ένας πόλεμος που σίγουρα θα χαθούνε ζωές. Γιατί και οι απέναντι μπορούν να το πηγαίνουν νομότυπα, αλλά όταν δούνε πως δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο νομιμότητας σε ότι ισχύει, δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Αύριο κιόλας πρέπει να αποβληθούν. Όχι μεθαύριο. Αλλιώς το χάνουμε το τρένο. Θα μαζεύουμε πτώματα δεξιά κι αριστερά. Αυτή είναι η μαύρη πραγματικότητα.

Αν θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα δεν πρέπει να τους έχει αυτούς μέσα του. Μέχρι να αλλάξουν ιδιοκτησία και πρακτικές. Μέχρι να γίνουν τα δικαστήρια που εκκρεμούν. Μέχρι να κινηθεί μία διαδικασία που καθυστερεί αναίτια.

Αυτοί δεν έχουν μπέσα και δεν έχουν φόβο. Δεν έχουν μάθει να παίζουν το 50-50, δεν έχουν μάθει να ανταγωνίζονται.

Μόλις κατάλαβαν πως εκεί πάει το πράγμα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Metrosport
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags