Facebook Pixel Με έσοδα-έξοδα ελληνικό πρωτάθλημα δεν πήρε κανείς
| 2016-11-17 17:42:00

Με έσοδα-έξοδα ελληνικό πρωτάθλημα δεν πήρε κανείς

Με έσοδα-έξοδα ελληνικό πρωτάθλημα δεν πήρε κανείς

Ανέκαθεν η διακοπή του πρωταθλήματος προσφερόταν για δουλειά και περισυλλογή. Ειδικότερα μάλιστα όταν μια ομάδα προέρχεται από ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Οπως η ΑΕΚ από το δύο-δύο με τον Ατρόμητο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης 

Παρά το γεγονός όπως εύστοχα επισήμανε ο Μοράις (φωτό) «έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Κάναμε περισσότερες ευκαιρίες». Ηταν όμως η πουτάνα η ατυχία, όπως διαπίστωσε σημαντική μερίδα των ρεπόρτερ.

Οπως έχει πει άλλωστε ο γέροντας Παΐσιος «άμα δεν σε θέλει η μπάλα, δεν γίνεται τίποτα». Δεν έχει χαθεί ο κόσμος όμως. Δεν έχει χαθεί τίποτα. Ακόμα είναι νωρίς. Πολύ νωρίς θα λέγαμε. Ο Ιανουάριος είναι κοντά. Τα πρωτοσέλιδα σπέρνουν άνεμο αισιοδοξίας στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ. Κατ' αρχάς με εύστοχες επισημάνσεις: «Υποχρέωση και ευθύνη της διοίκησης η ενίσχυση της ομάδας με περισσότερους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές». Ακολούθως, οι συγκεκριμένοι στόχοι: Φουλ για τρεις μεταγραφές η ΑΕΚ: Κεντρικός χαφ, επιθετικός, αριστερό μπακ. Στη συνέχεια πέφτουν στο τραπέζι συγκεκριμένα ονόματα: Τα «δύο εργαλεία που εντόπισε ο Ντε Μπαρτόλο στο Τερμάλιτσα-Γιαγκελόνια για το πρωτάθλημα Πολωνίας: Τον 25χρονο Λιθουανό Φέντορ Τσέρνιχ και τον 21χρονο Πολωνό Πρέμισλαβ Φρανκόφσκι. Και οι δύο επιθετικοί». Από περιέργεια πατάς στο Τράνσφερμαρκτ να δεις τη χρηματιστηριακή τους αξία. Ο πρώτος στα πέντε κατοστάρικα χιλιάδες γιούρο κι ο δεύτερος στα τέσσερα.

Επειδή όμως αυτό το Τράνσφερμαρκτ τις τσιμπάει τις τιμές και τις ανεβάζει σε ποσοστό γύρω στο 30%, ρίχνεις μια ματιά σε Ελληνες ποδοσφαιριστές για να έχεις μια εικόνα σχετικά με τη σχέση τιμής και ποιότητας: Ενα βλέφαρο στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα και βρίσκεις στα πέντε κατοστάρικα τον Τζημόπουλο και στα τέσσερα τον Μπέριο. Κάτι ανάλογο είναι οι στόχοι της ΑΕΚ. Υπάρχουν όμως και ονόματα ποδοσφαιριστών που η αξία τους είναι σαφής και συγκεκριμένη. Ειδικά για τη θέση του φορ. Οτι «η ΑΕΚ είναι ζεστή» για τον Γιακουμάκη του Πλατανιά, ενώ παίζουν ακόμα ο Τουράμ της Κέρκυρας κι ο Λάμπρου του Ηρακλή. Στα υπ' όψιν ήταν κι ο απόγονος του Αρταξέρξη, Καρίμ Ανσαριφάρντ, του Πανιωνίου, μάλλον τους πρόλαβε ο Ολυμπιακός.

Αυτοί είναι «οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές» που επιβάλλεται να ενισχυθεί η ΑΕΚ; Δηλαδή με κάποιον από τους Γιακουμάκη, Λάμπρου και με τη διαιτησία που θα είναι από δω και μπρος στο 50-50 θα χτυπήσουνε πρωτάθλημα; Σε ποιο σινεμά παίζεται αυτό το έργο; Να πάμε να το δούμε κι εμείς. Κακά τα ψέματα. Και στο ποδόσφαιρο ισχύει αυτό που έχει πει ο μέγας στοχαστής Κομφούκιος: «Ο,τι πληρώσεις, παίρνεις». Σε αυτόν τον τομέα μάλιστα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στην ΑΕΚ έχουνε πει την πάσα αλήθεια: Με επίσημη διαρροή στις 3 Σεπτεμβρίου πέρυσι. «Δεν προχωρήσαμε σε άλλη μεταγραφή, πέραν των δέκα ποδοσφαιριστών που αποκτήσαμε το καλοκαίρι. Υπερασπιζόμαστε το σχέδιο για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας, με πεποίθηση ότι δεν αγοράζεται σε ένα καλοκαίρι, αλλά δημιουργείται».

Το ρεζουμέ ήταν το καλύτερο: «Είναι σαφές ότι δεν σκοπεύουμε να επαναλάβουμε τις παλινωδίες του πρόσφατου παρελθόντος, που έφτασαν την ομάδα στη χειρότερη καμπή της ιστορίας της». Ποιες είναι οι «παλινωδίες του παρελθόντος»; Οτι η ομάδα, ενώ είχε δέκα δραχμές, χάλαγε εκατό, χρεοκόπησε, διαλύθηκε και φουντάρισε στη Γ' Εθνική. Αρα, εμείς που είμαστε νοικοκυραίοι, όσα έχουμε, τόσα χαλάμε: Εσοδα-έξοδα.Ουτε σέντσι παραπάνω. Και με δεδομένο ότι κανείς δεν βάζει λεφτά στην ΑΕΚ, αυτά που έχουνε φτάνουνε μέχρι Γιακουμάκη και Λάμπρου. Κι όποιος βρει σε αυτήν την καταραμένη την κοινωνία να έχει πάρει κάποιος πρωτάθλημα με έσοδα-έξοδα, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Ακόμα και στο πρωτάθλημα των βεδουίνων στη Σαχάρα, κάποιος θα έχει βρεθεί να τα χώνει. Αυτά.

Τέρμα το ποδόσφαιρο και χωρίς ούτε μια σταγόνα αλκοόλ...

ΟΦΕΙΛΩ να ομολογήσω ότι πάνω στη φούρια της δουλειάς μου διέφυγε κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό. Η τοποθέτηση του Χρήστου Παναγόπουλου στις τρέχουσες εξελίξεις. Οχι σαν αργόσχολου καφενόβιου, αλλά ως αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Να μην ξαναρχίσει το πρωτάθλημα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση της Εγκληματικής Οργάνωσης». Που πάει να πει, μπαίνει λουκέτο για τουλάχιστον τρία χρόνια. Για να είχε πιει κάτι παραπάνω και να μην είχε συναίσθηση τι έλεγε, αδύνατον. Πρόκειται περί σοβαρού κυρίου. Δεν έχει τη φήμη σουρωμενάκια. Μέχρι να βγει, λοιπόν, η πρόταση του Συμβουλίου Εφετών, να γίνει το πρώτο δικαστήριο, να γίνει και το Εφετείο, είναι περίπου τρία χρόνια.

Πάμε δηλαδή στο 2019. Μέχρι τότε καταργείται το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Στο σύνολό του. Ετσι πάει. Αν δεν το έχουνε καταλάβει στον Παναθηναϊκό, αυτό λένε. Αν δεν παίζει μπάλα η Α' Εθνική, για ποιον λόγο να παίξει η Β'; Ο πρωταθλητής και ο δεύτερος να ανέβουνε να πάνε πού; Στην παραπάνω κατηγορία που δεν θα υπάρχει; Τι νόημα θα έχει ένα πρωτάθλημα όταν ο πρωταθλητής δεν κερδίζει τίποτα; Εκ των πραγμάτων θα σταματήσει κι η Β' Εθνική. Κι αφού δεν θα υπάρχει Β' Εθνική, σε ποια κατηγορία θα ανέβουνε και θα παίξουνε οι πρωταθλητές της Γ'; Τέρμα το ποδόσφαιρο στο σύνολό του. Και χωρίς ούτε μία σταγόνα αλκοόλ.

εφημερίδα "Goal"


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags