Η Εθνική κατάφερε να «κλέψει» την ισοπαλία από τη Βοσνία με απίθανο τρόπο στην εκπνοή του αγώνα γλιτώνοντας έτσι, ουσιαστικά, ον Μίκαελ Σκίμπε, που παρέταξε μια ομάδα σαφώς κατώτερη από την αντίπαλό της στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει δεχθεί περισσότερα από το ένα γκολ που εν τέλει έβαλαν οι Βόσνιοι, καθώς κατέβηκε στο γήπεδο με στήσιμο… για κλάματα.

Το 4-2-3-1 του Γερμανού τεχνικού δεν δούλεψε σωστά ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Η Βοσνία κέρδισε κατά κράτος στο χώρο του κέντρου. Ο ρόμβος που εφάρμοσε ο Σούσιτς στο κέντρο έδωσε αριθμητική υπεροχή στους Βόσνιους αντί των Σάμαρη και Μανιάτη που δεν έπαιρναν αποτελεσματικές βοήθειες από τον Φορτούνη. Έτσι, οι Τζέκο και Ιμπίσεβιτς έβγαιναν συνεχώς «φάτσα-κάρτα» με τα δυο στόπερ σχεδόν σε κάθε φάση. Από την άλλη, δεν υπήρχε κανένα επιθετικό πλάνο. Οι γραμμές ήταν πολύ μακριά και η Εθνική προσπαθούσε να αναπτυχθεί μόνο με μακρινές μπαλιές από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα. Ακόμα και στο δεύτερο μέρος που βάλαμε την μπάλα κάτω και προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο στρωτά, δεν βγάλαμε ιδιαίτερους συνδυασμούς, ενώ κανείς από τους μέσους δεν μπόρεσε να πατήσει περιοχή αφήνοντας τον Κώστα Μήτρογλου να παλεύει μόνος του στην κορυφή.

Φυσικά, μερίδιο σε αυτή την εικόνα έχε και η εμμονή του Σκίμπε με τον Γιάννη Μανιάτη. Ο μέσος του Ολυμπιακού είναι φανερά εκτός ρυθμού εξαιτίας της έλλειψης αγώνων σε συλλογικό επίπεδο και απόψε αυτό φάνηκε. Ο Μανιάτης δεν μπόρεσε σε καμια περίπτωση να προωθήσει το παιχνίδι μοιράζοντας σωστά την μπάλα, ενώ οι Βόσνιοι μέσοι έκαναν «πάρτι» στον χώρο ευθύνης του (απόρροια και της υπεραριθμείας τους, όπως προαναφέραμε). Ευτυχώς, ο Σκίμπε το κατάλαβε εγκαίρως και τον απέσυρε στο 60’ βάζοντας τον Γιαννιώτα, ρισκάροντας λίγο παραπάνω. Εντούτοις, η δεύτερη αλλαγή, του Καρέλη, άργησε υπερβολικά. Ο Γερμανός ήθελε έναν παίκτη ικανό να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά βάζοντας τον Κρητικό επιθετικό στο 87’, στην ουσία δεν του έδωσε την ευκαιρία να προλάβει να μπει στο κλίμα του αγώνα.

Εν κατακλείδι, μπορεί ο Τζαβέλλας να έπιασε το σουτ της… ζωής του και η τύχη να χαμογέλασε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι πάντα έτσι. Η ομάδα χρίζει άμεσης βελτίωσης αφού αν κατεβεί έτσι στο γήπεδο στην έδρα του Βελγίου τον ερχόμενο Μάρτιο, το πιθανότερο είναι ότι θα… χαθεί το μέτρημα, όπως έπαθαν απόψε οι άμοιροι Εσθονοί που δέχθηκαν 8(!) γκολ από την κορυφαία ομάδα του ομίλου!