Mας έφτιαξαν

Η παρουσία του πρωθυπουργού. Αν μη τι άλλο, μετά το καλοκαίρι των σκληρών διαπραγματεύσεων, το 2015, η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα έχει αλλάξει πολύ. Δεν είναι πλέον ο χαμογελαστός νέος πολιτικός που ξέραμε, ο οποίος είχε άνεση μπροστά στις κάμερες και κέρδιζε με τη συμπεριφορά του. Οπότε, του χρειαζόντουσαν λίγες ξέγνοιαστες στιγμές που προσφέρει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, για να πάρει μερικές ανάσες. Μην ξεχνάμε, ότι θα χρειαστεί ξεκούραση και δύναμη, τώρα που θέλει να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη βοήθεια του νέου υφυπουργού αθλητισμού, ο οποίος παρακολούθησε στο πλάι του την αναμέτρηση. Μάλιστα η κάμερα έπιασε τον κ. Βασιλειάδη να καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η νέα τάση του ατμίσματος, που έχει αντικαταστήσει το συμβατικό καπνισμα, δεν αφήνει κανένα... χαρμάνη. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η παρουσία των δύο πολιτικών συνδυάστηκε με πολλά ευτράπελα στο ματς...

Η αυτοθυσία των αμυντικών μας. Μπορεί η άμυνα να ήταν τρικυμία, οι αμυντικοί μας όμως έπεφταν με πάθος πάνω στην μπάλα. Τα τάκλιν του Παπασταθόπουλου (στο πρώτο μέρος) και του Παπαδόπουλου (στο δεύτερο) σε επίθεση του Τζέκο ήταν όλα τα λεφτά. Του πήραν δύο φορές την μπουκιά από το στόμα.

Το... ξεβράκωμα του Σωκράτη. Το σκηνικό ήταν κωμικοτραγικό. Σίγουρα ήταν απαράδεκτη η κίνηση του Τζέκο, αλλά και ποιός δεν γέλασε; Είχαμε πολύ καιρό να δούμε κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, από ένα παλιό ΑΕΚ-Ολυμπιακός, όπου ο Μοδέστο είχε ξεβρακώσει τον Κάλα.
 

Δεν συμβιβάστηκε με την ήττα. Εντάξει, η Βοσνία ήταν καλύτερη και έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, φαινόταν, ότι δύσκολα θα ερχόταν το γκολ για την Ελλάδα. Οι διεθνείς μας όμως δεν σταμάτησαν. Είχαν ψυχολογικά αποθέματα, μαχητικότητα, πίεσαν και στο τέλος η τύχη μας αντάμειψε, για όσες ευκαιρίες είχαμε χάσει σε 90 λεπτά.

Μας χάλασαν

Τα επεισόδια. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2016 να υπάρχει πολεμικό κλίμα σε αγώνες εθνικών ομάδων. Δυστυχώς όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. Άλλες φορές δεν θα άνοιγε μύτη σε ματς της Ελλάδας με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, αλλά τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Καλά και οι Βόσνιοι δεν ήρθαν για τουρισμό και να φάνε πατατάκια στο γήπεδο. Αλήθεια, πως έκαναν 1000 άτομα πορεία χωρίς αστυνομική φύλαξη στην Αθήνα; Που ήταν η Αστυνομία; Για τον Κλασικό Μαραθώνιο, τον Ομπάμα και τη 17η Νοέμβρη όμως θα γίνει άνω κάτω όλη η πόλη και θα ταλαιπωρηθούν πολίτες για τη φύλαξή τους... Δεν μπορούσαν να περιορίσουν δηλαδή 1000 οπαδούς που ήρθαν οδικώς στην πρωτεύουσα;

Η αμυντική τρικυμία. Η Ελλάδα έπαιζε με τόσο άγχος στην άμυνα που οι Βόσνιοι έκαναν πάρτι από τα άκρα και τον άξονα. Ο Πιάνιτς έκανε πλάκα με τις μπαλιές στον Τζέκο, όπως και ο Χαΐροβιτς. Η μπάλα περνούσε με απίστευτη ευκολία στην περιοχή μας και η υπερένταση των αμντικών μας ήταν πασιφανής. Παραδόξως, η Βοσνία δεν προηγήθηκε από οργανωμένη προσπάθεια, αλλά από στημένη φάση.

Τα χαμένα τετ α τετ. Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα. Όταν χάνεις ευκαιρίες όπως αυτές τις δυο που απώλεσε ο Μήτρογλου στο 42' και στο 72' τότε ούτε μπορείς ούτε καν δικαιούσαι να κερδίσεις. Πάλι καλά που πήραμε την ισοπαλία δηλαδή και πανηγυρίστηκε το γκολ του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις σαν νικητήριο.


Ο ωραίος

Ο Πιάνιτς που αναγκασε τον Καρνέζη με μία ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ να πετύχει αυτογκόλ.

Ο μοιραίος

Ο Μήτρογλου που έχασε δύο ευκαιρίες για γκολ που απλά δεν χάνονται.

Ο καλός

Ο Τζαβέλλας, γιατί με τον κεραυνό του ισοφάρισε και έσωσε την Ελλάδα. Σωστός ο παίκτης!

Ο κακός

Ο Μάνταλος που δεν φάνηκε καθόλου σε όλο το παιχνίδι.

Ο άσχημος

Ο Τζέκο, επειδή δεν ήταν σε καλή μέρα, έχασε πολλές ευκαιρίες και ξέσπασε τα νεύρα του στον Παπασταθόπουλο.